Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Απρ-2018 16:47

  Καμμένος: Απέσυρε την τροπολογία για τα Μετοχικά μερίσματα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ψηφίστηκαν με ευρεία πλειοψηφία, η συμφωνία για στρατιωτικές συνεργασίες μεταξύ των υπουργείων 'Αμυνας Ελλάδος και Ιορδανίας και το "Μνημόνιο Κατανόησης" για τη χρηματοδότηση του σχεδιασμού και της κατασκευής νέων εγκαταστάσεων για το Διεθνές Σχολείο του SHAPE.

  Υπέρ των δύο κυρώσεων τάχθηκαν όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής. Νωρίτερα, ο υπουργός 'Αμυνας Πάνος Καμμένος σε ένδειξη καλής θέλησης, μετά την κριτική που άσκησε η αντιπολίτευση για την κατάθεση της αργά χθες το βράδυ, συμφώνησε να αποσύρει και να την επαναφέρει αργότερα ώστε να γίνει επαρκής συζήτηση, την τροπολογία για τα μετοχικά μερίσματα.

  Η τροπολογία προέβλεπε ότι επαναπροσδιορίζονται από 1/1/2017 η βάση υπολογισμού των καταβαλλομένων μερισμάτων από τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας σε συνάρτηση με το νέο μισθολογικό καθεστώς του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

  Κατά πλειοψηφία έγινε δεκτή η τροπολογία με την οποία ορίζεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας διενεργεί ανακριτικές πράξεις, στο πλαίσιο διερεύνησης οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς που βλάπτουν τα συμφέροντα του υπουργείου ή των υπαγόμενων σε αυτό εποπτευόμενων Νομικών Προσώπων ή των Ενόπλων Δυνάμεων.

  Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων ενώ καταψήφισαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι. ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δήλωσαν "παρών".

  Επίσης, με τη στήριξη των κυβερνητικών βουλευτών και της Ένωσης Κεντρώων, έγινε δεκτή η τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα αξιοποίησης τμήματος των κεφαλαίων των εκμεταλλεύσεων εξυπηρέτησης προσωπικού του Στρατού Ξηράς, τα οποία αποτελούν κεφάλαια εκτός του κρατικού προϋπολογισμού, με την διάθεσή τους αποκλειστικά για την ανέγερση ή την αγορά ακινήτων τα οποία θα χρησιμοποιούνται ως Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών, Μονίμων Υπαξιωματικών και Επαγγελματιών Οπλιτών. Από την πλευρά του, το ΚΚΕ δήλωσε παρών.

  Τέλος, με το ΚΚΕ να δηλώνει "παρών" υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων, η τροπολογία με την οποία συμπληρώνονται οι διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα σχετικά με τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων και προσδιορίζεται, ειδικά για το Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, η σύνθεση του 5μελούς Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (Σ.Ε.Π.).

  Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων