Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Απρ-2018 12:57

  Τσίπρας από Καστελόριζο: Δεν παζαρεύουμε, δεν παραχωρούμε σπιθαμή γης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τσίπρας από Καστελόριζο: Δεν παζαρεύουμε, δεν παραχωρούμε σπιθαμή γης

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13.24

  Της Νίκης Ζορμπά

  "Δεν διαπραγματευόμαστε, δεν παζαρεύουμε, δεν παραχωρούμε σπιθαμή γης από το Καστελόριζο έως τη Γαύδο" διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το ακριτικό νησί, όπου βρέθηκε για να εγκαινιάσει δύο μονάδες αφαλάτωσης. 

  Από το Καστελόριζο, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να "απαντήσει" στην τουρκική προκλητικότητα δια δυο μηνυμάτων, όπως είπε: "Μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης αλλά και αποφασιστικότητας. Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν αλλά δεν φοβάται και κανέναν.  Και μπορεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Δεν διαπραγματευόμαστε, δεν παζαρεύουμε δεν παραχωρούμε σπιθαμή γης από το ακριτικό Καστελόριζο έως τη Γαύδο". 

  Πρόσθεσε επ αυτού πως: Δεν απειλούμε κανέναν. Η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν γιατί έχουμε πλέρια εμπιστοσύνη στους άνδρες και τις γυναίκες των  ενόπλων δυνάμεων σε αυτό τον τόπο που τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη. 

  Παραλλήλως, όπως αναμενόταν, ο κ. Τσίπρας , αναφερόμενος στο διάγγελμα του Γ. Παπανδρέου, στις 23 Απριλίου 2010 με το οποίο ανήγγειλε από το Καστελόριζο την είσοδο της Ελλάδας στον ευρωπαικό μηχανισμό στήριξης, μίλησε για "καθαρή έξοδο από τα προγράμματα, τόσο καθαρή σαν τον ουρανό του Καστερλόριζου" και ανακοίνωσε ότι την ημέρα που θα βγει η χώρα από το μνημόνιο και τυπικά, θα βρίσκεται ο ίδιος ξανά στο ακριτικό νησί. 

  Κατά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας, ανέφερε για:

  Τουρκία

  *Οι γείτονες μας δε μας συμπεριφέρονται πάντοτε όπως αρμόζει στους καλούς γείτονες. Έχετε περάσει περιόδους ανησυχίας αλλά και καλής συνεργασίας. Αλλά ορισμένες φορές οι πολιτικές ηγεσίες δεν ακολουθούν τις συνήθειες και τα πιστεύω των ανθρώπων. κΑΙι βρισκόμαστε μπροστά σε προκλητικές, αδικαιολόγητες συμπεριφορές. Αυτές τις ημέρες διάγουμε τέτοια περίοδο αστάθειας

  *Θέλω να περάσω ένα μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης αλλά και αποφασιστικότητας. Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν αλλά δεν φοβάται και κανέναν.  Και μπορεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Δεν διαπραγματευόμαστε, δεν παζαρεύουμε δεν παραχωρούμε σπιθαμή γης από το ακριτικό καστελόριζο έως τη Γαύδο.

  *Δεν απειλούμε κανέναν. Η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν γιατί έχουμε πλέρια εμπιστοσύνη στους άνδρες και τις γυναίκες των  ενόπλων δυνάμεων σε αυτό τον τόπο που τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη

  *Η επιθετικότητα και η προκλητικότητα δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος. Προχθές σε κίνηση καλής θέλησης ο τούρκος πήρε να συλλυπηθεί. Είχαμε την ατυχία να χάσουμε έναν από τους καλύτερους πιλότους μας. Ήταν κίνηση καλής θέλησης και αυτές θα πρέπει να έχουν συνέχεια. 

  *Με την Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να παίζει. Η Ελλάδα υπερασπίζεται αξίες και θα τις υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο και αν χρειαστεί, να είστε βέβαιοι.

  Οικονομία- Μνημόνιο

  *Εδώ χτυπά δυνατά η καρδιά της Ελλάδας. Εδώ υπήρξαν σημαντικές μορφές, όπως η κυρά της Ρω 

  Έναν τόπο που τα τελευταία χρόνια ατυχώς ταυτίστηκε με την έναρξη της μνημονιακής εποχής. Της εισόδου της πατρίδας μας σε μια δύσκολη συγκυρία. Όπως έχει αποδείξει ο ελληνικός λαός, στα δύσκολα ενώνεται, αλλά τα δύσκολα χρόνια κάποτε τελειώνουν. Μέσα από αγώνες, κόπο και θυσίες η Ελλάδα στέκεται όρθια. 

  *Έτσι και σήμερα μετά από οκτώ χρόνια που άκουγε ο λαός τα κακά μαντάτα, φτάνουμε το τέλος της δύσκολης εποχής και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την καθαρή όπως ο ουρανός του Καστελόριζου από τα προγράμματα. Επιτροπεία που κόστισε πολύ. Τώρα που βρισκόμαστε σε πιο ήρεμα νερά, μπορούμε να σχεδιάσουμε το νέο ταξίδι με πυξίδα τα όνειρα και τις ανάγκες των νέων ανθρώπων. 

  *Έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι η Ελλάδα της νέας εποχής πρέπει να χει αξία και πυξίδα την κοινωνική δικαιοσύνη. Τη δίκαιη ανάπτυξη και σε ισομερή ανάπτυξη σε γεωγραφικό επίπεδο. Η μέριμνα για όσους κατοικούν σε κάθε γωνία αυτής της χώρας είναι κεφαλαιώδες ζήτημα. Χρωστάμε ακόμη περισσότερη φροντίδα για περιοχές όπως τούτη εδώ που ταυτίζονται με αυτό που ονομάζουμε εθνικό συμφέρον. 

  *Η στήριξη του εθνικού συμφέροντος περνάει από τη στήριξη των ανθρώπων που ζουν σε αυτούς τους τόπους, όπως το Καστελόριζο. 
  Δεν ήρθα για να βγάλω διάγγελμα, δεν ήρθα για επικοινωνιακούς λόγους. Όχι για να κλέψω την ομορφιά και να φτιασιδώσω κακόμορφα σχέδια όπως στο παρελθόν αλλά για να δώσω κάτι σημαντικό: Να εγκαινιάσουμε δύο μονάδες αφαλάτωσης που αποτελούν δίκαιο και πάγιο αίτημα δεκαετιών.
  Αντικαθιστούν τη μία και μοναδική μονάδα που υπήρχε εδώ και τριάντα χρόνια.

  *Την ημέρα μέρα που θα βγαίνουμε και τυπικά από τα μνημόνια θα είμαι εδώ μαζί σας.

  *Διαβάστε ακόμα

  -Στο μνημείο της Κυράς της Ρω ο Αλέξης Τσίπρας

  -Τσίπρας από Καστελόριζο: Διανύουμε μέρες έντασης και σας έχουμε ανάγκη με υψηλό το ηθικό

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων