Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 03-Απρ-2018 12:35

  Ν. Βούτσης προς ΑΑΔΕ: Να στρέφεται "προς τους έχοντες" η προσπάθεια συλλογής φόρων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ν. Βούτσης προς ΑΑΔΕ: Να στρέφεται "προς τους έχοντες" η προσπάθεια συλλογής φόρων

  Με την παραίνεση η προσπάθεια της συλλογής φόρων να κατευθυνθεί "προς τους έχοντες περισσότερα", ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης παρέλαβε τον απολογισμό του 2017 της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) από τον Διοικητή της κ. Γιώργο Πιτσιλή.

  Στην επισήμανση του κ. Βούτση ο κ. Πιτσιλής απάντησε ότι αναζητούνται λύσεις ώστε να δίνεται "ανάσα" σε όσους συμμορφώνονται. Και τόνισε ότι ο βασικός στόχος για το 2017 επετεύχθη "και υπερκεράστηκε κιόλας", ενώ εξέφρασε αισιοδοξία και για τους στόχους των εσόδων το 2018.

  "Η προσπάθεια σας" τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής "κυρίως πρέπει να κατατείνει προς τους έχοντες περισσότερα. Είμαι σίγουρος ότι το λαμβάνετε υπόψη σας, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το επισημάνουμε και να το τονίσουμε, διότι είναι πάρα πολύς ο κόσμος που δεν μπορεί να δώσει φόρους ή εισφορές, πόσω μάλλον αν έχει και άλλα χρέη στο Δημόσιο."

  Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ απάντησε λέγοντας ότι "επεξεργαζόμαστε λύσεις και για αυτούς αυτή την περίοδο, για το πώς δηλαδή θα βρούμε έναν τρόπο οι συμπολίτες μας να μπορέσουν σιγά σιγά να ανταποκριθούν, να συμμορφωθούν. Διότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν διάφορες στρεβλώσεις στις διαδικασίες, οι οποίες οδηγούν σε κατασχέσεις λογαριασμών και πάγωμά τους. Πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις για αυτά, οι οποίες όσο υπάρχει συμμόρφωση να δίνεται και μία ανάσα. Αυτές τις σκέψεις τις κάνουμε αυτή την περίοδο."

  Νωρίτερα κατά την εθιμοτυπική τελετή παράδοσης της Έκθεσης στην Βουλή ο Νίκος Βούτσης αφού σημείωσε ότι η ΑΑΔΕ είναι μια ευαίσθητη και νευραλγική Αρχή, που έχει τις δημόσιες συνέπειες της λειτουργίας της και οπωσδήποτε βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, είπε στον κ. Πιτσιλή: "Είμαι σίγουρος, ότι το έργο σας, οι προσπάθειες που κάνετε είναι γεμάτες με ευαισθησία για τους προβληματισμούς που υπάρχουν για το μείζον θέμα των Δημοσίων Εσόδων. Από την πλευρά μας θα κάνουμε κάθε τι, το γνωρίζετε, με τις συζητήσεις που θα γίνουν και στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, όπου θα παρουσιαστεί η Έκθεση και από εσάς, έτσι ώστε να υπάρξει, ο έλεγχος, αλλά και η βοήθεια, η αλληλεγγύη  σε μια προσπάθεια που αφορά όλους μας."  

  Μαρία Νταλιάνη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων