Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Μαρ-2018 19:31

  Δεκτή τροπολογία βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Δεκτή τροπολογία βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων

  Δεκτή έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης την τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αφορά τις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων σε γραφεία βουλευτών, κομμάτων και ευρωβουλευτών, μέσω του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

  Σύμφωνα με την τροπολογία "για την υποβοήθηση και εξυπηρέτηση του έργου των  γραφείων των βουλευτών και κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και του γραφείου του Έλληνα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 1878/1990 (Α΄ 33) και  των άρθρων 2 και 3 του ν. 1895/1990 (Α΄ 116) η απόσπαση υπαλλήλων στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και διάθεσή τους στα ανωτέρω γραφεία με απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Οι ανωτέρω αποσπάσεις εξαιρούνται από το  πεδίο εφαρμογής του ν. 4440/2016 (Α΄ 224).

  Αναλυτικά:

  Τροπολογία-Προσθήκη στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: "Ι) Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας, ΙΙ) Ενσωμάτωση της 2005/214/ΔΕΥ απόφασης – πλαίσιο, όπως τροποποιήθηκε με την απόφαση – πλαίσιο 2009/299/ΔΕΥ, σχετικά με την εφαρμογή της αρχής της αμοιβαίας αναγνώρισης επί χρηματικών ποινών και ΙΙΙ) Άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων"

  ΘΕΜΑ: Απόσπαση υπαλλήλων στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η διάθεση τους.                                                      

  Αιτιολογική Έκθεση

  Για την υποβοήθηση και εξυπηρέτηση του έργου των  γραφείων των βουλευτών και κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και του γραφείου του Έλληνα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 1878/1990 (Α΄ 33) και  των άρθρων 2 και 3 του ν. 1895/1990 (Α΄ 116) η απόσπαση υπαλλήλων στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και διάθεσή τους στα ανωτέρω γραφεία με απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Οι ανωτέρω αποσπάσεις εξαιρούνται από το  πεδίο εφαρμογής του ν. 4440/2016 (Α΄ 224).

  Τροπολογία- Προσθήκη

                                                            Άρθρο....

   Η περ. α΄ της παρ. 1 του άρθρου 19 του ν. 4440/2016 (Α΄ 224) αντικαθίσταται από την έναρξη ισχύος της ως εξής:

  "α) σε πολιτικά γραφεία του π.δ. 63/2005 (Α΄ 98), σε γραφεία αιρετών σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, στην Προεδρία της Δημοκρατίας , στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για να διατεθούν, βάσει ειδικών διατάξεων, σε γραφεία Κομμάτων και Βουλευτών της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και στο γραφείο του Έλληνα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή".

  Αθήνα, 29 Μαρτίου 2018

  Οι προτείνοντες βουλευτές:

  Μπαλλής Συμεών

  Γκιόλας Ιωάννης

  Θελερίτη Μαρία

  Πρατσόλης Αναστάσιος

  Σταμπουλή Αφροδίτη

  Στέφος Ιωάννης

  Συρμαλένιος Νικόλαος

  Τζαμακλής Χαρίλαος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων