Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Μαρ-2018 18:23

  Κ. Μητσοτάκης: Ισχυρή εντολή, για να εφαρμόσουμε τις πολιτικές που έχουμε σχεδιάσει

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κ. Μητσοτάκης: Ισχυρή εντολή, για να εφαρμόσουμε τις πολιτικές που έχουμε σχεδιάσει

  Του Δημήτρη Γκάτσιου​

  Την αισιοδοξία του πως η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει "με σημαντική διαφορά" τις επόμενες εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση που είχε με φοιτητές του Stanford. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στο κλειδί της μείωσης των φορολογικών βαρών και των επενδύσεων, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως στόχος του είναι να γίνει και πάλι η πολιτική ελκυστική για τους νέους.

  "Το σημαντικότερο είναι η εντολή που λαμβάνεις από τους πολίτες. Όσο πιο ισχυρό είναι το Κόμμα μας την επόμενη των εκλογών τόσο πιο σταθερή θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση. Εάν λάβεις μία ισχυρή εντολή, είσαι σε θέση να εφαρμόσεις το πρόγραμμά σου. Θέλουμε να μπορούμε να εφαρμόσουμε τις πολιτικές που έχουμε σχεδιάσει. Θέλουμε αναθεώρηση του Συντάγματος για να εξασφαλίσουμε ότι αυτό είναι ευθυγραμμισμένο με τις προτεραιότητες της χώρας. Μετά τις επόμενες εκλογές, οι επενδυτές θα αξιολογήσουν εάν η Ελλάδα διαθέτει μια ισχυρή κυβέρνηση, αποφασισμένη να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα. Προτεραιότητά μας είναι ένα σταθερό φορολογικό σύστημα για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών. Θα αντιμετωπίσουμε γραφειοκρατικά εμπόδια που κάνουν τη ζωή των επενδυτών πολύ δύσκολη. Την ίδια στιγμή, θα ξεμπλοκάρουμε ορισμένες από τις πολύ μεγάλες επενδύσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Παράλληλα, έθεσε ως κεντρικό στόχο τη δημιουργία μέσα σε διάστημα έξι έως δώδεκα μηνών των συνθηκών εκείνων που θα προσελκύσουν επενδύσεις στη χώρα μας.

  "Αυτό θα μας δώσει χρόνο για να αντιμετωπίσουμε τις βαθύτερες και πιο περίπλοκες θεσμικές μεταρρυθμίσεις. Η επιτυχία μας εξαρτάται από το εάν θα έχουμε θετικά αποτελέσματα για την πλειοψηφία των Ελλήνων", ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

  Το κεντρικό μήνυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη συζήτηση που είχε με τους φοιτητές του Stanford, ήταν πως μεγάλο στοίχημά του είναι να δώσει βήμα έκφρασης σε όλους εκείνους που εμπνέουν τους πολίτες να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο μέσα από σκληρή δουλειά.

  "Έχουμε ανάγκη να προσελκύσουμε το ταλέντο που διαθέτει η χώρα για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Στόχος μου είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε όλο και περισσότεροι πολίτες να αποτολμήσουν τη συμμετοχή τους στα κοινά. Πρέπει να σκεφτούμε πολύ καλά πώς θα κάνουμε ξανά την πολιτική ελκυστική για τους νέους. Ταλαντούχους, νέους ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν ανάμεσα σε μια καριέρα στον ιδιωτικό τομέα ή την εμπλοκή τους στη δημόσια σφαίρα. Μέχρι τώρα, δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με προσόντα στην πολιτική", σχολίασε.

   

   

  "Η χώρα περνά μια μεγάλη οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση. Χάθηκε το 25% του Α.Ε.Π. τα τελευταία οκτώ χρόνια. Ο κύκλος της λιτότητας θα έπρεπε να είχε κλείσει πριν 3 χρόνια, αλλά είχαμε την άνοδο στην εξουσία μιας Κυβέρνησης που παρέτεινε αναίτια την κρίση με αποτέλεσμα να πληρώνουμε ακόμη τις συνέπειες όσων έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015. Η άνοδος του λαϊκισμού στην Ελλάδα συνέβη νωρίτερα σε σχέση με άλλες χώρες. Στην Ελλάδα, οι λαϊκιστές κέρδισαν δύο εκλογές και βρίσκονται στην εξουσία εδώ και τρία χρόνια. Ένα από τα "θετικά" αυτού του πολιτικού πειράματος είναι ότι οι πολιτικές των λαϊκιστών, σε μεγάλο βαθμό, απαξιώθηκαν. Είναι, πλέον, πολύ δύσκολο για κάποιον να τρέξει μια πολιτική καμπάνια βασισμένη σε υποσχέσεις. Γιατί αυτό ακριβώς έκανε ο κ. Τσίπρας. Και κατέληξε να κάνει τα ακριβώς αντίθετα από ό, τι υποσχέθηκε", ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπλίτευσης, συνομιλώντας με τους φοιτητές του πανεπιστημίου Stanford.

  Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στόχος της οδού Πειραιώς είναι να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, που σήμερα συνδέονται κυρίως με την εύρεση εργασίας.

  "Μια γενιά ταλαντούχων νέων φεύγει από τη χώρα, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Θα επιστρέψουν μόνο εάν τους προσφέρουμε πραγματικές ευκαιρίες δουλειάς. Για αυτό, η πολιτική μας ατζέντα επικεντρώνεται στην προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Θέλουμε να μειώσουμε το φορολογικό βάρος στους εργαζόμενους. Να μειώσουμε τους συντελεστές φορολόγησης, αλλά και τις εισφορές. Η κυβέρνηση έχει υπερφορολογήσει την παραγωγική οικονομία για να δημιουργήσει ένα πλεόνασμα, που επιστρέφει μέσω επιδομάτων κυρίως σε αυτούς που θεωρεί εκλογική της πελατεία", ήταν η χαρακτηριστική επιστροφή του.

  Εστιάζοντας, μετά από ερώτηση Έλληνα φοιτητή, στη Δημοσία Διοίκηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε πως αυτή παραμένει πολύ αναποτελεσματική.

  "Δεν είναι μόνο θέμα μεγέθους. Είναι θέμα αποτελεσματικότητας. Απαιτείται μια διαδικασία ανασχεδιασμού μαζικής κλίμακας. Με άξονες τους ανθρώπους, τις διαδικασίες, τις ικανότητες, την τεχνολογία. Η τεχνολογία μπορεί να αναβαθμίσει το έργο της δημόσιας διοίκησης. Δυστυχώς, ακόμη δεν έχουμε προχωρήσει στα βασικά. Για παράδειγμα, προσπάθησα πολύ να εφαρμόσω ένα σύστημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων που να λειτουργεί, διότι -όποτε έβλεπα αξιολογήσεις προσωπικού- όλοι είχαν άριστα. Χρειαζόμαστε περισσότερη αξιοκρατία, ειδικά όταν επιλέγουμε τους επικεφαλής τομέων σε δημόσιες υπηρεσίες. Πρέπει να βλέπουμε το συνολικό αποτύπωμα της δημόσιας διοίκησης. Τι πρέπει να κάνει το Κράτος; Τι θα μπορούσε να κάνει ο ιδιωτικός τομέας; Πώς θα μπορούσαμε να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία ανάμεσα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα;", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων