Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Μαρ-2018 08:31

  ΝΔ: Η "κυβέρνηση σε αποδρομή" και οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη για την οικονομία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΝΔ: Η "κυβέρνηση σε αποδρομή" και οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη για την οικονομία

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Συνθήκες πολιτικά και επικοινωνιακά ασφυκτικές. Ονοματολογικό Σκοπίων. Ελληνοτουρκικά, με αιχμές την αυξανόμενη ένταση της Άγκυρας και την παρατεταμένη κράτηση των δύο στρατιωτικών. Αφηγήματα που στο πλάι τους τίθενται μείζονα ερωτηματικά. Και στο... βάθος πολλαπλά ρήγματα.

  Την ώρα που η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων βιώνει σκηνικά έντονης εσωτερικής ταλάντωσης ως απότοκο μίας υποβόσκουσας κρίσης, η οποία δεν καλύπτεται πλέον τόσο εύκολα κάτω από το... χαλί του "χέρι-χέρι μέχρι το τέλος", στη Νέα Δημοκρατία προετοιμάζονται για τον επόμενο κύκλο της αντεπίθεσής τους. Με κομβική τη ρητορική για το "αύριο" της χώρας, όπως αυτή αποτυπώνεται στο λόγο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, η οδός Πειραιώς θέτει επί τάπητος και επικοινωνεί τον προγραμματικό της λόγο για την οικονομία, το κράτος, την καθημερινότητα, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Από μία αποστροφή, δε, του κ. Μητσοτάκη, σύμφωνα με την οποία ο κ. Τσίπρας είναι πιθανό να στήσει κάλπες εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2018, προκειμένου να αποφύγει το... πικρό ποτήρι της εφαρμογής σκληρών μέτρων, γίνεται ξεκάθαρο ότι η "γαλάζια" παράταξη έχει τεθεί σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας δια... παν ενδεχόμενο.

  Στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι επισημάνσεις για την ασυνεννοησία ανάμεσα στους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο σε κρίσιμα θέματα της εσωτερικής και διεθνούς σκηνής είναι καθημερινές. Όπως και οι εκτιμήσεις ότι η... κλεψύδρα των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων αδειάζει ημέρα με την ημέρα. Για κυβέρνηση σε αποδρομή έκανε λόγο η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη. "Η κυβέρνηση τελειώνει. Ο μοναδικός συνεκτικός ιστός που υπάρχει γύρω από αυτή την Κυβέρνηση δεν είναι άλλος από την παραμονή στην εξουσία. Γι’ αυτό μένουν. Ξεχνούν κάθε διαφορά και μένουν μαζί αγκαλιασμένοι εκεί. Ο κ. Καμμένος θυμώνει και ξεθυμώνει μπροστά στην προφανή ανάγκη του να έχει ασυλία, μπροστά στην προφανή ανάγκη του να μείνει στην καρέκλα. Και ο κ. Τσίπρας αφήνει το Κόμμα του και βουλευτές του και στελέχη του να θυμώνουν και να καταγγέλλουν τον κ. Καμμένο. Άρα προφανώς δεν διαλύει αυτή τη συμμαχία μπροστά στην προφανή ανάγκη του να μείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του. Αυτού του είδους οι προοπτικές δεν ενδιαφέρουν κανέναν", επεσήμανε.

  "Σε όλα τα εθνικά θέματα που είναι ανοιχτά -Σκοπιανό με τη μυστική διπλωματία, τσάμηδες, τουρκική προκλητικότητα, ο χειρισμός στον Έβρο που έγινε με καθυστέρηση- ο κ. Καμμένος διαφωνεί με τον κ. Τσίπρα, τον κ. Κοτζιά, ακόμα και με τον αναπληρωτή του", σχολίασε, για παράδειγμα, ο βουλευτής και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας, Βασίλης Κικίλιας, στοχεύοντας να αναδείξει τη "βαβελοποίηση" ανάμεσα στα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης. Και σε αυτό το τέμπο κινούνται και έτεροι "γαλάζιοι", όσο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάνει πράξη τις εκπεφρασμένες εδώ και μήνες προθέσεις του. Για τα ανοίγματα του κόμματος σε νέες δεξαμενές ψηφοφόρων, με το βλέμμα στραμμένο (κατά κύριο λόγο) σε εκείνους που επέλεξαν να τοποθετηθούν υπέρ της Κουμουνδούρου στις κάλπες του 2015. Για την επικέντρωση του λόγου και των προτάσεων σε ομάδες, όπως οι νέοι. Οι ασθενέστεροι οικονομικά συμπολίτες μας. Η μεσαία τάξη. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

  Διόλου τυχαία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης... ντύνει τον πρωθυπουργό με τα χρώματα του "χθες". Ταυτίζει το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες με τη διόγκωση της φτώχειας και των ανισοτήτων. Με τις κομματικές προσλήψεις και τη γενιά των "360 ευρώ". Η στρατηγική Μητσοτάκη έχει ως προμετωπίδα το να ορθώσει τείχη ανάμεσα στη λογική του κυβερνητικού οικοσυστήματος και στον προγραμματικό λόγο της οδού Πειραιώς. "Την τελευταία τριετία, η κοινωνία έχει εξαπατηθεί. Ιδίως εσείς οι νέοι έχετε εξαπατηθεί. Πίστεψαν πολλοί νέοι, όχι εσείς ευτυχώς, ότι ο κ. Τσίπρας είναι, τάχα, πιο κοντά τους. Ήταν γνωστός λόγω των καταλήψεων και του μαθητικού και φοιτητικού συνδικαλισμού, ήταν δήθεν αντικομφορμιστής, όπως αρέσει να σκέφτονται συχνά τον εαυτό τους οι νέοι. Τον πίστεψαν οι νέοι τον κ. Τσίπρα, γιατί τους είπε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια στα οποία πολλοί νέοι απέδιδαν τις συνέπειες της κρίσης που τους έπνιγε. Τον πίστεψαν, γιατί είπε ότι θα αυξήσει των κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ το μήνα. Τον πίστεψαν, γιατί είπε ότι ως δια μαγείας θα εξαφάνιζε την ανεργία. Και τι έκανε τελικά ο δήθεν νέος κ. Τσίπρας; Τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκε", ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, από το βήμα της εθνικής συνδιάσκεψης της ΔΑΠ. Η λογική του συνεχούς τσεκουρώματος του προφίλ του κ. Τσίπρα, της...βύθισης των κυβερνητικών επιχειρημάτων και της ανάδειξης των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης οικοδομεί την πολιτική και επικοινωνιακή καθημερινότητα της οδού Πειραιώς.

  Κομβική στις παρεμβάσεις που πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η ορολογία για την αλλαγή του μείγματος της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που, όπως σημειώνουν οι "γαλάζιοι" άνοιξε μαύρες τρύπες στην οικονομία και στην καθημερινότητα των πολιτών. "Έχουμε σχέδιο για το μέλλον της χώρας. Με αλλαγή του μείγματος πολιτικής που θα μειώσει τους φόρους, αλλά και τις δαπάνες, για να έχουμε ένα λιτό και αποτελεσματικό Κράτος. Με επενδύσεις που θα φέρουν δουλειές και βιώσιμη ανάπτυξη. Με τα Πανεπιστήμια να ξαναγίνονται χώροι γνώσης και προκοπής και όχι βούρκοι ανομίας και παρακμής. Με προσβάσιμη Υγεία, με ανθρώπινες συνθήκες για όλους, όχι πανάκριβες ιατρικές υπηρεσίες για αυτούς που μπορούν να τις πληρώνουν και τριτοκοσμικές συνθήκες για τους φτωχότερους. Με Δημόσια Διοίκηση που θα αγκαλιάζει την αλλαγή που θα αξιολογείται που θα προσαρμόζεται στις νέες καταστάσεις που θα εξυπηρετεί τον πολίτη. Που δεν θα αποτελεί εμπόδιο σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και εφιάλτη στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Και βέβαια μια Δικαιοσύνη ανεξάρτητη που θα απονέμεται γρήγορα, αποτελώντας το γνήσιο καταφύγιο των πιο αδυνάμων", τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Πλέον, το πρεσάρισμα στη συγκυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα, αλλά και η πορεία προς τους πολίτες, μέσα από ένα νέο κύκλο περιοδειών, στη διάρκεια του οποίου θα παρουσιάζονται οι θέσεις της οδού Πειραιώς σκιαγραφεί το momentum.

  Την ίδια στιγμή, κομμάτι-κομμάτι παρουσιάζονται και οι δεσμεύσεις της ΝΔ για την καταπολέμηση της ανεργίας και την αύξηση του εισοδήματος των νέων μισθωτών. Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η "γαλάζια" παράταξη, όταν κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάργηση του υπο-κατώτατου μισθού των 510 ευρώ που ισχύει σήμερα για τους νέους έως 25 ετών και την ένταξή τους στον ενιαίο κατώτατο μισθό που είναι σήμερα 586 ευρώ, καθώς και στην αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων