Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Μαρ-2018 17:38

  Νέα στοιχεία της δικογραφίας Novartis στη Βουλή

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Νέα στοιχεία της δικογραφίας Novartis στη Βουλή

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:03

  Στην προανακριτική επιτροπή για τη Novartis σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει την τοποθέτησή του επί της ακυρότητας σύστασης της (της προανακριτικής), σε συνέχεια των δύο επιστολών που έστειλε στις 5 και 9 Μαρτίου.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς οι εργασίες της προανακριτικής είναι κεκλεισμένων των θυρών, ο κ. Βενιζέλος αφού έθεσε το νομικό θέμα ακυρότητας λειτουργίας της επιτροπής (εξαιτίας λανθασμένων νομικών χειρισμών) χαρακτήρισε "δόλιους" τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες, επισήμανε τις νομικές παραπομπές που στοιχειοθετούν τη δολιότητα και ζήτησε επιτακτικά να μην επιστρέψει στη Δικαιοσύνη η δικογραφία, αλλά η προανακριτική της Βουλής να ασκήσει με τρόπο ουσιαστικό τα δικαστικά της καθήκοντα μέχρι τέλους. Όπως είπε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εάν η δικογραφία επιστρέψει στη Δικαιοσύνη, τότε απλά θα διαπιστωθούν οι παραγραφές  αδικημάτων χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστική διερεύνηση.

  Εν τω μεταξύ στην προανακριτική διαβιβάστηκαν σήμερα νέα στοιχεία της δικογραφίας της επίμαχης υπόθεσης από το γραφείο της κ. Τουλουπάκη. 

  Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα νέα στοιχεία για την Novartis περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων επιστολή, καθώς και άλλα δεδομένα που δείχνουν επαφές πολιτικών προσώπων (πρώην υπουργών) με στελέχη της φαρμακευτικής. Επίσης, 165 αρχεία από την έρευνα στα γραφεία της εταιρείας, τα οποία μάλιστα, από το Προεδρείο της προανακριτικής αναζητούν τρόπο για να τα διανείμουν στα μέλη της, λόγω του όγκου.

  Οι επιστολές προς τον πρώην υπουργό περιλαμβάνουν προσκλήσεις προς τον πρώην Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά το 2013 και 2014, με κοινοποιήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς (κ.κ. Α. Γεωργιάδη, Α. Λυκουρέντζο, Γ. Στουρνάρα) και προς τον διευθυντή του γραφείου του κ. Κ. Μπούρα  από την Novartis, για συνάντηση στο οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Ακόμη, χειρόγραφο σημείωμα (του πρώην πρωθυπουργού προς τον Κ. Φρουζή)  με αριθμούς τηλεφώνων και σημειωμένο το όνομα του πρώην ΥΠΟΙΚ, Χρ. Σταϊκούρα χωρίς καμία άλλη αναφορά.

  Στελέχη του πρώην πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι "συνεχίζονται οι γελοιότητες της συμμορίας" και υπογραμμίζουν τα εξής: Στην επιστολή της Novartis προς τον πρώην ΠΘ η εταιρεία τον προσκαλεί για συνάντηση στο Νταβός ("εάν βρεθείτε στο Νταβός θα χαρούμε να σας συναντήσουμε") . "Ο κ. Σαμαράς ως γνωστών  δεν πήγε ποτέ στο Νταβός", τονίζουν οι ίδιες πηγές. Ενώ διευκρινίζουν επίσης πως οι οφειλές σε φαρμακευτικές εταιρείες εξοφλούνται μέσω ΕΟΠΥΥ και όχι ΥΠΟΙΚ.

  Στη σημερινή συνεδρίαση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πλευρά της ΔΗΣΥ θα επιμείνει στο αίτημα να κληθούν για κατάθεση πρώτα ο κ. Κ. Φρουζής αλλά και οι CEO της Novartis, ως κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης. 

  Υπενθυμίζεται ότι από την επιτροπή έχει αποχωρήσει ήδη το ΚΚΕ. 

  Μαρία Νταλιάνη 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων