Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Μαρ-2018 14:41

  Βενιζέλος: Βαθιά επικίνδυνη η πολιτική κατάσταση σε Ελλάδα και για τα Εθνικά

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Βενιζέλος: Βαθιά επικίνδυνη η πολιτική κατάσταση σε Ελλάδα και για τα Εθνικά

  Βαθιά επικίνδυνη όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για τους Θεσμούς και την εθνική στρατηγική ασφάλειας της χώρας, χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την εσωτερική πολιτική κατάσταση της Ελλάδας. 

  Απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι "Η ρητορική επανάληψη αυτονόητων γενικών αρχών ή διακηρύξεων δεν συνιστά στρατηγική" και προσέθεσε πως: "Η εμπειρία των τελευταίων 44 ετών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχει δείξει ότι όταν η διαχείριση συγκυριακών κρίσεων δεν εντάσσεται σε μια σαφή στρατηγική, δημιουργούνται καταστάσεις που υποκαθιστούν την εθνική στρατηγική". 

  Διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτό που προέχει είναι "βεβαίως η άμεση επιστροφή των δυο παιδιών μας στην Ελλάδα. Η Τουρκία έδωσε σε ένα συνηθισμένο συνοριακό ζήτημα, από αυτά που επιλύονται σε επίπεδο διοικητών μονάδων, διαστάσεις απολύτως ασυμβίβαστες με την ιδιότητα των δυο χωρών ως μελών του ΝΑΤΟ, αλλά και με τη συνεργασία  ΕΕ - Τουρκίας ως προς το μεταναστευτικό". 

  Αναλυτικά, ο κ. Βενιζέλος, δήλωσε:

  Προέχει βεβαίως η άμεση επιστροφή των δυο παιδιών μας στην Ελλάδα. Η Τουρκία έδωσε σε ένα συνηθισμένο συνοριακό ζήτημα, από αυτά που επιλύονται σε επίπεδο διοικητών μονάδων, διαστάσεις απολύτως ασυμβίβαστες με την ιδιότητα των δυο χωρών ως μελών του ΝΑΤΟ, αλλά και με τη συνεργασία  ΕΕ - Τουρκίας ως προς το μεταναστευτικό.
   
  Πληθαίνουν οι προκλήσεις και οι εντάσεις μετά από μια δεκαπενταετία περίπου χωρίς θερμό επεισόδιο. Η τουρκική στάση απέναντι στην Ευρώπη και τη Δύση γενικότερα  είναι προφανές ότι έχει μεταβληθεί.
   
  Η ρητορική επανάληψη αυτονόητων γενικών αρχών ή διακηρύξεων δεν συνιστά στρατηγική. Η εμπειρία των τελευταίων 44 ετών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχει δείξει ότι όταν η διαχείριση συγκυριακών κρίσεων δεν εντάσσεται σε μια σαφή στρατηγική, δημιουργούνται καταστάσεις που υποκαθιστούν την εθνική στρατηγική.
   
  Η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Τουρκία είναι διεθνώς γνωστό ποια είναι. Το πρόβλημα είναι ότι η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα ενώ νομίζουν πολλοί ότι είναι βαθειά επικίνδυνη μόνο στο πεδίο της οικονομίας, είναι το ίδιο  στο κρίσιμο πεδίο των θεσμών και  της  εθνικής στρατηγικής ασφάλειας.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων