Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Φεβ-2018 11:38

  Γ. Παπανδρέου: "Ναι" στην αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Γ. Παπανδρέου: "Ναι" στην αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης

  Ηχηρή πολιτική παρέμβαση υπέρ της αποποινικοποίησης χρήσης όχι μόνο της φαρμακευτικής κάνναβης αλλά και για ιδία χρήση, έκανε ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην ακρόαση φορέων της Βουλής στο πλαίσιο επεξεργασίας του νομοσχεδίου "Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης".

  "Ο έλληνας πολίτης περνάει δύσκολα λόγω της παρατεταμένης περιόδου οικονομικής κρίσης, υπάρχει αυξητική τάση για χρήση ουσιών" επισήμανε ο πρώην Πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του. Και χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως πρώτο θετικό βήμα ανακούφισης για πολλούς που υποφέρουν.

  "Το ηθικό δίλημμα είναι απλό" είπε. "Το δίλημμα δεν είναι αν είμαστε υπέρ ή κατά των ναρκωτικών ουσιών και της χρήσης κάνναβης, αλλά αν οι πολιτικές μας και η Πολιτεία σώζουν ή καταστρέφουν ζωές".

  Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της αποποινικοποίησης της χρήσης, από την εποχή που ήταν ακόμα απλός βουλευτής την δεκαετία του ’80, τόνισε ότι αλλάζει ριζικά η διεθνής αντίληψη για το πώς πρέπει η Πολιτεία να αντιμετωπίζει τα ναρκωτικά. Και χρησιμοποίησε το παράδειγμα του Νίξον λέγοντας πως πίστευε ότι μέσα από την καταστολή μπορεί να εξαλείψει πλήρως τα ναρκωτικά, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει η αντίληψη να ρυθμίζεται η ροή και η κατανάλωση από την Πολιτεία, ο χρήστης να μην τιμωρείται, να μειώνονται οι βλάβες στην υγεία του και να μην στερείται την ελευθερία του.

  "Φυλακίστηκαν κυρίως νέοι χωρίς λόγο, με επιπτώσεις στη ζωή και την υγεία τους, με κοινωνικό στιγματισμό, ξοδεύτηκαν τεράστια ποσά για καταστολή, χωρίς αποτέλεσμα, εξοπλίστηκαν τεράστια δίκτυα παράνομης διακίνησης, τα δίκτυα αυτά υπονόμευσαν και αιχμαλώτισαν δημοκρατικούς θεσμούς" είπε ο κ. Παπανδρέου. "Η διαφθορά αξιωματούχων, δικαστικών, ΜΜΕ και ποδοσφαιρικών ομάδων είναι η συνήθης πρακτική".

  Ανέφερε πως είναι μύθος ότι η κάνναβη οδηγεί σε σκληρά ναρκωτικά και υπογράμμισε ότι πολιτικές κυβερνήσεων έχουν καταστρέψει περισσότερους από τα ναρκωτικά.

  "Έχουν αλλάξει οι αντιλήψεις, δεν πρέπει να ποινικοποιείται η χρήση"  τόνισε ο κ. Παπανδρέου ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά στο τέλος της ομιλίας του, ενώ επισήμανε πως υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην κάνναβη στη χώρα μας.

  Μ. Νταλιάνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων