Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Φεβ-2018 14:48

  Νίκος Βούτσης: Σκάνδαλα και φοροδιαφυγή χρεοκόπησαν τη χώρα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Νίκος Βούτσης: Σκάνδαλα και φοροδιαφυγή χρεοκόπησαν τη χώρα

  Στην ανάγκη να υπάρξει συναίνεση για ένα διαφορετικό οικονομικό, παραγωγικό, και κοινωνικό μοντέλο ανάπτυξης "τώρα που η Ελλάδα βγαίνει από το 3ο μνημονιακό επί της ουσίας πρόγραμμα" αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας για το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο και την Ελλάδα του αύριο, σε εκδήλωση της ΟΚΕ στο Ζάππειο. 

  Ο κ. Βούτσης, παρουσιάζοντας  τα αίτια χρεοκοπίας της χώρας  αναφέρθηκε στο "ζήτημα της διαχρονικής φοροδιαφυγής, φοροαπαλλαγής, εισφοροδιαφυγής και όλων των προβλημάτων που έφεραν τα ταμεία και τα δημόσια οικονομικά της χώρας σε αυτή την κατάσταση. Επίσης, τα ζητήματα που αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά και τα πολύ μεγάλα προβλήματα αδιαφάνειας και διαπλοκής στον χώρο του φαρμάκου και της υγείας, όπου κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν υπήρξαν σκάνδαλα. Μιλάμε για δεκάδες δισεκατομμύρια σε ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς που τα κρίσιμα χρόνια πριν και μετά την είσοδο της χώρας στην Ε.Ε. επιβάρυναν, καταλήστεψαν, καταδυνάστευσαν, χρεοκόπησαν τη χώρα" κατέληξε ο κ. Βούτσης. 

  Όπως είπε, "είναι κοινό μας μέλημα να προσεγγίσουμε όλοι μαζί ένα διαφορετικό οικονομικό, παραγωγικό και κοινωνικό πρότυπο και μοντέλο ανάπτυξης για τη χώρα μας, λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικές, περιβαλλοντικές και παραγωγικές διαστάσεις σε αυτή την προσπάθεια". 

  Ακόμα  επισήμανε, ότι ουσιαστικά όταν λέμε για την Ελλάδα "μετά” όλοι αναφερόμαστε στην Ελλάδα που βγαίνει από το 3ο μνημονιακό, επί της ουσίας, πρόγραμμα, μετά από την τρίτη συμφωνία με τους δανειστές εταίρους, μετά από μια άτυπη –αλλά στα όρια της τυπικής– χρεοκοπία της χώρας, άρα πρέπει να δούμε με ποια "προίκα” βγαίνει η χώρα, με ποιες δεσμεύσεις, με ποιους εξορθολογισμούς ή μεταρρυθμίσεις που ήταν αναγκαίες, αλλά και με ποια σοβαρά τραύματα που πρέπει να επουλωθούν στο κοινωνικό σώμα".

  Μ. Νταλιάνη 

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων