Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Φεβ-2018 15:00

  Δ. Κρεμαστινός προς Ν. Κοτζιά: Ποια είναι τα θαλάσσια όρια στα Ιμια;

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά κατέθεσε ο  Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρης Κρεμαστινός, σχετικά με τα όρια της θαλάσσιας περιοχής των Ιμίων.

  Όπως αναφέρει στην ερώτηση, οι αλιείς της Καλύμνου αγωνιούν πλέον όχι μόνο για την οικονομική τους επιβίωση αλλά και για τη σωματική τους ακεραιότητα όταν επιχειρούν να ψαρέψουν κοντά στα Ίμια. Για το λόγο αυτό, ο Δημήτρης Κρεμαστινός ρωτά τον Υπουργό Εξωτερικών τι αποδέχεται η Κυβέρνηση σχετικά με τη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

  Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

  Δημ. Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

  Αρ. Πρωτ.:  1086 / 13.02.2018

  ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

  Προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νικόλαο Κοτζιά

  Θέμα: "Τα όρια της θαλάσσια περιοχής των Ιμίων"

  Με αλλεπάλληλες προς εμένα ερωτήσεις και διαβήματα, οι αλιείς της Καλύμνου εκφράζουν την αγωνία τους για την άσκηση του επαγγέλματός τους στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων. Αισθάνονται ανασφαλείς κατά την ώρα της αλιείας καθόσον τους διαμηνύουν ότι τα χωρικά ύδατα δεν ανήκουν στην Ελλάδα.

  Το επάγγελμα των αλιέων είναι ένα πολύ δύσκολο επάγγελμα, εκτεθειμένο στις αλλαγές του καιρού και ειδικά των αλιέων της περιοχής αρκετά ταλαιπωρημένο από θεσμικά αρρύθμιστα ζητήματα. Με τα νέα φαινόμενα οι συνθήκες όμως καθίστανται σχεδόν απαγορευτικές καθώς οι αλιείς της Καλύμνου φαίνεται ότι διακινδυνεύουν και την οικονομική τους επιβίωση αλλά και τη σωματική τους ακεραιότητα, όταν θέλουν απλώς να συνεχίσουν να εργάζονται νομίμως και ασφαλώς.

  Για τους παραπάνω λόγους, ερωτάται ο Υπουργός Εξωτερικών:

  Τι αποδέχεται η Ελληνική Κυβέρνηση όσον αφορά το θέμα των Ιμίων; Τι αποδέχεται όσον αφορά τη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων; Μπορούν να αλιεύουν ανενόχλητα και με ασφάλεια τα ελληνικά σκάφη;

  Ο ερωτών Βουλευτής

   Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων