Επιστολή Καμμένου σε Βούτση: Να καταθέσω ως απλός πολίτης

Παρασκευή, 09-Φεβ-2018 21:33

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νικόλαο Βούτση, με την οποία δηλώνει ότι απεκδύεται κάθε προστασίας που παρέχει το άρθρο 86 του Συντάγματος ως υπουργού, απέστειλε ο Πάνος Καμμένος, με αφορμή τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

"Παρ' ότι δεν υπάρχει κατηγορία για οποιοδήποτε αδίκημα, σας δηλώνω ότι απεκδύομαι κάθε προστασίας που μου παρέχει το άρθρο 86 του Συντάγματος ως Υπουργού και ζητώ να επιστραφεί η δικογραφία προς την Τακτική Δικαιοσύνη, προκειμένου να καταθέσω ως απλός πολίτης και να συμβάλλω στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, χωρίς καμία καθυστέρηση", αναφέρει ο κ. Καμμένος στην επιστολή του, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι όπως μετέδιδε νωρίτερα το Capital.gr, διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας. 

Πρόκειται για τη δικογραφία που αφορά στην υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού (σ.σ. 300.000 βλήματα) από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία και η οποία προκάλεσε πολιτική θύελλα το καλοκαίρι του 2017 μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. αλλά και μετά τα "φίλια πυρά" από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο κ. Νίκος Φίλης. 

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό,  η κατηγορία κατά του ΥΠΕΘΑ είναι "ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες" του υπ. Εθνικής Άμυνας. Όπως φαίνεται στο διαβιβαστικό, για τις τυχόν ποινικές ευθύνες γίνεται επίκληση δημοσιευμάτων  των ΜΜΕ. 

Εν τω μεταξύ, η επιστολή που απέστειλε ο κ. Καμμένος στον κ. Βούτση έχει ως εξής, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ:

"Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2018

Κύριο

Νικόλαο Βούτση

Πρόεδρο της Βουλής

των Ελλήνων

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Όπως έχω ήδη δηλώσει και προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη, μετά τη διαβίβαση προς Υμάς, της Δικογραφίας για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, και παρ' ότι δεν υπάρχει κατηγορία για οποιοδήποτε αδίκημα, σας δηλώνω ότι, απεκδύομαι κάθε προστασίας που μου παρέχει το άρθρο 86 του Συντάγματος ως Υπουργού και ζητώ να επιστραφεί η δικογραφία προς την Τακτική Δικαιοσύνη, προκειμένου να καταθέσω ως απλός πολίτης και να συμβάλλω στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, χωρίς καμία καθυστέρηση.

Πάνος Καμμένος"