Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Φεβ-2018 21:10

  "Μαθήματα" πατριωτισμού από Τσίπρα μέσω ...Στεφανόπουλου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  "Μαθήματα" πατριωτισμού από Τσίπρα μέσω ...Στεφανόπουλου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21.34

  Της Νίκης Ζορμπά

  Εκτενή αναφορά στο τι εστί " πατριωτισμός" έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα κατά την ομιλία του στο Περιφερειακό Συνέδριο που πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ. 

  Ο κ. Τσίπρας, απέφυγε επιμελώς ευθείες αναφορές στην υπόθεση της Novartis , όχι όμως και τις έμμεσες τόσο για το ζήτημα αυτό όσο και για τα τεκταινόμενα σε σχέση με την ΠΓΔΜ και το συλλαλητήριο της Αθήνας.  

  Διακήρυξε πάντως ότι το "δικό μας πολιτικό και ποινικό μητρώο είναι πιο καθαρό από τον ξάστερο ουρανό".

  Μνημονεύοντας τον Κωστή Στεφανόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε "έξοχο πολιτικό, αν και αντίπαλης παράταξης της δικής μου" ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε "μαθήματα" πατριωτισμού "φωτογραφίζοντας" τη στάση του Αντώνη Σαμαρά, στον αντίποδα αυτού. 

  "Έλεγε λοιπόν ο Κωστής Στεφανόπουλος" ανέφερε ο πρωθυπουργός πως : "Ούτε λόγος βέβαια για πατριωτισμό και τιμή για όσους παραβαίνουν τον νόμο και παραβιάζουν τη συνείδησή τους, ζητώντας και λαμβάνοντας ωφελήματα που δεν δικαιούνται. 
  Υπάρχει τεράστια διαφορά στάσης απέναντι στην πατρίδα, όση μεταξύ ήθους και πανουργίας, μεταξύ αυτού που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο από τη θέση που κατέχει, και αυτού που την εκμεταλλεύεται για το δικό του συμφέρον. 
  Ο πρώτος είναι άξιος κάθε σεβασμού, ο δεύτερος πρέπει να υφίσταται αυστηρές κυρώσεις και τη βαθιά περιφρόνησή μας". 

  Συνδέοντας τα λεγόμενα Στεφανόπουλου με την παρούσα συγκυρία, ο κ. Τσίπρας, άφησε αιχμές- χωρίς να τον κατονομάσει- εναντίον του πρώην πρωθυπουργού. 

  "Είναι εγκληματικά υποκριτικό, πολιτικοί άνδρες, από τη μια να επιδίδονται σε διαγωνισμό πατριωτισμού, και από την άλλη να θεωρούν νόμιμη και ηθική την αναγραφή των ονομάτων τους σε καταλόγους φοροδιαφυγής. Ή να καταγγέλλουν ως πολιτική δίωξη την αναφορά των ονομάτων τους σε κακουργηματικές δικογραφίες", είπε.

  Στο ίδιο πλαίσιο, σημείωσε πως "αν χρειάζεται σήμερα, τώρα, κάτι η πατρίδα απ’ όλους μας, μέχρι και από τον τελευταίο Έλληνα, αυτό είναι ένας σύγχρονος, αποφασιστικός, ανυποχώρητος, πατριωτισμός. 
  Ένας πατριωτισμός που απαντά στη δύσκολη συγκυρία όχι με όρους εμπρηστικής ρητορείας, αλλά με όρους καθημερινής αρετής". 

  Οικονομία

  Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο πρωθυπουργός ομολόγησε πως: "Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Δεν είναι ανθόσπαρτος ο δρόμος για τη μεγάλη αλλαγή στη χώρα και στη ζωή μας" ωστόσο εμφανίστηκε βέβαιος ότι "τα χειρότερα είναι πίσω μας". 

  "Εμείς,  εγώ προσωπικά, είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε στο ακέραιο την εντολή του ελληνικού λαού. Να βγάλουμε την κοινωνία και την χώρα από το τέλμα που άλλοι την έριξαν, και με κινητήρια δύναμη την ανάπτυξη να αποκαταστήσουμε και το αίσθημα εμπιστοσύνης, και το αίσθημα δικαίου, και το αίσθημα ασφάλειας" είπε και έκανε σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

  "Εξορθολογήσαμε τα δημόσια οικονομικά, πετύχαμε πλεονάσματα, αλλά ταυτόχρονα μοιράσαμε κιόλας σε όσους το είχαν ανάγκη.
  Και για αυτό, επίσης, όχι μόνο βγάζουμε την Ελλάδα από τα μνημόνια που άλλοι την έριξαν, αλλά με θάρρος και τόλμη 
  και με αίσθηση του πατριωτικού συμφέροντος, την οδηγούμε ξανά σε ρόλο πρωταγωνιστή στη περιοχή των Βαλκανίων αλλά και σε πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας, σε μια αποσταθεροποιημένη γειτονιά", ήταν η ακριβής αναφορά του.

  Σε μια ακόμη έμμεση αναφορά του στην υπόθεση Novartis, ο κ. Τσίπρας κάλεσε το ακροατήριό του: "Να πάρουμε όλοι αποστάσεις από την Ελλάδα του χθες και από τα πρόσωπα που την σημάδεψαν. Από πρόσωπα, κυκλώματα, και πρακτικές, που έβαζαν πρώτα το εγώ από το εμείς.
  Πρώτα το κομματικό από το πατριωτικό συμφέρον.
  Και που έκαναν τον πατριωτισμό σημαία ευκαιρίας για να υπηρετήσουν τα πιο ευτελή ιδιοτελή συμφέροντα". 

  *Διαβάστε ακόμα

  -Έκτακτο πολιτικό συμβούλιο συγκαλεί ο Τσίπρας για Novartis

  ​-Αλλαγή "ατζέντας" με Novartis - Θύελλα αντιδράσεων και ακραία πόλωση

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων