Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Φεβ-2018 11:39

  Γ. Αμυράς: Χωρίς φαγητό οι άποροι οροθετικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Γ. Αμυράς: Χωρίς φαγητό οι άποροι οροθετικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ

  Προβληματική εξακολουθεί να είναι η σίτιση των 35 φιλοξενούμενων στη Δομή Φιλοξενίας Άπορων Ενηλίκων Οροθετικών στο κέντρο της Αθήνας του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) όπως καταγγέλλει με επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυρας. Όπως υπογραμμίζει στην ερώτηση, η σίτιση των άπορων οροθετικών, ακόμα και των 10 παιδιών που φιλοξενούνται μαζί τους, εξαρτάται από τους εθελοντές και την καλή προαίρεση ιδιωτών.

  Με ερώτηση που επανακατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς καλεί τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό να ευαισθητοποιηθεί άμεσα και να λάβει μέτρα υποστήριξης των οροθετικών συνανθρώπων μας γιατί ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η διατήρηση ποιοτικών παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα οροθετικά άτομα καθώς και η διαρκής υποστήριξη υπηρεσιών κρίσιμων και χρήσιμων για τη δημόσια υγεία θα έπρεπε να είναι πρόνοιες αυτονόητες και δεδομένες.

  Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

  Γιώργος Αμυράς

  Βουλευτής Β΄ Αθήνας – Το Ποτάμι                                                             

  ΕΡΩΤΗΣΗ

  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

  ΘΕΜΑ: Χωρίς σίτιση οι άποροι οροθετικοί στη δομή φιλοξενίας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ

  (επανακατάθεση προηγούμενης ερώτησης με αριθμό 52/3-10-2017, η οποία ουδέποτε απαντήθηκε από το υπουργείο Υγείας)

  Η φιλοσοφία της δομής φιλοξενίας άπορων ενηλίκων οροθετικών του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) αποτελεί την ενδιάμεση δομή η οποία προσφέρει στέγαση, σίτιση και μια σειρά από υποστηρικτικές υπηρεσίες σε ενήλικες οροθετικούς οι οποίοι αντιμετωπίζουν έντονες οικονομικές δυσκολίες.

  Από τη συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας ωφελούνται 35 άτομα συμπεριλαμβανομένων 10 παιδιών που δυστυχώς όμως έχει σταματήσει η παροχή ειδών σίτισής τους, δεν διατίθεται βρεφικό γάλα για τα βρέφη που διαμένουν εκεί με τις μητέρες τους κι έχουν εξαντληθεί όλες οι προμήθειες τροφίμων.

  Συγκεκριμένα:

  •        Η εταιρεία που παρέδιδε τα είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης σταμάτησε να εκτελεί τις εργασίες καθώς υπάρχουν οφειλές ύψους λίγων χιλιάδων ευρώ από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

  •        Η διανομή ακόμη και του βρεφικού γάλακτος σε παιδιά οροθετικών μητέρων, η οποία είχε διακοπεί λόγω της ανωτέρω μη καταβολής των οφειλόμενων, πραγματοποιείται χάρη στις χορηγίες ιδιωτών καθώς και με τη βοήθεια μη κυβερνητικών οργανώσεων.

  •        Μικρές καθημερινές ανάγκες των ωφελουμένων, η κάλυψη των οποίων λειτουργούσε απόλυτα επικουρικά προς αυτούς στην πορεία για την αυτονόμησή τους, δεν καλύπτονται πλέον καθότι δεν εγκρίθηκε ποτέ το σχετικό κονδύλι στον κατατεθειμένο προϋπολογισμό.

  Ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η διατήρηση ποιοτικών παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα οροθετικά άτομα καθώς και η διαρκής υποστήριξη υπηρεσιών κρίσιμων και χρήσιμων για τη δημόσια υγεία θα έπρεπε να είναι πρόνοιες αυτονόητες και δεδομένες χωρίς να αποτελούν πρόκληση ζημίας εις βάρος του δημοσίου.

  Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

  1.     Ποια η απάντηση της κυβέρνησης για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Δομή Φιλοξενίας Άπορων Ενηλίκων Οροθετικών στο κέντρο της Αθήνας αφήνοντας τους 35 τρόφιμους χωρίς σίτιση;

  2.     Προτίθεται η κυβέρνηση να ευαισθητοποιηθεί και να λάβει άμεσα μέτρα υποστήριξης των οροθετικών συνανθρώπων μας και να τους δώσει την αυτονόητη πρόνοια που τους αξίζει;

  Ο ερωτών βουλευτής
  Γιώργος Αμυράς, Β’ Αθήνας

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων