Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Ιαν-2018 22:30

  Κίνημα Αλλαγής για ΠΓΔΜ: Η κυβέρνηση επιδεικνύει επικίνδυνη προχειρότητα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 23:38

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής που συνεδρίασε απόψε στα γραφεία του Ποταμιού για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, επιβεβαίωσε την ανάγκη να επιλυθεί το πρόβλημα.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "εμμένει σε αποτελεσματική λύση, κοινά αποδεκτή και από τις δύο πλευρές που διασφαλίζει πλήρως  τα εθνικά συμφέροντα και περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, με δεσμευτικές εγγυήσεις που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης της ουσίας των όσων θα συμφωνηθούν".

  Το ΠΣ του Κινήματος Αλλαγής δηλώνει ότι παράταση του σημερινού τέλματος ενέχει τον κίνδυνο να εξυπηρετήσει μόνο τα Σκόπια, μέσα από τη de facto  μονοπώληση του ονόματος "Μακεδονία".

  Το Κίνημα Αλλαγής επικρίνει την κυβέρνηση αναφέροντας ότι συνεχίζει με λογικές μυστικής διπλωματίας, επιδεικνύει επικίνδυνη προχειρότητα και με τη διγλωσσία στο εσωτερικό της και τις ακραίες και αντιφατικές δηλώσεις των ΑΝΕΛ, υπονομεύει τη διαπραγμάτευση, ενώ η θέση του κ. Μητσοτάκη για μη λύση στο θέμα, επιβεβαιώνει την ακροδεξιά στροφή του και οπωσδήποτε δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.

  Επίσης το Κίνημα Αλλαγής τάσσεται κατά των συλλαλητηρίων διότι όπως αναφέρει αυτή τη στιγμή δεν βοηθούν, καθώς δίνουν βήμα σε ακραίες φωνές που επιδιώκουν να διχάσουν τον ελληνικό λαό.

  Κατέρρευσε το αφήγημα της κυβέρνησης για καθαρή έξοδο από το μνημόνιο και τη κρίση

  Παράλληλα, το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί ότι το αφήγημα της κυβέρνησης περί "καθαρής" εξόδου από το Μνημόνιο και την έξοδο από τη κρίση κατέρρευσε, καθώς ο κ. Τσίπρας έχει ήδη συμφωνήσει και 4ο άτυπο Μνημόνιο με πολυετή επιτροπεία της χώρας και έχει νομοθετήσει νέα δημοσιονομικά μέτρα (περικοπή συντάξεων, μείωση αφορολόγητου) εις βάρος των Ελλήνων πολιτών.

  Το Πολιτικό Συμβούλιο εκτίμησε ότι η πορεία της οικονομίας αποδεικνύει πως με την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, δεν είναι δυνατή η οριστική και ασφαλής έξοδος από την κρίση."Πολύ περισσότερο που έχει "αλλεργία" στις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις παθογένειες που οδήγησαν στην κρίση", τονίζει, και επισημαίνει τον αναιμικό ρυθμό ανάπτυξης και τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για 130.000 πλειστηριασμούς (με ορίζοντα 4ετίας) ταυτόχρονα με την εγκατάλειψη κάθε μέτρου προστασίας της Α' κατοικίας των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών.

  Το Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση αυξάνει τις δαπάνες για το πελατειακό κράτος, δημιουργώντας νέες γραμματείες ενώ γίνονται αθρόες προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων.

  Σημειώνει τη σημαντική απόκλιση των δημοσίων εσόδων για το 2017, σημειώνοντας παράλληλα πως "οι εξοντωτικοί φόροι οδηγούν σε απόγνωση νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά και τους νησιώτες του Αιγαίου, ενώ δίνονται μεγάλα φορολογικά κίνητρα για τη δημιουργία καζίνο, αποδεικνύοντας το πώς εννοούν την "Δίκαιη Ανάπτυξη" οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ".

  "Η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται με τις συντηρητικές λογικές της Νέας Δημοκρατίας, που εμμένει σε καταδικασμένες πολιτικές του παρελθόντος της, οι οποίες οδήγησαν στην κρίση", υποστηρίζει το Κίνημα Αλλαγής και δηλώνει αποφασισμένο με τις δικές του προτάσεις, με το αναπτυξιακό του σχέδιο, να συμβάλει καθοριστικά στην "εθνική γραμμή" που θα οδηγήσει στην ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση και στην προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.

  Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και τα διαδικαστικά του συνεδρίου όπου σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν διαφωνίες για τον καθορισμό των συνέδρων. Ως επικρατούσα λύση φαίνεται να είναι η εξής: Το 50% των συνέδρων, περίπου 2000, να εκλεγούν από τα μέλη. Ακόμη 2.000 να οριστούν από τα κόμματα και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ θα υπάρξει και κλήρωση 250 με 300 γυναίκες. Το σύνολο των συνέδρων υπολογίζεται γύρω στους 4.500.

  Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων