Τετάρτη, 24-Ιαν-2018 20:43

Τομές στη λειτουργία των οργάνων της ΝΔ ανακοίνωσε ο Λ. Αυγενάκης

Τομές στη λειτουργία των οργάνων της ΝΔ ανακοίνωσε ο Λ. Αυγενάκης

Νέος αέρας θα πνέει πλέον στις εσωτερικές δομές της "γαλάζιας" παράταξης, καθώς η οδός Πειραιώς κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της για διαφάνεια, εξωστρέφεια, ανανέωση και ισχυροποίηση του ρόλου των μελών της.

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσίασε στη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής, τις κεντρικές αλλαγές στον Κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης. Ο νέος κανονισμός περιφερειακών οργανώσεων αποπνέει, όπως επεσήμανε ο κ. Αυγενάκης, τη φιλοσοφία της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε πνεύμα εξωστρέφειας των οργάνων του κόμματος. Παράλληλα:

-Ισχυροποιείται ο ρόλος των μελών.

-Απλοποιούνται οι διαδικασίες εκλογής οργάνων και

-Ενισχύεται η διαφάνεια.

Όπως σημείωσε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, ο κανονισμός είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης με τις περιφερειακές οργανώσεις του κόμματος, τα στελέχη των ΝΟ.Δ.Ε. και ΔΗΜ.Τ.Ο. και με τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής. Ανάμεσα, δε, στις κεντρικές αλλαγές, αυτές που ξεχωρίζουν είναι:

-Οι περισσότερες αρμοδιότητες στις τοπικές και περιφερειακές οργανώσεις και το πιο αποσαφηνισμένο πεδίο αρμοδιοτήτων.

-Η ξεκάθαρη δομή και ιεραρχία στην κομματική οργάνωση.

-Τα λιγότερα γραφειοκρατικά προβλήματα και η μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

"Κάνουμε πράξη την αποκέντρωση. Ο κανονισμός λαμβάνει υπόψη του προβλήματα και δυσλειτουργίες που έχουν υπάρξει στο παρελθόν και τα επιλύει με σαφήνεια και καθαρότητα. Στόχος μας η απερίσπαστη και αποτελεσματική λειτουργία των περιφερειακών οργάνων και η αναβάθμιση των περιφερειακών οργάνων. Παράλληλα, αναδεικνύει τον σημαίνοντα ρόλο των περιφερειακών οργανώσεων και με σύγχρονο πνεύμα επανατοποθετεί τις οργανώσεις μας στις τοπικές κοινωνίες με ουσιαστική υπόσταση και σαφή οργανόγραμμα, αλλά σε περιβάλλον ελευθερίας και εξωστρέφειας", τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Μία ακόμα καινοτομία είναι αυτή της άμεσης εκλογής προέδρων ΝΟ.Δ.Ε. και ΔΗΜ.Τ.Ο. από τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας. "Κάνουμε πράξη την άμεση δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο, αλλά δίνεται και πραγματικός ρόλος στα μέλη. Άλλωστε αυτό αποτελούσε δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή, της διεκδίκησης της ηγεσίας του κόμματος. Στην κομματική μας δομή εισάγονται δύο πρωτοπόρες πρακτικές. Προγραμματισμός και λογοδοσία: Οι οργανώσεις πλέον καταρτίζουν προγραμματισμό υλοποίησης των ετήσιων στόχων τους και απολογισμό των δράσεων του έτους. Επίσης, καταργούνται μια σειρά από περιττές και γραφειοκρατικές κατά βάση διαδικασίες εγκρίσεων με απλοποίηση διαδικασιών", ανέφερε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας.

Επιπλέον καίριο βήμα είναι αυτό της διεύρυνσης του ασυμβίβαστου για τις κομματικές θέσεις. "Υλοποιούμε και κάνουμε πράξη τη διαφάνεια. Οι κανόνες είναι πλέον γνωστοί από την αρχή. Ο νέος κανονισμός Πανελλαδικής Οργάνωσης είναι στο πνεύμα της ανανέωσης, αλλά και της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας και της καλύτερης αξιοποίησης των στελεχών μας", τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Διαβάστε ακόμα για: