Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Ιαν-2018 09:44

  Κ. Μητσοτάκης: Δε θα επιτρέψω να αναβιώσει νέα γενιά τρομοκρατών στην Ελλάδα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κ. Μητσοτάκης: Δε θα επιτρέψω να αναβιώσει νέα γενιά τρομοκρατών στην Ελλάδα

  του Δημήτρη Γκάτσιου

  Στέλνοντας το μήνυμα πως δεν "πρόκειται να επιτρέψει να αναβιώσει στη χώρα μας μία νέα γενιά τρομοκρατών", ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδειξε πως η αλλαγή του νομικού πλαισίου όσον αφορά στη χορήγηση αδειών σε καταδικασμένους για τρομοκρατία, καθώς και η δημιουργία φυλακών "τύπου Γ" θα αποτελέσουν αιχμές της πολιτικής της "γαλάζιας" κυβέρνησης.

  "Ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει καταδικασθεί 11 φορές σε ισόβια δεν πρέπει να παίρνει άδεια από τη φυλακή για κανέναν λόγο. Πόσο μάλλον όταν δεν έχει δημόσια μετανοήσει για τις πράξεις του και πόσο μάλλον όταν σήμερα στη χώρα εκτρέφεται μια καινούργια γενιά τρομοκρατών, η οποία στο πρόσωπο του Δημήτρη Κουφοντίνα βλέπει ξεκάθαρα τον ιδεολογικό της καθοδηγητή. Κατά συνέπεια, είμαι κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα και πιστεύω ότι θα πρέπει και το νομικό πλαίσιο να προσαρμοστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε άνθρωποι οι οποίοι έχουν καταδικασθεί για τέτοιου είδους εγκλήματα να μην βγαίνουν από τη φυλακή για κανέναν λόγο", τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "CNN Greece".

  Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως "υπό κανονικές συνθήκες" ένας άνθρωπος σαν τον Κουφοντίνα και τους ομοϊδεάτες του θα βρίσκονταν σε μια φυλακή υψίστης ασφάλειας από την οποία δε θα μπορούν να επικοινωνούν εύκολα με τον έξω κόσμο με κινητά και δε θα μπορούν να παίρνουν άδειες, παρά μόνο αν πληρούν πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις

  "Τις φυλακές υψίστης ασφάλειας τις είχε δρομολογήσει η προηγούμενη Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, δεν τις είχε ολοκληρώσει. Διότι το πρώτο νομοθέτημα του ΣΥΡΙΖΑ και του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης ήταν η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και ουσιαστικά η ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των τρομοκρατών και αυτών που ασπάζονται τις δικές τους απόψεις. Ήταν ένα μεγάλο λάθος, θα διορθωθεί άμεσα από την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας", ανέφερε.

  Εστιάζοντας στα ζητήματα της ασφάλειας των πολιτών, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση πως έχει δείξει ακατανόητη ανοχή σε φαινόμενα οργανωμένης βίας, τα οποία εκπορεύονται από τα Εξάρχεια.

  "Τα Εξάρχεια σήμερα είναι μια απαγορευμένη ζώνη για πολλούς συμπολίτες μας. Δεν υπάρχει στην ουσία Κράτος στα Εξάρχεια. Και αυτό είναι κάτι το οποίο από καμία οργανωμένη κοινωνία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Και σήμερα στα Εξάρχεια εκτρέφεται μια καινούργια γενιά "αγωνιστών", που θα μπορούσαν πάρα πολύ εύκολα να καταλήξουν να στελεχώσουν την καινούργια γενιά της τρομοκρατίας Έχω πει πολλές φορές - και το επαναλαμβάνω - ότι η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ δεν είναι τελικά τόσο μεγάλη. Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι μόνο να ανακτηθεί επιχειρησιακά ο έλεγχος των Εξαρχείων, δεν είναι μόνο αστυνομικό το πρόβλημα, είναι πιο σύνθετο. Είναι πως μια παραδοσιακή γειτονιά της Αθήνας θα μπορέσει και πάλι να ανακτήσει την ταυτότητά της, θα μπορέσει να ανακτήσει την οικονομική ζωή, την οποία είχε με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, και πως όλη αυτή η προσπάθεια θα συνδυαστεί με μια συνολική επιχείρηση ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, την οποία εγώ προσωπικά την οραματίζομαι με αφετηρία μια μεγάλη αστική ανάπλαση, που θα έχει στο κέντρο της το Αρχαιολογικό Μουσείο. Έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε και το ζήτημα του παραδοσιακού κτηρίου του Πολυτεχνείου. Είναι παντελώς αδιανόητο σήμερα το κτήριο αυτό, με όλους αυτούς τους τόσο σημαντικούς ιστορικούς συμβολισμούς, να είναι ορμητήριο για κάθε λογής παράνομες δραστηριότητες Και, βέβαια, η συνολική εικόνα του κτηρίου αυτού δεν μας τιμά καθόλου", ανέφερε.

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε πως το όλο θέμα δεν είναι μόνο επιχειρησιακό και δεν αφορά τις εντολές τις οποίες παίρνει ή δεν παίρνει η Αστυνομία.

  "Όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν ξεκάθαρες εντολές σήμερα η Αστυνομία να μην επεμβαίνει στα Εξάρχεια και να μην ενοχλεί όλους αυτούς τους μπαχαλάκηδες. Αλλά επαναλαμβάνω, το ζήτημα δεν είναι μόνο ένα ζήτημα που αφορά την παρέμβαση της Αστυνομίας. Πρέπει συνολικά να δούμε το πρόβλημα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, πως θα του δώσουμε νέα ζωή, νέα ταυτότητα και πως θα μπορέσουμε να πείσουμε ανθρώπους, επιχειρήσεις να έρθουν και πάλι να εγκατασταθούν σε αυτές τις γειτονιές, οι οποίες σήμερα για πολλούς λόγους που όλοι γνωρίζουμε δεν είναι καθόλου ελκυστικές για οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα. Και, βέβαια, δημιουργείτε και ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στους κατοίκους των περιοχών, οι οποίοι προφανώς δεν θέλουν να ζουν υπό καθεστώς ομηρίας", επεσήμανε.

  Ο Τσίπρας παρουσίασε παραποιημένα στοιχεία για την εγκληματικότητα

  Ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του, τόνισε πως η κατάσταση ως προς τη λειτουργία της Αστυνομίας επί κυβερνήσεως ΝΔ ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με τη σημερινή.

  "Χωρίς σε καμία περίπτωση να αστυνομοκρατείται η πόλη, η παρουσία της Αστυνομίας ήταν αισθητή εκεί που τη χρειαζόμαστε πραγματικά. Λοιπόν, όλα αυτά καταργήθηκαν. Και καταργήθηκαν, διότι υπήρχε μια πολύ ξεκάθαρη ιδεολογική προσέγγιση στα ζητήματα αυτά, που είναι μια προσέγγιση καθαρά μειοψηφική. Ακούω, ξέρετε συχνά, το επιχείρημα ότι η ατζέντα νόμος και τάξη είναι μια δεξιά ατζέντα. Αυτά είναι σαχλαμάρες. Και τι εννοώ με αυτό; Υπάρχουν σήμερα εστίες ανομίας, όχι μόνο στα Εξάρχεια, και στη Δυτική Αθήνα και κατεξοχήν στις φτωχές γειτονιές του Λεκανοπεδίου. Οι κάτοικοι υποφέρουν περισσότερο από την έλλειψη της Αστυνομίας και από τη μη επιβολή του νόμου και της τάξης. Γιατί, λοιπόν, το κανονικό, να υπάρχει δηλαδή μια παρουσία της Αστυνομίας, όπως αυτή χρειάζεται να περιορίσουμε τη μικρή, τη μεσαία εγκληματικότητα, να κάνουμε τους πολίτες να αισθάνονται και πάλι ασφαλείς, να μπορεί το νέο παιδί να βγει από το σπίτι του χωρίς να ανησυχούν οι γονείς για το πώς θα γυρίσει πίσω. Γιατί αυτό είναι μια δεξιά ατζέντα; Είναι μια ατζέντα κοινής λογικής και είναι μια ατζέντα με την οποία πιστεύω ότι συντάσσεται η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Βέβαια, είναι σίγουρα μια ατζέντα που δεν βρίσκει σύμφωνους τους σημερινούς κυβερνώντες", σημείωσε.

  Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα στοιχεία της εγκληματικότητας. "Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας έσπευσε στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή να παρουσιάσει πλαστά, όχι πλαστά μάλλον, να παραποιήσει τα πραγματικά στοιχεία. Πράγματι, έχουμε μια μείωση στους φόνους, αλλά σε όλα τα άλλα επίπεδα και ειδικά στις ληστείες και στις κλοπές, έχουμε πολύ σημαντική αύξηση. Γι’ αυτό και όταν αναφερόμαστε στην εγκληματικότητα, μη σκεφτόμαστε μόνο τις μολότοφ που πέφτουν στα Εξάρχεια, αλλά να σκεφτόμαστε και τις ληστείες εδώ πέρα στην Αθήνα, στην παραμεθόριο... Είχα βρεθεί πρόσφατα στην Ήπειρο και μου παρουσίαζαν οι κάτοικοι των χωριών της Ηπείρου μια εξαιρετικά ανησυχητική κατάσταση. Οι πολίτες σήμερα στην Ελλάδα αισθάνονται πολύ λιγότερο ασφαλείς  απ’ ότι αισθανόντουσαν πριν από κάποια χρόνια. Και αυτό είναι πραγματικό πρόβλημα. Διότι η ασφάλεια του πολίτη είναι προϋπόθεση ελευθερίας", είπε.

  Η ανοχή την οποία δείχνει η κυβέρνηση στο "Ρουβίκωνα" είναι προκλητική

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεμήνυσε πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μια ομάδα, η οποία δεν έχει αποκηρύξει και την ένοπλη βία καθ΄ οποιονδήποτε τρόπο στα κείμενά της, η οποία να κάνει ό,τι θέλει, να εισβάλει σε δημόσιους χώρους, να απειλεί κόσμο, να απειλεί δημόσιους υπαλλήλους, να απειλεί συμβολαιογράφους, και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός. "Υπάρχει μια μεγάλη κατανόηση μέσα σε ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ για τέτοιου είδους δραστηριότητες. Εξ’ ου και υπάρχει αυτή η ανοχή σήμερα από την Κυβέρνηση, η οποία δίνει ξεκάθαρες πολιτικές κατευθύνσεις στην αστυνομία να μην παρεμβαίνει σε τέτοιου είδους φαινόμενα, τα οποία όχι μόνο είναι απαράδεκτα αλλά διασύρουν και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Λοιπόν, αυτά θα σταματήσουν…Δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο ένα Κράτος να δώσει στην αστυνομία τη δυνατότητα να κάνει τη δουλειά της. Θέλω να πω και μια κουβέντα για τους άντρες και τις γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας που σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και βλέποντας και τους μισθούς τους να περικόπτονται για άλλη μια φορά, επιτελούν το καθήκον τους. Είναι στην πρώτη γραμμή και αισθάνονται και αυτοί μία λογική αγανάκτησης, όταν η οργανωμένη πολιτεία δεν τους καλύπτει. Δεν αναφέρομαι οικονομικά, δεν τους καλύπτει ηθικά. Αναρωτιέμαι, πολλές φορές, καμιά φορά ξέρετε μπαίνω μέσα στις κλούβες των ΜΑΤ και βλέπω αυτά τα νέα παιδιά", επεσήμανε.

  Όσον αφορά στα ειδικά μισθολόγια, ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε πως η οδός Πειραιώς είχε αποκρούσει οποιαδήποτε παρέμβαση αφορούσε σε αυτά. "Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία, σύντομα θα κλείσει τρία χρόνια στην εξουσία, δεν κατάφερε να αποτρέψει ούτε αυτό. Έχουμε πει ότι θα κάνουμε μια συνολική επαναξιολόγηση των μισθολογίων των δημοσίων υπαλλήλων. Δεν μπορώ να δεσμευθώ για κάτι περισσότερο αυτή τη στιγμή. Αυτό το οποίο λέω πάντα όταν μιλάω συνολικά για τη Δημόσια Διοίκηση, είναι ότι θέλουμε αξιοπρεπείς μισθούς, ο καθένας να αμείβεται ανάλογα με τη δυσκολία της δουλειάς του. Τέλος, θέλουμε και ένα σύστημα αξιολόγησης το οποίο να μας επιτρέπει , να ξεχωρίζουμε τους πολύ καλούς από τους μέτριους δημοσίους υπαλλήλους και λειτουργούς", ανέφερε. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων