Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 20-Ιαν-2018 16:05

  Μήνυμα Παπαδημούλη-Δούρου- Ζαχαριάδη σε Φ. Γεννηματά

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Μήνυμα Παπαδημούλη-Δούρου- Ζαχαριάδη σε Φ. Γεννηματά

  Tην "επόμενη μέρα" και το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων για την περίοδο 2019-2023 καλούνται να σχεδιάσουν η ελληνική κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο που κατατέθηκε στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος από την "Πλατφόρμα 2010".

  Στο πλαίσιο αυτό στέλνουν "μήνυμα" στην Φώφη Γεννηματά, αναφέροντας πως: "Η κεντροαριστερά στην Ελλάδα δε μπορεί να είναι και να συμπεριφέρεται ως αντιαριστερά σε πλήρη αναντιστοιχία με την στάση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την ελληνική κυβέρνηση".

  Αναλυτικότερα, όπως σημειώνεται στο κείμενο των 10 σημείων, μετά τον Αύγουστο του 2018 η Ελλάδα θα είναι εκτός μνημονίων αλλά και υπό την εποπτεία των ευρωπαϊκών κανόνων, ωστόσο ο βαθμός ελευθερίας στην άσκηση οικονομικής πολιτικής μεγαλώνει σημαντικά και πρέπει να τον αξιοποιήσουμε με σοβαρότητα και αναπτυξιακό σχέδιο.

  "Η χώρα χρειάζεται ουσιαστικό πολιτικό διάλογο και προγραμματική αντιπαράθεση για το πώς θα οικοδομήσουμε την μεταμνημονιακή Ελλάδα, και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε συμφέρον να πρωτοστατήσει σε αυτή την προσπάθεια, κόντρα στην καταστροφολογία και τον μηδενισμό", σημειώνουν χαρακτηριστικά τα μέλη της Κ.Ε., Δ. Δημητριάδης, Ρ. Δούρου, Κ. Ζαχαριάδης, Α. Μανταδάκης, Γ. Μπαλάφας, Δ. Παπαδημούλης και Α. Χριστόπουλος.

  Στη συνέχεια, τονίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον βασικό κορμό του αριστερού προοδευτικού και κεντροαριστερού χώρου στην Ελλάδα και αυτό έχει γίνει απολύτως αντιληπτό στην Ευρώπη και αργά ή γρήγορα θα γίνει και στη χώρα μας. "Η κεντροαριστερά στην Ελλάδα δε μπορεί να είναι και να συμπεριφέρεται ως αντιαριστερά σε πλήρη αναντιστοιχία με την στάση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την ελληνική κυβέρνηση", τονίζουν.

  Κάνοντας τέλος έναν απολογισμό της τριετούς διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, η "Πλατφόρμα 2020" αναφέρει ότι "κατ' αρχήν σπάσαμε ταμπού και παγιωμένα στερεότυπα που ήθελαν την Αριστερά ανίκανη να κυβερνήσει. Πρόκειται για μια τομή στην ιστορία της χώρας και παρά τον αναγκαστικό συμβιβασμό και τους ασφυκτικούς οικονομικούς περιορισμούς, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να αναστρέψει την κατάρρευση σε κρίσιμους τομείς του κοινωνικού κράτους και να καταστήσει εφικτή την αποκλιμάκωση της ανεργίας".

  "Χρειαζόμαστε", καταλήγει το κείμενο, "ένα ΣΥΡΙΖΑ μαζικότερο με ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία και ανοικτά ρεύματα ιδεών που υπηρετούν το δημιουργικό διάλογο στο πλαίσιο του ενιαίου κόμματος".

  *Διαβάστε αναλυτικά στη στήλη Σχετικά Αρχεία το "Κείμενο 10 σημείων για την μεταμνημονιακή Ελλάδα, την Κυβέρνηση και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων