Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Ιαν-2018 15:01

  Επίθεση Τσίπρα σε ΓΣΕΕ και ειρωνείες σε ΚΚΕ περί... χιλιαστών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Επίθεση Τσίπρα σε ΓΣΕΕ και ειρωνείες σε ΚΚΕ περί... χιλιαστών

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:55

  Της Νίκης Ζορμπά

  Με το βλέμμα στα αριστερά του, εκφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του καλώντας σε υπερψήφιση του Πολυνομοσχεδίου για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. 

  Οι εσωτερικές αντιδράσεις που προκάλεσαν οι περικοπές σε οικογενειακά επιδόματα και οι αλλαγές στον τρόπο κήρυξης της απεργίας, ώθησαν μάλλον τον κ. Τσίπρα... σε αμφίπλευρη επίθεση. 

  Ο πρωθυπουργός αφού ειρωνεύτηκε το ΚΚΕ (χωρίς να το κατονομάσει) ότι πορεύεται με τη λογική ότι κάποτε, τη Δεύτερα Παρουσία θα γίνει η επανάσταση σαν τους χιλιαστές, έστρεψε τα πυρά του στη ΓΣΕΕ, την οποία εγκάλεσε ότι "σφύριζε" αδιάφορα όταν η Κυβέρνηση έδινε μάχες για τα εργασιακά στην Ε.Ε και ότι ψήφιζε "ναι" στο Δημοψήφισμα του Ιουλίου, παρά το σκληρό πλαίσιο συμφωνίας που έθεταν τότε οι δανειστές. 

  Στο ίδιο τέμπο, υπερασπίστηκε τις αλλαγές στα οικογενειακά επιδόματα, υποσχόμενος ότι η Κυβέρνηση τους επόμενους μήνες θα εξετάσει πώς θα "αποζημιωθούν" οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι για τις μειώσεις που θα υποστούν ενώ σε ό,τι αφορά τις απεργίες, επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση, μιλώντας για ψευδή καμπάνια, όσων λένε ότι η Κυβέρνηση καταργεί τις απεργίες. 

  Έδειξε μάλιστα προς τη Ν.Δ, λέγοντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο εκφραστής της βούλησης των δανειστών και του ΣΕΒ και όχι η Κυβέρνηση ( όπως την εγκαλεί ο Περισσός). 

  Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε μεταξύ άλλων για: 

  Οικογενειακά επιδόματα

  260 εκατ.  περισσότερα για το παιδί. Από τα 650 στα 910 εκατ.  ευρώ φτάνει ο προϋπολογισμός.  730.000 οικογένειες θα ζουν πολύ σημαντική αύξηση του επιδόματος που λαμβάνουν.  Αποκαθίσταται μεγάλη αδικία έναντι των οικογενειών με ένα ή δυο παιδιά και εξορθολογίζει ένα σύστημα που ήταν στρεβλό. Για να αντιμετωπιστεί η υπογεννητικότητα στη χώρα, χρειάζεται ενίσχυση και του πρώτου και του δεύτερου παιδιού. 

  Σε όσους υποστούν μειώσεις είμαστε πρόθυμοι τους επόμενους μήνες να εξετάσουμε λύσεις . Δεν θα επιτρέψουμε όμως να συνεχιστεί η διαστρέβλωση.

  ΚΚΕ- ΓΣΕΕ- Απεργίες

  Η ΓΣΕΕ ψήφιζε "ναι" στο δημοψήφισμα και όταν δίναμε μάχη για να υπάρξει αναφορά στα εργασιακά στη Συνθήκη της Ρώμης, σφύριζε αδιάφορα,

  πετύχαμε την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και αποτρέψαμε ανταπεργία, απελευθέρωση απολύσεων κλπ

  Έμεινε η αλλαγή στην απαρτία. Η διάταξη αυτή ορίζει ότι για να παρθεί απόφαση θα πρέπει να παρίσταται το 50+1% των τακτοποιημένων μελών του Σωματείου. Η διάταξη δεν αλλάζει για τον τρόπο απόφασης της απεργίας όπου απαιτείται η σχετική πλειοψηφία. 

  Θέλω να καταγγείλω ως ψευδές ότι δήθεν η Κυβέρνηση υλοποιεί τις απαιτήσεις δανειστών και ΣΕΒ για την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. Να ρωτήσετε τον κ. Μητσοτάκη, να σας πουν τις θέσεις τους για το ΣΕΒ και τους δανειστές. Για το τι ζητούσαν. 

  Μη σκορπάτε την ηττοπάθεια στον κόσμο της απεργίας. Είναι ιερή κατάκτηση της εργατικής τάξης. Εμείς θέλουμε τα Σωματεία δυνατά και μαχητικά και σε διαρκή δράση απέναντι σε φαινόμενα αυταρχισμού της εργοδοσίας. 

  Ρωτήστε και συγκρίνετε τα αποτελέσματα της Επιθεώρησης Εργασίας με εμάς και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

  Την επόμενη φορά που σωματεία σας επισκεφτούν το υπουργείο Εργασίας δε χρειάζονται σπασμένες τζαμαρίες και τηλεοπτικά συνεργεία. Χρειάζεται επαγρύπνηση και διάλογος, εάν σας ενδιαφέρουν οι δυνάμεις της εργασίας που το πιστεύω ότι σας ενδιαφέρουν.

  Γεννάται φόβος και αμηχανία στο παλιό πολιτικό σύστημα και  σε αυτούς που πίστευαν ότι οι επιλογές του 15, δεν έβγαιναν. Ότι η αριστερά δεν μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις μέσα σε αυτούς τους δύσκολους συσχετισμούς και ότι πρέπει να αποδρά και να παραδίδει την διακυβέρνηση στον αντίπαλο και ότι πρέπει να κρύβεται περιμένοντας τη δευτέρα παρουσία όπως κάνουν οι χιλιαστές.

  Πήραμε δύσκολη απόφαση χωρίς να έχουμε τη βεβαιότητα ότι θα βγει. Να λερώσουμε τα χέρια μας χωρίς να αποδράσουμε

  Η ιστορία διαρκεί πολύ και όλοι θα κριθούμε βάσει: εναλλακτικών επιλογών που είχαμε και του παραγόμενου αποτελέσματος. 

  Πολυνομοσχέδιο

  Στην τρίτη αξιολόγηση,  οι θετικές ρυθμίσεις είναι αρκετά περισσότερες .

  Αυτονόητη η μεταρρύθμιση του κτηματολογίου. Εσείς που αυτοαποκαλείστε μεταρρυθμιστές γιατί δεν προχωρήσατε ποτέ σε τέτοια τομή;
   
   Παρακάμπτονται μια σειρά από γραφειοκρατικά εμπόδια για τις επιχειρήσεις.

  Οικονομία

  Όλοι γνωρίζουν ότι βρισκόμαστε πια μια ανάσα από το τέλος του προγράμματος και του οριστικού τέλους των μνημονίων

  Αυτό που δίνει φως, ελπίδα και κουράγιο σε εκατομμύρια συμπολίτες μας, γεννά φόβο και αμηχανία σε πολλούς. 

  Και στον πιο φανατικό αντίπαλο της κυβέρνησης γίνεται φανερό ότι εκεί που οι άλλες κυβερνήσεις απέτυχαν αυτή φαίνεται να πετυχαίνει


  Σήμερα αρχίζει να γίνεται ορατό: Το καλοκαίρι αφήνουμε πίσω τη δυσκολότερη περίοδο που βίωσε η χώρα από το 74 και μετά. 
  Αφήνουμε πίσω περίοδο σκληρή, άδικη, πολλαπλώς επιζήμια για το λαό και την πατρίδα μας. Θα διαρκούσε πολύ περισσότερο αν ο λαός δεν είχε κάνει την θαρραλέα επιλογή να στείλει στην αντιπολίτευση τα κόμματα που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία. 

  Ν.Δ.

  Από την πρώτη στιγμή αντιδρούσαν στη μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια μας: 
  Δεν  υπάρχει άλλος αρχηγός της αντιπολίτευσης που να χει ζητήσει εκλογές . Και έλεγε ότι η αξιολόγηση δεν θα κλείσει. Μετά διαβεβαίωνε ότι δεν θα πετύχουμε κανέναν στόχο. Παρά το ότι διαψεύστηκε, συνέχισε στο ίδιο βιολί και διαβεβαίωνε ότι ούτε η β αξιολόγηση θα κλείσει. Κι όταν έκλεισε με 0 δημοσιονομικό ισοζύγιο, είπε έκλεισε με 4ο μνημόνιο. Όταν βγήκαμε στις αγορές το αμφισβήτησε συγκρίνοντας την δική μας έξοδο με την έξοδο Σαμαρά. Και όταν ξεκίνησε η γ αξιολόγηση έλεγε ότι θα καθυστερήσει πολύ και δεν θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα τον Αύγουστο. 

  Και κάποια στελέχη της Ν.Δ ενημέρωναν επενδυτές ότι δεν θα κλείσει. Κι όταν φάνηκε πως και αυτή η αξιολόγηση έκλεισε, αλλά λένε τώρα ότι δεν θα βγούμε από τα μνημόνια γιατί θα έχουμε εποπτεία έως το 2060. Όπως όλες οι χώρες που βγήκαν από καθεστώς δανεισμού. 

  Κε Μητσοτάκη δεν ξέρω αν έχετε προσλάβει για σύμβουλο αστρολόγο, χειρομάντη ή μέντιουμ αλλά σας λένε αυτά που θέλετε να ακούσετε. Σας συμβουλεύω να αποδεχθείτε ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει ρότα. 

  Η χώρα,  ό,τι και να πείτε, πετυχαίνει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης που εσείς δεν είχατε δει όσο κυβερνούσατε ούτε στα όνειρά σας. 

  Ποτέ δεν κρύψαμε ότι στο πλαίσιο κάθε διαπραγμάτευση καταλήγει και σε επιτυχίες και σε υποχωρήσεις. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που εργαζόμαστε για να φύγουμε το καλοκαίρι από αυτό το περιοριστικό πλαίσιο. Προσερχόμαστε όμως ακόμα και σε αυτές τις διαπραγματεύσεις με γνώμονα την κοινωνική πλειοψηφία. Και το καταφέραμε και στις τρεις αξιολογήσεις. 

  Στη συλλογική συνείδηση των πολιτών όταν ακούν μεταρρυθμίσεις, ο νους τους πάει σε κοψίματα μισθών και συντάξεων και φταίτε εσείς για αυτό.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων