Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Ιαν-2018 13:30

  Τ. Πετρόπουλος: "Όλοι πεθαίνουμε. Θα παίξουμε και με την μοίρα;"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τ. Πετρόπουλος: "Όλοι πεθαίνουμε. Θα παίξουμε και με την μοίρα;"

  Της Μαρίας Νταλιάνη

  Το επιχείρημα του προσδόκιμου ζωής των αγροτών χρησιμοποίησε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, για να απαντήσει εμμέσως πλην σαφώς στον Β. Κεγκέρογλου για ποιο λόγο δεν μπορεί να ρυθμιστεί οφειλή σε ΟΓΑ, ΟΑΕΕ κλπ.

  Όπως είπε στην επίκαιρη ερώτησή του ο κ. Κεγκέρογλου, όσοι οφείλουν στα  ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή στο πρώην ΤΕΒΕ -νυν ΟΑΕΕ- πάνω από 20.000 ευρώ και στον ΟΓΑ πάνω από 4.000 ευρώ και είναι μπροστά στη σύνταξη, δηλαδή δικαιούνται σύνταξη, "δεν τους δίνετε τη δυνατότητα ρύθμισης, παρά μόνο στα ποσά μέχρι 4.000 ευρώ και μέχρι 20.000 ευρώ. Τη ρύθμιση μέχρι του ποσού των 50.000 ευρώ, την καταργήσατε. Υπάρχει ανάγκη πλέον να αναθεωρηθεί εκείνη η απόφαση του 2015, διότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Χρωστά ένας 8.000 ευρώ στον ΟΓΑ, δεν του δίνετε τη σύνταξη και δεν μπορεί να επιβιώσει. Τι να κάνει; Να κλέψει; Έχει πληρώσει, όμως, ασφαλιστικές εισφορές. Το ίδιο συμβαίνει και με τον άλλον του ΟΑΕΕ. Έχει πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές. Κάποια λύση πρέπει να βρεθεί".

  Απαντώντας ο υπουργός επισήμανε ότι η αυτοματοποιημένη πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού για χρέη 20.000-50.000 ευρώ η οποία θα ενεργοποιηθεί αρχές Φεβρουαρίου -"το ίδιο το σύστημα θα έχει προετοιμάσει το προφίλ του οφειλέτη, ώστε να μην είναι δυσχερής η κατάταξή του στη σχετική εφαρμογή"- θα εξυπηρετήσει το 83% όσων χρωστούν, περίπου 160.000 οφειλέτες. .

  Στην επιμονή του κ. Κεγκέρογλου ότι δεν δίνεται η δυνατότητα σε όσους είναι κοντά στην σύνταξη και χρωστούν μεγαλύτερα ποσά να μπουν σε ρύθμιση, να πάρουν σύνταξη και από αυτή να παρακρατείτε  η ρύθμιση ακολούθησε ο εξής διάλογος:

  Τ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Την έχω απαντήσει και αυτή την ερώτησή σας σε άλλη επίκαιρη ερώτηση, εξηγώντας ότι η σύνταξη του αγρότη, στο ύψος που είχε διαμορφωθεί, θα αυξάνεται στο μέλλον -και έχω πει πώς-, δεν είναι δυνατόν να αποπληρωθεί πριν περάσουν δεκαπέντε χρόνια. Όταν στα εξήντα επτά παίρνει σύνταξη ο αγρότης και θέλει να αποπληρώσει σε δεκαπέντε χρόνια την οφειλή του, μιλάμε οπωσδήποτε…

  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Όποιος δεν παίρνει σύνταξη, θα πεθάνει οπωσδήποτε, αλλά να μην τον πεθάνουμε κιόλας με το ζόρι.

  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Συνεχίζετε να με διακόπτετε για να μην ακούνε οι άνθρωποι τις απαντήσεις.

  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Μα, είναι πράγματα αυτά που ακούω, ότι θα πεθάνει και δεν θα προλάβει να πληρώσει;

  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Συνεχίστε, κύριε Υπουργέ.

  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Όλοι πεθαίνουμε. Δεν κατάλαβα; Θα παίξουμε και με τη μοίρα;

  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Είναι δυνατόν να λέτε ότι θα πεθάνει και δεν θα προλάβει να πληρώσει; Σας παρακαλώ πάρα πολύ, κύριε Πετρόπουλε.

  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Κύριε Κεγκέρογλου, εσείς είστε πολύ ευαίσθητος, περισσότερο από εμένα και έχετε ξεφύγει και από αυτή τη μοίρα.

  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Το ίδιο είστε, αλλά σας έχουν βάλει νόρμες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων