Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Ιαν-2018 10:05

  Tζανακόπουλος: Το θέμα της έκδοσης των 8 Τούρκων έχει κλείσει

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Tζανακόπουλος: Το θέμα της έκδοσης των 8 Τούρκων έχει κλείσει

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 10.56

  "Η αντιπολίτευση σε αυτό το θέμα είτε δεν ξέρει τι της γίνεται είτε σκοπίμως επιμένει να λέει ανακρίβειες και να κατηγορεί την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καμία παρέμβαση στη δικαιοσύνη", τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφορικά με τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης σχετικά με την αίτηση ακύρωσης εκ μέρους της κυβέρνησης κατά της απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών για τον έναν εκ των 8 Τούρκων αξιωματικών.

  Σημείωσε ότι η δικαιοσύνη θα είναι ο τελικός κριτής σε όλες αυτές τις υποθέσεις και υπογράμμισε ότι όλα γίνονται στο φως και δεν υπάρχει κανένα σκοτεινό σημείο.

  Επισήμανε ότι το ζήτημα της επιστροφής των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία έχει κλείσει μετά τη σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου που απαγόρευσε την έκδοσή τους μετά από το σχετικό αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης. Επισήμανε ότι ο λόγος που απαγορεύτηκε η έκδοσή τους είχε να κάνει, μεταξύ άλλων, με τις επιφυλάξεις τις οποίες εξέφρασε το ανώτατο δικαστήριο σε σχέση με την τήρηση της αρχής της δίκαιης δίκης στη γείτονα. Υπογράμμισε ότι αυτό το ζήτημα έχει ολοκληρωθεί ως νομική διαδικασία, "επομένως δεν επίκειται ούτε επιτρέπεται η έκδοση των οκτώ, ανεξαρτήτως της έκβασης των αιτήσεων ασύλου τους".

  Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε κατόπιν αυτών ότι το ζήτημα του ασύλου είναι μια διαφορετική υπόθεση. "Έχουμε αυτή τη στιγμή τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου που αποφάσισε αντίθετα με την Πρωτοβάθμια Επιτροπή, να χορηγήσει άσυλο σε έναν από αυτούς", είπε, για να τονίσει πως αυτό που εκτίμησε η ελληνική κυβέρνηση είναι ότι με δεδομένο πως δεν πρόκειται για μια απόφαση της διοικητικής αρχής (όπως είναι η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου), θα πρέπει η συγκεκριμένη υπόθεση εξαιτίας των λεπτών νομικών ζητημάτων που αφορά, να φτάσει μέχρι και τον τελευταίο βαθμό, δηλαδή να κριθεί από το διοικητικό εφετείο που θα κρίνει επί της προσφυγής που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση. "Άρα εδώ δεν υπάρχει τίποτα που να είναι κρυφό και σκοτεινό", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  Παράλληλα, ο κ. Τζανακόπουλος, ανέφερε για: 

  πΓΔΜ


  Με δεδομένη τη θετική στάση της πΓΔΜ ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας για επίλυση του ζητήματος. Ο κ. Καμμένος είχε μια έντιμη στάση με δεδομένη τη διαφορετική πολιτική του καταγωγή. Δήλωσε πως έχει μεν επιφυλάξεις αλλά πως θα σεβαστεί όποια απόφαση αν υπάρχει ευρύτερη κοινοβουλευτική συναίνεση για αυτή. Η ΝΔ ξεχνάει την ίδια την ιστορία της. Έπαιξε τεράστιο ρόλο με τη στάση της το 1992 για τη μη επίλυση του ζητήματος αλλά και για να παραμένει εκκρεμές το ζήτημα επί 25 χρόνια. Τότε αν θυμάστε η ίδια σαν κόμμα είχε 2 στάσεις στο ζήτημα ενώ θυμάστε τι ακριβώς είχε γίνει στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών το 1992. Δεν μπορεί τώρα να κατηγορεί για διγλωσσία μια κυβέρνηση συνεργασίας. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω πως θα πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ένας πυλώνας σταθερότητας που λύνει προβλήματα και όχι τα δημιουργεί.

  Πολιτικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης


  Η αντίληψη του παλιού πολιτικού συστήματος είναι ότι τα επιδόματα δίνονται πριν τις εκλογές ώστε η κυβέρνηση να πάρει την εύνοια των πολιτών. Για μας, η στήριξη των πολιτών είναι ακριβώς ο ίδιος ο πυρήνας της πολιτικής μας αντίληψης. Προγραμματισμός μας η ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης ώστε να περάσουμε στη διαπραγμάτευση για τη συγκεκριμενοποίηση των περαιτέρω μέτρων για το ελληνικό χρέος και να ορίσουμε το πλαίσιο της εξόδου της χώρας στις αγορές. Να μπορούμε τον Αύγουστο του 2018 να έχουμε αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές χωρίς δηλαδή τη στήριξη του επίσημου τομέα. Χωρίς δηλαδή να δίνουμε μεταρρυθμίσεις με αντάλλαγμα δάνεια. Επομένως, αν είμαστε αυτοδύναμοι, δεν θα υπάρχει επιτροπεία. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει εποπτεία. Επιπλέον, ο σχεδιασμός μας είναι να εξαντλήσουμε την 4ετία διότι χρειάζεται εμπέδωση της σταθερότητας τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά στη χώρα.

  *Διαβάστε ακόμα

  -Σπυράκη για οκτώ: Η Κυβέρνηση φέρεται τυχοδιωτικά

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων