Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 17-Δεκ-2017 13:55

  Α. Σαμαράς: Όσοι μας ψήφισαν το 2015, σήμερα περπατάνε με το κεφάλι ψηλά

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Α. Σαμαράς: Όσοι μας ψήφισαν το 2015, σήμερα περπατάνε με το κεφάλι ψηλά

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:28

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Μέσω μιας ομιλίας που ανέδειξε την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας και την ετοιμότητά της να "σηκώσει και πάλι την Ελλάδα όρθια", ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, επεσήμανε πως οι ιδέες της "γαλάζιας" παράταξης άντεξαν και ισχυροποιήθηκαν τόσο σε εσωτερικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

  "Είμαστε εδώ ενωμένοι, υπερήφανοι για την παράταξή μας. Δικαιωμένοι για το έργο μας. Έτοιμοι να σηκώσουμε την Ελλάδα όρθια ξανά. Είμαστε η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην ενωμένη Ευρώπη. Η παράταξη που άνοιγε και ανοίγει νέους δρόμους για τη χώρα. Είμαστε το κόμμα που έμεινε όρθιο, όταν όλοι γύρω κατέρρεαν. Δείτε τι γίνεται σήμερα. Ποια είναι η βαθύτερη διαφορά ανάμεσα σε μας και τον ΣΥΡΙΖΑ; Είναι, ότι όσοι ψήφισαν εμάς το 2015 είναι σήμερα υπερήφανοι. Ενώ όσοι ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ τότε, σήμερα ντρέπονται. Όσοι μας ψήφισαν - περπατάνε σήμερα με το κεφάλι ψηλά... Ενώ όσοι τους ψήφισαν - χτυπάνε το κεφάλι τους...", τόνισε, στην ομιλία του στο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων, ο πρώην πρωθυπουργός.

  Ο κ. Σαμαράς, που τόνισε πως οι "ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με το ΚΚΕ, την Χρυσή Αυγή και τον Κουβέλη", έριξαν την κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, πραγματοποίησε εκτενή αναφορά στα επιτεύγματα του 2012-2014.

  "Κυβερνήσαμε για δυόμισι χρόνια. Μας έριξαν πριν προλάβουμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Αλλά σε αυτά τα δυόμισι χρόνια, στις πιο δύσκολες συνθήκες που έχουν υπάρξει ποτέ, κάναμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει γίνει ποτέ, κάναμε τη μεγαλύτερη μείωση χρέους που έχει υπάρξει ποτέ, κάναμε τις περισσότερες αποκρατικοποιήσεις που έχουν γίνει ποτέ, κάναμε τις περισσότερες φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει... κάναμε τη μεγαλύτερη στροφή από τη βαθιά ύφεση στην ανάπτυξη μέσα σε δυόμισι χρόνια... Κι όλα αυτά δεν είναι επίτευγμα ενός ή λίγων ανθρώπων. Είναι επίτευγμα όλων μας. Είναι επιτεύγματα της Παράταξης κι όσων στάθηκαν δίπλα της. Και είναι η παρακαταθήκη για τη σωτηρία της χώρας", είπε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

  Οι ιδέες μας δικαιώθηκαν

  Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η "γαλάζια" παράταξη έλαβε τις πιο δύσκολες αποφάσεις, αλλά, παρ' όλα αυτά, κράτησε τις δυνάμεις της. "Μέσα στην πιο δύσκολη διακυβέρνηση που έχει υπάρξει ποτέ, είχαμε τη μικρότερη κυβερνητική φθορά - λιγότερο από 2 ποσοστιαίες μονάδες. Όταν το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου έχασε 32 μονάδες... Κι όταν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει σήμερα, δημοσκοπικά  μέχρι στιγμής, 10-15 μονάδες... Και κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ το σταυρό τους – όσοι κάνουν το σταυρό τους - μη χάσουν πολύ παραπάνω... Γιατί οι νέες περικοπές που ψήφισαν, είναι ακόμα μπροστά… Οι νέοι φόροι που έβαλαν, είναι ακόμα μπροστά… Οι πλειστηριασμοί είναι ακόμα μπροστά…Η απροθυμία τους να εφαρμόσουν όσα ψήφισαν, είναι μπροστά. Και η κατακραυγή του κόσμου που ξεγέλασαν, είναι παντού γύρω τους και τους στοιχειώνει... Εμείς πρωτοστατήσαμε στα δύσκολα και αντέξαμε στα δυσκολότερα... Πώς έγινε αυτό; Έγινε, γιατί οι ιδέες μας άντεξαν. Γιατί οι ιδέες μας δικαιώθηκαν", είπε.

  Φουλ επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

  Ο πρώην πρωθυπουργός εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά της Κουμουνδούρου και του κ. Τσίπρα για άπαντα τα ανοιχτά ζητήματα της πολιτικής.

  "Στα δυόμισι χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε πως αυτοί είναι οι οπισθοδρομικοί. Αυτοί που προσπαθούν να διασώσουν το παλιό... Αυτοί που στήνουν το πελατειακό κράτος και τον κρατισμό. Αυτοί είναι και οι ανάλγητοι. Αυτοί που έβαλαν αχρείαστους νέους φόρους και επέβαλαν αχρείαστες νέες περικοπές, παντού. Αυτό τους απαντάμε: Εσείς είστε οι οπισθοδρομικοί και οι ανάλγητοι. Δεν χρειάζεται να απολογούμαστε. Είναι λάθος να απολογούμαστε. Είναι εκείνοι που  πρέπει να απολογούνται. Για τα λάθη τους, για τα ψέματά τους, για τα εγκλήματά τους. Είμαστε Κεντροδεξιοί, γιατί εμπνεόμαστε  από τις καλύτερες παραδόσεις της Δεξιάς και του Κέντρου", επεσήμανε.

  Δεν είμαστε το ίδιο

  Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία υπερασπίζεται την Ελευθερία και τη Δημοκρατία και οραματίζεται το φιλελεύθερο μέλλον ενός άξιου και ανταγωνιστικού λαού, που απέδειξε πως μπορεί να τα καταφέρει στα δύσκολα και μπορεί να πετύχει τα πάντα.

  "Δεν απολογούμαστε. Είναι εκείνοι που πρέπει να απολογούνται... Και δεν είμαστε το ίδιο με αυτούς... Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το ψέμα ως "πολιτικό πλεονέκτημα", έφερε την εκδικητικότητα ως κομματική γραμμή, έφερε την απάτη ως υπέρτατη "Πολιτική", και την απαξίωση της χώρας ως ιδεολογική υποχρέωση. Σίγουρα δεν είμαστε το ίδιο...", είπε.

  Κατόπιν εστίασε στην επίσκεψη Ερντογάν, στρέφοντας και πάλι τα πυρά του κατά του Μεγάρου Μαξίμου. "Κατά την εδώ επίσκεψή του, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν είπε πράγματα που τα πίστευε από πάντα, αλλά ποτέ στο παρελθόν, δεν τόλμησε να τα θέσει σε συναντήσεις κορυφής. Τώρα τα έθεσε, γιατί τώρα του έδωσαν την ευκαιρία... Ούτε στον Κώστα Καραμανλή, ούτε σε μένα είχε διανοηθεί ποτέ να μιλήσει για "αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης". Τώρα τα είπε αυτά. Σίγουρα δεν είμαστε το ίδιο... Οι μεσάζοντες στις αμυντικές προμήθειες έχουν καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα ποντικοί-μεσάζοντες χορεύουν αγκαλιά με βλήματα. Σίγουρα δεν είμαστε το ίδιο... Τα "ασημικά" πωλούνται σαν παλιοσίδερα. Δείτε τι έγινε με τη ΔΕΗ, ή με τον ΟΣΕ, ή με τον ΟΛΘ. Σίγουρα δεν είμαστε το ίδιο... Εμείς παραλάβαμε την Οικονομία με ύφεση -7,2%. Και σε δυόμισι χρόνια τη βγάλαμε σε ανάπτυξη, όταν γύρω μας στην Ευρώπη υπήρχε ακόμα στασιμότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε την Οικονομία σε ανάπτυξη, και τη διατηρεί ακόμα σε... πολικές θερμοκρασίες. Ενώ γύρω μας η Ευρώπη πια καλπάζει… Σίγουρα δεν είμαστε το ίδιο...Εμείς δεν έχουμε ψευδαισθήσεις και αυταπάτες. Ούτε γλείφουμε σήμερα εκεί που φτύναμε. Σίγουρα δεν είμαστε το ίδιο…", τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

  Είχαν και έχουν ψευδαισθήσεις και αυταπάτες

  Τα πυρά του κ. Σαμαρά κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν καταιγιστικά. "Ήλθε ο κ. Βούτσης προχθές και μας είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως το 2015 μας έριξαν, λέει, οι ξένοι δανειστές. Δεν τα θυμάται καλά... Αυτοί που αρνήθηκαν να εκλέξουν Πρόεδρο Δημοκρατίας μάς έριξαν. Από μέσα από την Ελλάδα. Οι απέξω μπορεί να μη βοήθησαν τότε… Όμως άλλοι έριξαν την Ελλάδα στα βράχια… Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ - μαζί με τη Χρυσή Αυγή. Και, βεβαίως, τον Κουβέλη...Και τι ακριβώς μας λέει σήμερα ο κ. Βούτσης; Ότι τους έβαλαν... οι ξένοι  να μας ρίξουν; Ή ότι έπαιξε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ το παιχνίδι των "ξένων", χωρίς να το πάρει χαμπάρι; Τι θέλει να μας πει δηλαδή; Ομολογεί ότι υπήρξαν οι ίδιοι... "γερμανοτσολιάδες", παίζοντας το παιχνίδι των ξένων; Ή ομολογεί ότι αποδείχθηκαν απλώς οι χρήσιμοι ηλίθιοι, γιατί δεν κατάλαβαν τι έκαναν τότε; Στην πραγματικότητα, απλώς τα έχουν χαμένα... Ψευδαισθήσεις είχαν και αυταπάτες έχουν ακόμα", είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

  Ο σύγχρονος πατριωτισμός

  Ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε, με τη σειρά του, μήνυμα πανστρατιάς για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές.

  "Ήρθε η ώρα να καλέσουμε τους πολίτες να αναλάβουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους.  Ήρθε η ώρα να βάλουμε ποιότητα στη ζωή μας, κρατώντας ό,τι ελληνικό, ό,τι μας βοήθησε να επιβιώσουμε στους αιώνες. Ήρθε η ώρα να μειώσουμε τους φόρους και να δώσουμε ανάσα στην οικονομία. Ήρθε η ώρα να προτείνουμε μια σύγχρονη προσέγγιση χωρίς να ξεχνάμε τη γνώση και την πείρα που μας δίδαξαν οι παλαιοί μαστόροι. Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε τι ακριβώς στερεί από την Ελλάδα την Ανάπτυξη και να συνδυάσουμε τα παλαιά με τα σύγχρονα. Ήρθε η ώρα να στηριχθούμε ξανά στις πατροπαράδοτες αρετές του Έλληνα", ανέφερε και τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία έδωσε παντού πετυχημένες εξετάσεις.

  "Μας ενώνει ο Σύγχρονος Πατριωτισμός που στηρίζεται στη δύναμη της αλήθειας - κι όχι στην προπαγάνδα. Στη δημοκρατία κι όχι στο λαϊκισμό... Αναζητά την αυτογνωσία κι όχι την αυταπάτη... Δημιουργεί πρότυπα κι όχι στερεότυπα. Αναβιώνει - και δεν περιφρονεί τις διαχρονικές εθνικές αξίες, που είναι η Ψυχή μας. Ο Σύγχρονος Πατριωτισμός, στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, διευρύνει την απήχησή μας και τα κομματικά μας όρια... Αυτός, μπορεί να φέρει νέες κοινωνικές δυνάμεις κοντά μας", συμπλήρωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

  Ο πρώην πρωθυπουργός κάλεσε άπαντες τους "γαλάζιους" να οπλιστούν με τη δύναμη που δίνουν οι ιδέες της ΝΔ και να θωρακίσουν την ενότητα.

  "Δείτε τι κάνουν εκείνοι. Θέλουν το Κόμμα τους να υποτάξει το κράτος. Και η δημαγωγία τους να αποδυναμώσει το δικό μας φρόνημα. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Ένας-ένας και όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για την πραγματική Ελπίδα. Ελπίδα για Ανάπτυξη. Για Δικαιοσύνη. Για Αξιοπρέπεια. Για μια Ελλάδα υπερήφανη, όπως της αξίζει... Αυτές είναι οι υποθήκες και οι αξίες της Παράταξής μας... Με αυτές θα νικήσουμε. Με αυτές θα τελειώσουμε οριστικά την κρίση. Με αυτές θα εξαλείψουμε την απογοήτευση, την κατήφεια, τη μιζέρια... Με αυτές θα αναγεννηθεί η Ελλάδα", επεσήμανε. 

  Διαβάστε ακόμα:

  - Δ. Αβραμόπουλος: Προσανατολισμός της ΝΔ το κοινωνικό και πολιτικό κέντρο

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων