Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 16-Δεκ-2017 11:19

  Κ. Χατζηδάκης: Η νίκη της ΝΔ βασική προϋπόθεση για να επιβιώσει η χώρα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κ. Χατζηδάκης: Η νίκη της ΝΔ βασική προϋπόθεση για να επιβιώσει η χώρα

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11.29

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Μέσω της επισήμανσης πως το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας στέλνει μήνυμα πως η "γαλάζια" παράταξη είναι έτοιμη να αλλάξει την Ελλάδα, ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κωστής Χατζηδάκης, ανέδειξε τη διάσταση της αλήθειας, που διαπερνά τις στρατηγικές και το όραμα του κόμματος.

  "Δεν συμβιβαζόμαστε να βλέπουμε την πατρίδα μας μια χώρα β’ κατηγορίας στην Ευρώπη χωρίς ελπίδα και προοπτική. Ονειρευόμαστε μια Ελλάδα εκεί που την ονειρεύτηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Στον πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης. Είμαστε περήφανοι που η παράταξη αυτή, τόσο παλαιότερα όσο και πρόσφατα, έχει κρατήσει όρθια την Ελλάδα. Και είμαστε αποφασισμένοι, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στην ιστορία. Ξέρουμε πολύ καλά πως αξίζουμε μια καλύτερη Ελλάδα. Και στέλνουμε από εδώ το μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Με αλήθεια και δουλειά. Ετοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα με επικεφαλής σε αυτή την προσπάθεια τον πρόεδρό μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη", τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, από το βήμα του Συνεδρίου.

  Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι μία από τις πρώτες προτεραιότητες της οδού Πειραιώς είναι το άνοιγμα στην κοινωνία, με πυξίδα σύγχρονες και αληθινές προγραμματικές θέσεις, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

  "Δε θέλαμε να αναλωθούμε σε βαρετές κομματικές εκδηλώσεις με  "μπράβο" και "ζήτω". Θέλαμε να ακούσουμε νέες ιδέες και να θέσουμε πραγματικά διλήμματα πολιτικής. Κρίνοντας από την αντίδραση των στελεχών μας, αλλά και της κοινωνίας, το πετύχαμε. Χιλιάδες συμπολίτες μας συμμετείχαν στις προσυνεδριακές διαδικασίες, είτε δια ζώσης, είτε μέσω νέων τεχνολογιών και ερωτηματολογίων", επεσήμανε και εστίασε στα βασικά μηνύματα των διαδικασιών. Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης:

  -Το πρώτο μήνυμα είναι ότι η ΝΔ είναι  το κόμμα της αλήθειας: "Ο εύκολος δρόμος για μας θα ήταν να τάξουμε πολλά σε πολλούς. Να αποφύγουμε τα θέματα που προκαλούν αντιδράσεις. Να κλείσουμε το μάτι δεξιά και αριστερά, περιμένοντας την πολιτική ανταμοιβή. Έχουμε αρνηθεί να ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο. Έχουμε επιλέξει να μιλάμε με ειλικρίνεια στους Έλληνες και τις Ελληνίδες", σημείωσε. "Η ΝΔ δε θα κάνει προσλήψεις πέρα από το όριο που ορίζει το Σύνταγμα. Τα λάθη και οι αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος δεν μπορούν να αποτελούν οδηγό για το μέλλον. Η χώρα χρειάζεται έναν σύγχρονο συνδικαλιστικό νόμο που θα εναρμονίζει την Ελλάδα με αυτά που συμβαίνουν στην Ευρώπη. Αλήθεια, λοιπόν. Καθαροί λογαριασμοί με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες", είπε.

  -To δεύτερο μήνυμα είναι ότι η ΝΔ είναι το μεγάλο λαϊκό κόμμα της χώρας που απευθύνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.

  "Η ιδεολογία μας συνδυάζει την ελευθερία με την αλληλεγγύη. Χωρίς οικονομική ελευθερία δεν παράγεται πλούτος. Αλλά χωρίς αλληλεγγύη δεν υπάρχει κοινωνική συνοχή. Βασικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η υπεράσπιση της μέσης ελληνικής οικογένειας, και ακόμα περισσότερο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Και θεωρούμε ότι εμείς έχουμε την πιο αποτελεσματική πολιτική για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο. Για τον πολύ απλό λόγο ότι μόνο με τη Νέα Δημοκρατία, μόνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μπορεί να μπει μπροστά η μηχανή της οικονομίας, μπορούν να γίνουν νέες επενδύσεις, μπορεί να ανοίξουν καινούριες δουλειές, μπορούν να υπάρξουν νέες εισφορές για τα ασφαλιστικά ταμεία και πόροι για ουσιαστική κοινωνική πολιτική για αυτούς που την έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτής της αντίληψης, έχουμε παρουσιάσει, παραδείγματος χάρη, προτάσεις για ένα σύστημα υγείας που θα βασίζεται στην ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια. Δεν υποσχόμαστε θαύματα. Αλλά ο΄τε μιλάμε γενικά και αόριστα. Μεταξύ άλλων μιλάμε για κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε συγκεκριμένες ομάδες ασθενών όπως οι καρκινοπαθείς και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Μιλάμε επίσης για δυνατότητα ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ εντός 24 ωρών για ευαίσθητες ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι. Συγκεκριμένες και κοστολογημένες πρωτοβουλίες που θα κάνουν τη διαφορά στη ζωή των συνανθρώπων μας. Όχι παχιά και μεγάλα λόγια", τόνισε ο κ. Χατζηδάκης. Παράλληλα, ανέφερε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δε χαρίζει, σε καμία περίπτωση, το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας σε κανέναν.

  "Στο επίκεντρο της προσοχής αυτής της παράταξης είναι ο άνθρωπος. Και υπενθυμίζουνε προς πάσα κατεύθυνση ότι με βάση όλες τις μετρήσεις εμάς μας υποστηρίζουν πολύ περισσότερο οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, απ’ ότι οποιοδήποτε άλλο κόμμα", τόνισε.

  -Το τρίτο μήνυμα είναι ότι η ΝΔ είναι το κόμμα της κοινής λογικής και των καλών ευρωπαϊκών πρακτικών.

  "Θα ήθελα να σταθώ συγκεκριμένα στην Κύπρο, που όλοι οι Ελλαδίτες την έχουμε τόσο στην καρδιά μας. Για ποιο λόγο, φίλες και φίλοι, οι Έλληνες της Κύπρου έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια αυτά που δεν μπόρεσαν να καταφέρουν οι Έλληνες της Ελλάδας; Οι Κύπριοι δεν είχαν κάποια μαγική συνταγή και τα κατάφεραν. Κάνανε κάτι απλό. Υιοθέτησαν ένα άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής. Με χαμηλότερους φόρους, χαμηλότερες δαπάνες, άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα. Είναι η πολιτική στην οποία θα αναφερθεί στη συνέχεια ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών κ. Γεωργιάδης. Και αυτή την πολιτική θέλει να υιοθετήσει και η Νέα Δημοκρατία. Επίσης, σήμερα στην Κύπρο μπορούν να υποδέχονται χιλιάδες φοιτητές από το εξωτερικό στα διεθνή τους πανεπιστήμια. Την ίδια στιγμή, εμείς αρνούμαστε ξένους φοιτητές στα δημόσια πανεπιστήμια και προτιμάμε να εξάγουμε τους Έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό! Για αυτό και στόχος μας είναι η Ελλάδα να γίνει διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο. Με τη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τμημάτων. Ώστε να προσελκύσουμε φοιτητές από όλο τον κόσμο αντί να εξάγουμε κάθε χρόνο φοιτητές και συνάλλαγμα", ανέφερε.

  -Το τέταρτο μήνυμα είναι ότι η ΝΔ προχωράει μπροστά με το βλέμμα στο μέλλον.

  "Προφανώς το θεμέλιο αυτής της προσπάθειας είναι η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας, που είναι σήμερα περισσότερο δεδομένη παρά ποτέ", επεσήμανε.

  Ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως το 11ο Συνέδριο σχεδιάστηκε από την αρχή ώστε να είναι διαφορετικό από πολλά αντίστοιχα συνέδρια που έχουμε δει στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  "Βγήκαμε από τα στενά κομματικά όρια και καλέσαμε πολλούς ομιλητές που ήρθαν για πρώτη φορά να μιλήσουν σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας.  Αξιοποιήσαμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δημοσιεύσαμε ερωτηματολόγια προς τους Έλληνες πολίτες τα οποία έθεταν πραγματικά διλήμματα πολιτικής, στα οποία λάβαμε περισσότερες από 100.000 απαντήσεις. Καταλήξαμε σε χρήσιμα συμπεράσματα που είναι η βάση για το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Δεν αρκεστήκαμε όμως εκεί. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε κι άλλο στη δημοκρατική οργάνωση του κόμματός μας. Γι’ αυτό στήνουμε κάλπες για ψηφοφορία πάνω σε μια σειρά από ζητήματα στα οποία περιμένουμε τις τοποθετήσεις των συνέδρων. Έτσι πετυχαίνουμε την έμπρακτη αναβάθμιση του Συνεδρίου, αλλά και του ρόλου των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Και είμαστε έτοιμοι να βάλουμε στην άκρη κάθε πρόταση που μέχρι σήμερα έχει ακουστεί αν εσείς στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αποφασίσετε κάτι διαφορετικό", είπε ο κ. Χατζηδάκης και διεμήνυσε πως η ΝΔ ανοίγει πόρτες και παράθυρα, προκειμένου να χτιστεί η Ελλάδα που αξίζουν όλοι οι πολίτες.

  "Όπως πορεύεται σήμερα η Ελλάδα, ο κίνδυνος δεν είναι απλώς να παραμείνει για πολλά χρόνια σε αυτή την κατάσταση. Να σέρνεται, δηλαδή, χωρίς ελπίδα. Ο πραγματικός κίνδυνος για την Ελλάδα είναι να ακολουθήσει μια πορεία που θα την οδηγεί από το κακό στο χειρότερο. Κι αυτό δεν είναι υπερβολή. Σήμερα ενώ δίνουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ επενδύοντας στους νέους, αυτοί φεύγουν από τη χώρα κατά δεκάδες χιλιάδες. Και μένουμε έτσι με μια κοινωνία που γηράσκει. Αν συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση, η χώρα μας δεν θα έχει πια τη δυνατότητα να σηκώσει κεφάλι. Διότι θα προσπαθούμε να περάσουμε σε μια Ελλάδα της παραγωγής χωρίς παραγωγικές δυνάμεις. Διότι η παράνοια του λαϊκισμού μπορεί να συνεχίσει να κρατάει τους παραγωγικούς Έλληνες εξόριστους στο εξωτερικό", επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Παράλληλα, ανέφερε πως η οδός Πειραιώς πιστεύει στην ανάγκη άμεσης πολιτικής αλλαγής, όχι για λόγους κομματικού πατριωτισμού, αλλά για λόγους εθνικού συμφέροντος.

  "Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές είναι πολύ πιο μεγάλης σημασίας απ’ ότι ακόμη και πολλοί από εμάς ενδεχομένως νομίζουμε. Είναι βασική προϋπόθεση για να μπορέσει η χώρα μας να επιβιώσει. Να έχει μέλλον. Να μην μαραζώσει τιμωρημένη από τον ίδιο της τον εαυτό. Να μην ηττηθεί οριστικά από τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία", είπε ο κ. Χατζηδάκης. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων