Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 16-Δεκ-2017 08:19

  Η ΝΔ φέρνει σε πρώτο πλάνο την επόμενη ημέρα της χώρας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η ΝΔ φέρνει σε πρώτο πλάνο την επόμενη ημέρα της χώρας

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  "Θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να παρουσιάσουμε το όραμά μας για το πώς η χώρα θα πάει μπροστά. Αυτή τη στιγμή διατηρούμε ένα μεγάλο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις. Αλλά, πρέπει να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες ότι έχουμε ένα ξεκάθαρο σχέδιο για την επιστροφή της Ελλάδας στη βιώσιμη ανάπτυξη. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου οι Έλληνες είναι βαθιά απογοητευμένοι από τη σημερινή κυβέρνηση. Αναζητούν εναλλακτικές λύσεις. Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που έχει παρουσιάσει μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι μετά και το συνέδριο του κόμματος, το μήνυμά μας θα έχει απήχηση στην ελληνική κοινωνία".

  Η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αυτή αποτυπώθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ήρθε για να ορίσει τις κεντρικές στοχεύσεις της "γαλάζιας” παράταξης, ενόψει του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων. Οι εργασίες του ξεκινούν σήμερα το πρωί στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo και στη διάρκειά τους το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα θέσει τις βάσεις για την τελική διαμόρφωση του κυβερνητικού του προγράμματος. Ένα πρόγραμμα σύγχρονο και αξιόπιστο, το οποίο, όπως έχει διαμηνύσει ο κ. Μητσοτάκης, θα δίνει πραγματικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Πραγματικές λύσεις σε κάθε πτυχή της ατζέντας (από την οικονομία μέχρι την καθημερινότητα) η εφαρμογή των οποίων θα ωθήσει τη χώρα στη μετά-Μνημόνιο εποχή και στην ανάπτυξη.

  Παρουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών, του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, καθώς και του πρώην προέδρου, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η Νέα Δημοκρατία στέλνει μηνύματα ενότητας και συμπόρευσης. Παράλληλα, πραγματοποιεί ακόμα ένα βήμα προς την κατεύθυνση του ανοίγματος της οδού Πειραιώς σε νέες δεξαμενές ψηφοφόρων, με το στοίχημα της ανανέωσης σε ιδέες, προτάσεις και πρόσωπα να μετατρέπεται σε κομβικό, προκειμένου να δοθεί περαιτέρω ενίσχυση στον...γαλάζιο αέρα της κυβερνησιμότητας.

  "Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση, όσο και αν κάποιοι επιμένουν να ανακαλύπτουν ψεύτικους διχασμούς, θα κριθεί πάνω σε αυτόν τον άξονα. Ποιος έχει σχέδιο. Ποιος έχει πρόγραμμα για την Ελλάδα του μέλλοντος. Ποιος μπορεί να κάνει τη ζωή των πολιτών καλύτερη. Είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που μπορούμε να το εγγυηθούμε. Χρέος μας και υποχρέωσή μας είναι στο Συνέδριο αυτό να το αποδείξουμε και να το μεταφέρουμε σε όλους τους Έλληνες πολίτες", έχει σημειώσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος θα ανοίξει το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων στις δέκα το πρωί, μέσω της ομιλίας που θα πραγματοποιήσει. Ενόψει, δε, ενός 2018, που χαρακτηρίζεται από τα στελέχη της οδού Πειραιώς ως… έτος εκλογικό, οι μηχανές του κόμματος τίθεται πλέον σε κατάσταση… κόκκινου συναγερμού. Με στόχο κυρίαρχο, πέρα από τη συνεχή και σκληρή αντιπολίτευση στη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, την αποτύπωση ενός λόγου προγραμματικού, ο οποίος θα ανοίξει τις "πόρτες και τα παράθυρα" της Νέας Δημοκρατίας.

  Το βλέμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στρέφεται, κατά κύριο λόγο, στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, που βιώνουν τη...μέγγενη της παρατεταμένης κρίσης. Αλλά και στη μεσαία τάξη και στη νέα γενιά. "Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα". Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα του 11ου Συνεδρίου. "Οι πολιτικές εξελίξεις, που μπορεί να είναι γρήγορες, επιβάλλουν να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα. Όχι με μεγάλα λόγια. Με ξεκάθαρες κατευθύνσεις και εφαρμόσιμο σχέδιο. Με στόχο να περάσουμε, επιτέλους, από την Ελλάδα της μιζέριας και της στασιμότητας, στην Ελλάδα των ευκαιριών για όλους, και ειδικά για τους πιο αδύναμους και τους νέους. Για την Ελλάδα που αξίζουμε", ανέφερε, πριν λίγα εικοσιτετράωρα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.

  Το πρόγραμμα.

  Πέραν του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στις εργασίες του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίζ, οι αντιπρόεδροι, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Κώστας Τσιάρας, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος και εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

  Οι βασικές ενότητες των εργασιών θα είναι τρεις:

  *Υπηρεσίες στον πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα. Κεντρικός εισηγητής θα είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Δένδιας και προσκεκλημένοι ομιλητές οι Στέλιος Ράμφος (συγγραφέας-φιλόσοφος) και Μανώλης Δερμιτζάκης (καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης).

  *Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές. Κεντρικός εισηγητής θα είναι ο τομεάρχης Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και προσκεκλημένοι ομιλητές οι Χάρης Γεωργιάδης (υπουργός Οικονομικών Κύπρου) και Παναγιώτης Λιαργκόβας (καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής).

  *Νέα γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών. Κεντρική εισηγήτρια θα είναι η δικηγόρος και μέλος του πολιτικού συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ, Αθηνά Ντόβα και προσκεκλημένοι ομιλητές οι Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (ηθοποιός) και Κατερίνα Κούρκουλα (αρχιτέκτονας).

  Δίπλα, ακριβώς, από την κεντρική αίθουσα του Συνεδρίου θα… τρέχουν έξι παράλληλες εκδηλώσεις, που θα αφορούν:

  *Στις σύγχρονες πολιτικές για την προστασία της οικογένειας.

  *Στη συμβολή και την ενεργό συμμετοχή των Ελλήνων της διασποράς στην ανάταξη της χώρας.

  *Στην αξιοπρέπεια και στην ποιότητα ζωής στην τρίτη ηλικία.

  *Στην παροχή αλληλεγγύης σε όσους έχουν ανάγκη, μέσα από ένα σύγχρονο και διαφανές πλαίσιο εθελοντισμού.

  *Στον αθλητισμό ως εργαλείο κοινωνικής συνοχής.

  *Στις δράσεις για τα άτομα με αναπηρία, για την ποιότητα ζωής και την κοινωνική ένταξη.

  Τα 15 ερωτήματα και η εσωτερική κάλπη.

  Μία από τις καινοτομίες του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων θα είναι το στήσιμο εσωτερικής κάλπης, στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας των εργασιών. Οι σχεδόν 2.800 σύνεδροι θα κληθούν να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα, τα οποία έρχονται για να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα πολιτικών επιλογών καθώς και τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει η οδός Πειραιώς ως αυριανή κυβέρνηση. "Πρόκειται για πραγματικά διλήμματα που απασχολούν τους πολίτες, καθώς οι απαντήσεις σε αυτά δεν είναι προφανείς. Οι σύνεδροι δεν καλούνται απλά να επικυρώσουν τους προγραμματικούς άξονες τις Νέας Δημοκρατίας, αλλά να συμμετάσχουν ενεργά στη διαμόρφωση τους με ψηφοφορία σε κάλπες", τονίζουν στην οδό Πειραιώς. Οι 15 ερωτήσεις, επάνω στις οποίες θα κληθούν να τοποθετηθούν οι σύνεδροι είναι οι εξής:

  -Θεωρείτε ως κεντρική προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης την άμεση πάταξη της ανομίας στα Εξάρχεια και στις άλλες περιοχές παραβατικότητας.

  -Πιστεύετε ότι η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να συνδεθεί με την έμπρακτη επιβράβευση των καλύτερων και την υποχρεωτική δημιουργία ατομικών προγραμμάτων βελτίωσης των λιγότερο αποτελεσματικών.

  -Τα χρόνια προϋπηρεσίας να μετράνε λιγότερο ή περισσότερο απ’ ό,τι σήμερα στις προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων.

  -Όταν προκηρύσσονται διευθυντικές θέσεις στο Δημόσιο να δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν ως υποψήφιοι και στελέχη του ιδιωτικού τομέα.

  -Να παραχωρηθεί σε ιδιώτες, όπου είναι δυνατό και πιο οικονομικό, η αποκομιδή των σκουπιδιών.

  -Να περάσει η διαχείριση της Πρωτοβάθμιας Υγείας (Κέντρα Υγείας, πρώην πολυϊατρεία Ι.Κ.Α.) στους δήμους, από τις υγειονομικές περιφέρειες που ισχύει σήμερα.

  -Να καθιερωθεί κατώτατος βαθμός εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. τον οποίο να ορίζουν τα ίδια τα Ιδρύματα.

  -Θα πρέπει οι "αιώνιοι" φοιτητές των Πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι. να χάνουν τη φοιτητική ιδιότητα όταν υπερβαίνουν τον απαιτούμενο χρόνο σπουδών αυξημένο κατά δύο επιπλέον έτη.

  -Θα πρέπει να διακόπτεται η καταβολή του επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ στην περίπτωση που ο δικαιούχος αρνείται αναιτιολόγητα τις θέσεις εργασίας που του προτείνονται από τον Οργανισμό.

  -Συμφωνείτε όταν μία νέα επιχείρηση παραβιάσει για πρώτη φορά την ασφαλιστική νομοθεσία να της δίνεται μία ευκαιρία συμμόρφωσης πριν την επιβολή προστίμου.

  -Να δοθεί το δικαίωμα στους νέους εργαζόμενους να επιλέγουν μεταξύ του ΕΦΚΑ και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών για την υποχρεωτική τους ασφάλιση (σύνταξη και υγεία).

  -Προκειμένου να μπορούν οι νέοι αγρότες να λαμβάνουν επιδοτήσεις θα πρέπει να περνάνε υποχρεωτικά από σχολές εκπαίδευσης ή κατάρτισης.

  -Συμφωνείτε με την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος που θα ανοίξει το δρόμο για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

  -Θα πρέπει, εάν η Βουλή αδυνατεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας με συναινετικό τρόπο, ο Πρόεδρος να εκλέγεται από τον λαό χωρίς να προκαλείται διάλυση της Βουλής και εθνικές εκλογές.

  Η διαδρομή μέχρι το Συνέδριο.

  Στη Νέα Δημοκρατία από το Φεβρουάριο του 2016 μέχρι και σήμερα:

  -Δημιουργήθηκαν πέντε θεματικές ενότητες.

  -Συγκροτήθηκαν 35 ομάδες εργασίας.

  -1.000 άτομα έστειλαν βιογραφικά για τη στελέχωση των ομάδων εργασίας.

  -300 στελέχη απαρτίζουν τις ομάδες εργασίας του προγράμματος.

  -Πραγματοποιήθηκε διαβούλευση με κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς.

  -Οι πρώτες 25 προτάσεις ήρθαν στο προσκήνιο στο 10ο συνέδριο.

  -Έκτοτε κατατέθηκαν προτάσεις για κρίσιμα ζητήματα, όπως τα κόκκινα δάνεια, το μεταναστευτικό και η ενέργεια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων