Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Δεκ-2017 18:16

  Α. Τζιτζικώστας: Με σκληρή δουλειά πήραμε το βραβείο της Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας για το 2018

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Α. Τζιτζικώστας: Με σκληρή δουλειά πήραμε το βραβείο της Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας για το 2018

  "Με σκληρή δουλειά καταφέραμε να πάρουμε το βραβείο της Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας για το 2018" δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, παραλαμβάνοντας σήμερα, στην Πάτρα, από τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Κώστα Καρπέτα, την σκυτάλη της επιχειρηματικότητας, που κατείχε για φέτος η Δυτική Ελλάδα.

  Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη, που οργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, "αυτό το βραβείο δεν είναι ένα δώρο που απονέμεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα και απλά αλλάζει από Περιφέρεια σε Περιφέρεια, αλλά πετύχαμε να κρατήσουμε αυτό το βραβείο στην χώρα μας εν μέσω κρίσης".

  Συνεχίζοντας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε, ότι "αυτό σημαίνει έργο, αυτό σημαίνει αποτέλεσμα και ελπίζουμε ότι και του χρόνου, Περιφέρειες από την Ελλάδα θα διεκδικήσουν αυτό το βραβείο, που απονέμεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και 20 χρόνια".

  Κατά την διάρκεια του συνεδρίου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τοποθετήθηκε για την ανάπτυξη, διατυπώνοντας την εκτίμηση, ότι "ανάπτυξη σε αυτήν την χώρα δεν θα έλθει ποτέ, όσο υπάρχει αυτή η γραφειοκρατία και όσο υπάρχει ένα περιβάλλον, το οποίο δεν είναι φιλικό προς τον επιχειρηματία-επενδυτή".

  Σχετικά με τις πρωτοβουλίες που παίρνει η Περιφέρεια για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και την παροχή βοήθειας προς τους επιχειρηματίες και τους υποψήφιους επενδυτές, ο Απόστολος Τζιτζικώστας είπε:

  "Έχουμε μεταβιβάσει εννέα στις δέκα υπογραφές στα διοικητικά στελέχη, καταργώντας στην πράξη την πολιτική υπογραφή.

  Έχουμε βάλει τις νέες τεχνολογίες οριζόντια και κάθετα σε όλη την διαδικασία λειτουργίας της Περιφέρειας και τελικός μας στόχος είναι να καταργήσουμε τον γκισέ, για να μπορούν επαγγελματίες, επιχειρήσεις και πολίτες να εξυπηρετούνται άμεσα και γρήγορα".

  Μάλιστα, όπως ανέφερε, "μέχρι σήμερα έχουμε κατορθώσει να μειώσουμε την γραφειοκρατία κατά 40%" τονίζοντας ότι "αυτό είναι κεκτημένο και συνεχίζουμε".

  Επίσης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε: "Κάνουμε μία σοβαρή, την μεγαλύτερη στο επίπεδο των Περιφερειών, αναμόρφωση του οργανισμού λειτουργίας της Περιφέρειάς μας, για να την καταστήσουμε πιο φιλική στον επιχειρηματία και στον επενδυτή".

  Όπως πρόσθεσε, "δημιουργήσαμε μια αυτοτελή διεύθυνση επιχειρηματικότητας, με την φιλοσοφία της υπηρεσίας μίας στάσης".

  Ήδη, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, "έχουν βοηθηθεί επιχειρηματίες και υποψήφιοι επενδυτές, στο πώς να συνεργαστούν με τα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα που τρέχουν, στο πώς να διασυνδεθούν με άλλους φορείς και όλα αυτά έχουν ένα στόχο, δηλαδή να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον φιλικό στην επιχειρηματικότητα".

  Καταλήγοντας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε, ότι "εμείς ως Περιφέρεια, βγαίνουμε μπροστά, κάνουμε σοβαρές μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας του ίδιου του κράτους, έχουμε μειώσει τις δομές μας κατά 20% και ταυτόχρονα δημιουργούμε τις προϋποθέσεις, μέσα από την σωστή διαχείριση των όποιων κονδυλίων υπάρχουν, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και νέο εισόδημα στην περιοχή μας, κτίζοντας πάνω στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων