Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Δεκ-2017 11:37

  "Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα", το κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων της ΝΔ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  "Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα", το κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων της ΝΔ

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:16

  του Δημήτρη Γκάτσιου

  Με κεντρικό σύνθημα "έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα", η Νέα Δημοκρατία προχωρά προς το εσωτερικό κομβικό ορόσημο του 2017. Αυτό του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων, οι εργασίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο.

  "Δεν είναι συνέδριο εκλογής οργάνων, αλλά υιοθέτησης πολιτικών θέσεων.  Το 11ο συνέδριο είναι αφιερωμένο στο προγραμματικό πλαίσιο. Το μήνυμα είναι πως είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα. Με εφαρμόσιμο και συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο. Όχι με μεγάλα λόγια. Να περάσουμε από την Ελλάδα της στασιμότητας στην Ελλάδα των ευκαιριών, κυρίως για τους φτωχότερους και τους νέους", τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενόψει της 16ης και της 17ης Δεκεμβρίου. 

  Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων θα είναι χωρισμένο σε τρεις ενότητες:

  -Υπηρεσίες στον πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα.

  -Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές.

  -Νέα γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών.

  Σε κάθε ενότητα θα μιλούν ένας εισηγητής από τη Νέα Δημοκρατία και δύο φιλοξενούμενοι, που δεν είναι μέλη της "γαλάζιας" παράταξης. "Βούλησή μας να ανοιχτεί η ΝΔ πέρα από τα στενά πολιτικά της όρια", επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης. Παράλληλα, δίπλα στην κεντρική αίθουσα του Συνεδρίου θα λαμβάνει χώρα το κοινωνικό συνέδριο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόκειται, ουσιαστικά, για έξι παράλληλες ημερίδες με θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος.

  "Στο Συνέδριο, μετά από εισήγηση την οποία έκανε αποδεκτή ο πρόεδρος, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα υιοθετηθεί μία ακόμα καινοτομία. Θα στηθεί κάλπη όχι για όργανα, αλλά για να απαντηθούν συγκεκριμένα διλήμματα πολιτικής. Θα τεθούν σειρά από διλήμματα, ώστε οι σύνεδροι να αποφασίσουν με κάλπη σε μία σειρά από τέτοια θέματα. Η ψηφοφορία θα γίνει το πρωί της Κυριακής", σημείωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  "Στα προσυνέδρια έγινε ουσιαστικός διάλογος. Με εκτεταμένη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Με ερωτηματολόγια, στα οποία υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση. 100.000 ήταν οι απαντήσεις στα ερωτηματολόγια. Κορύφωση πλέον της διαδικασίας είναι το 11ο συνέδριο. Σύνθημα είναι το "έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα". Για να υπογραμμίσουμε τη δουλειά που έχει γίνει, ώστε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα. Για να σημειώσουμε την ιστορικότητα των στιγμών. Μπροστά μας είναι η προσπάθεια να αλλάξουμε σελίδα για την πατρίδα μας. Το "αξίζουμε καλύτερα" παραμένει και αυτό ως σύνθημα. Έχουμε θέσει ήδη σειρά ερωτημάτων, ενόψει του Συνεδρίου. Περιμένουμε τις απαντήσεις μέχρι την Παρασκευή, Για τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος, αλλά και τον χαρακτήρα και προσανατολισμό της ΝΔ. 13.500 έχουν απαντήσει μέχρι σήμερα", είπε ο κ. Χατζηδάκης.

  Στη Νέα Δημοκρατία επισημαίνουν πως η όλη διαδικασία αποτυπώνει μία καινούρια αντίληψη για την πολιτική. "Ανοίγουμε πόρτες και παράθυρα και συνδιαμορφώνουμε τους βασικούς άξονες του σχεδίου μας. Η αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ δε μας αρκεί. Στόχος όχι μόνο να αλλάξουμε κυβέρνηση, αλλά να αλλάξουμε την Ελλάδα προς το καλύτερο", τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης.

  Τα διαδικαστικά

  Πέραν του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις εργασίες του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων, θα τοποθετηθούν ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίζ, οι αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Κώστας Τσιάρας, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος και εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

  Παράλληλα:

  -Στην πρώτη ενότητα εισηγητής θα είναι ο Νίκος Δένδιας.

  -Στη δεύτερη ενότητα εισηγητής θα είναι ο Χρήστος Σταϊκούρας.

  -Στην τρίτη ενότητα εισηγήτρια θα είναι η Αθηνά Ντόβα.

  Οι έξι παράλληλες εκδηλώσεις θα αφορούν:
  -Στις σύγχρονες πολιτικές για την προστασία της οικογένειας.

  -Στη συμβολή και την ενεργό συμμετοχή των Ελλήνων της διασποράς στην ανάταξη της χώρας.

  -Στην αξιοπρέπεια και στην ποιότητα ζωής στην τρίτη ηλικία.

  -Στην παροχή αλληλεγγύης σε όσους έχουν ανάγκη, μέσα από ένα σύγχρονο και διαφανές πλαίσιο εθελοντισμού.

  -Στον αθλητισμό ως εργαλείο κοινωνικής συνοχής.

  -Στις δράσεις για τα άτομα με αναπηρία, για την ποιότητα ζωής και την κοινωνική ένταξη.

  -Η διαδρομή μέχρι το Συνέδριο της 16ης και 17ης Δεκεμβρίου.

  Μέχρι να ανοίξουν οι εργασίες του Συνεδρίου, στη Νέα Δημοκρατία από το Φεβρουάριο του 2016 μέχρι και σήμερα:

  -Δημιουργήθηκαν πέντε θεματικές ενότητες.

  -Συγκροτήθηκαν 35 ομάδες εργασίας.

  -1.000 άτομα έστειλαν βιογραφικά για τη στελέχωση των ομάδων εργασίας.

  -300 στελέχη απαρτίζουν τις ομάδες εργασίας του προγράμματος.

  -Πραγματοποιήθηκε διαβούλευση με κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς.

  -Οι πρώτες 25 προτάσεις ήρθαν στο προσκήνιο στο 10ο συνέδριο.

  -Έκτοτε κατατέθηκαν προτάσεις για κρίσιμα ζητήματα, όπως τα κόκκινα δάνεια, το μεταναστευτικό και η ενέργεια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων