Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 21-Οκτ-2017 12:21

  Τις αιχμές της συνολικής μεταρρύθμισης που επεξεργάζεται η ΝΔ για τη νέα γενιά παρουσιάζει ο Κ. Μητσοτάκης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τις αιχμές της συνολικής μεταρρύθμισης που επεξεργάζεται η ΝΔ για τη νέα γενιά παρουσιάζει ο Κ. Μητσοτάκης

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:28

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Αυλαία έχει σηκώσει από το πρωί το 2ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιείται στην Πάτρα και έχει στο επίκεντρό του τη νέα γενιά.

  Στην ομιλία που θα πραγματοποιήσει το μεσημέρι, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παρουσιάσει τις βασικές πτυχές της συνολικής μεταρρύθμισης που επεξεργάζεται η οδός Πειραιώς για τη νέα γενιά. Όπως επισημαίνουν γαλάζια στελέχη, οι αλλαγές που σχεδιάζει η οδός Πειραιώς και θα έρθουν στο προσκήνιο από τον κ. Μητσοτάκη, είναι θαρραλέες και εκτείνονται σε ολόκληρο το φάσμα της εκπαίδευσης. Δηλαδή, από την προσχολική αγωγή μέχρι την Ανώτατη Εκπαίδευση. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης θα εστιάσει και στα κίνητρα που η Νέα Δημοκρατία θα προσφέρει στους νέους που έφυγαν στο εξωτερικό για την επιστροφή τους στην Ελλάδα και την αναστροφή του φαινομένου του brain drain, που αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες πληγές της χώρας.

  Στο ερωτηματολόγιο που έφερε στο προσκήνιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εστιάζοντας στα ζητήματα που απασχολούν τους νέους ανταποκρίθηκαν 18.036 πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν "παρών" στην ανοιχτή διαδικασία διαλόγου και εξέφρασαν τη γνώμη τους σε πραγματικά διλήμματα πολιτικής.

  Σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, οι πολίτες:

  -Θεωρούν την αναξιοκρατία και την ανεργία ως τα μεγαλύτερα προβλήματα που βιώνουν οι νέοι λόγω του πολιτικού συστήματος.

  -Εστιάζουν στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω επενδύσεων και στην εκπαίδευση ως τις πολιτικές εκείνες που θα πρέπει να δώσει βαρύτητα μια Κυβέρνηση  και όχι σε διορισμούς στο δημόσιο.

  -Αναδεικνύουν την ανάγκη της αξιολόγησης για την βελτίωση του δημόσιου σχολείου.

  -Αναγνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να συνδεθεί επιτέλους η επαγγελματική εκπαίδευση με την αγορά εργασίας.

  -Επισημαίνουν ως κύρια προβλήματα των Πανεπιστημίων  την ανομία και τον χαμηλό βαθμό σύνδεσής τους με την αγορά εργασίας και τις επιχειρήσεις.

  -Προτάσσουν την ανάγκη ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

  -Απαιτούν να καταπολεμηθεί άμεσα η εγκληματικότητα στους χώρους των  Πανεπιστημίων.

  -Προσβλέπουν στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και στη μείωση της φορολογίας για να αναστραφεί η τάση φυγής των νέων στο εξωτερικό.

  Στη Νέα Δημοκρατία δηλώνουν ιδιαίτερη ικανοποίηση για την υψηλή συμμετοχή σε μία καινοτόμα διαδικασία, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δημοσκόπηση, αλλά έρχεται για να αποδείξει το μεγάλο ενδιαφέρον της κοινωνίας και ειδικότερα των νέων για τη διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων της γαλάζιας παράταξης.

  Η στόχευση του προέδρου της ΝΔ να ανοίξει τις πόρτες του κόμματος σε πρόσωπα από ολόκληρη την κοινωνία αποτυπώνεται ευθέως και στο μοτίβο των προσυνεδριακών διαδικασιών που έχει επιλέξει, με στόχο να εξειδικευθούν οι προτάσεις της οδού Πειραιώς για την έξοδο της χώρας από την κρίση μέσα και από τη ζύμωση με τους πολίτες. Μετά τη Νίκαια, όπου η αξιωματική αντιπολίτευση έφερε στο προσκήνιο την καυτή ατζέντα της εργασίας και της καταπολέμησης της ανεργίας, το επόμενο προσυνεδριακό ραντεβού έχει οριστεί για σήμερα στην Πάτρα.

  Με τη θεματική οπτική των εργασιών να εστιάζει στη νέα γενιά, η Νέα Δημοκρατία τοποθετεί σε σκηνικό αχαϊκής πρωτεύουσας άπαντα τα ανοιχτά θέματα των νέων, με το momentum να εκτείνεται από την προσχολική αγωγή και τη δια βίου μάθηση, μέχρι τα πανεπιστήμια και το brain drain. Οι θεματικές ενότητες του 2ου προσυνεδρίου, στο δρόμο προς το κομβικό ορόσημο του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων της 16ης και της 17ης Δεκεμβρίου, θα σχετίζονται με:

  -Την προσχολική Αγωγή. Τα σύγχρονα, ευρωπαϊκά δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

  -Την επαγγελματική εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και τη δια βίου μάθηση.

  -Τα πανεπιστήμια, ως πόλους έλξης για την έρευνα, την καινοτομία και την αριστεία.

  -Την αναστροφή της φυγής των νέων στο εξωτερικό και τις πολιτικές που πρέπει να φέρει στο προσκήνιο και να εφαρμόσει η χώρα, προκειμένου να γίνει και πάλι ελκυστική για τη νέα γενιά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων