Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Οκτ-2017 12:58

  Νέο θεσμικό πλαίσιο για την ανακύκλωση

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:45

  Νομοσχέδιο με το οποίο τροποποιείται το βασικό θεσμικό πλαίσιο για την εναλλακτική διαχείριση συσκευασιών, θέματα ανακύκλωσης και λειτουργίας Φορέων Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης κατέθεσαν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τα συναρμόδια υπουργεία. 

  Στο νομοσχέδιο προβλέπονται:
  · Η θέσπιση περιβαλλοντικού τέλους 3 λεπτών ανά πλαστική σακούλα για το 2018 και 7 λεπτά από 1/1/2019 και μετά
  · ρυθμίσεις για το πότε επιτρέπονται οι δωρεάν πλαστικές σακούλες
  · η δυνατότητα σε Δήμους να βάζουν πρόστιμα από 20 έως 500 ευρώ για κακή "εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων" (θα είναι συνάρτηση του βάρους των απορριμμάτων που συλλέγει ο Δήμος ως αντικίνητρο για την αύξηση των σκουπιδιών).

  Το νομοσχέδιο "Τροποποίηση ν. 2939/2001 για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων, προσαρμογή στην οδηγία 2015/720/ΕΕ, ρύθμιση θεμάτων του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και άλλες διατάξεις" .προβλέπει μεταξύ άλλων την αύξηση κατά 23 θέσεων του προσωπικού στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΝΠΙΔ) οι οποίες θα επιβαρύνουν ετησίως τον προϋπολογισμό του με 450.000 ευρώ. 

  Δείτε αναλυτικά το σχέδιο νόμου και την αιτιολογική έκθεση στη δεξιά στήλη "σχετικά αρχεία".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Ροή Ειδήσεων

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:55 21/10

  Ο τουρκικός γρίφος της ΕΕ

  "Καρότο και μαστίγιο" επιστρατεύει η ΕΕ απέναντι στην Τουρκία, χωρίς να διακόπτει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Δικαίως, τονίζει η πολιτική επιστήμων Αλεξάντρα Στίγκλμαιερ, μιλώντας στην Deutsche...

  17:03 20/10

  "Αγκάθι" το προσφυγικό για τη νέα κυβέρνηση Μέρκελ

  Το προσφυγικό είναι ένα από τα πολλά "αγκάθια" για τα τέσσερα κόμματα που, εκτός απροόπτου, απαρτίζουν τον νέο συνασπισμό υπό την Άγκελα Μέρκελ. Πολλές οι διαφωνίες, αλλά δεν λείπει η αισιοδοξία για...

  19:45 18/10

  Συνάντηση Τερέζα Μέι και Μπιλ Κλίντον αύριο για την άρση του πολιτικού αδιεξόδου στη Βόρεια Ιρλανδία

  Η Βόρεια Ιρλανδία βρίσκεται χωρίς αποκεντρωμένη διοίκηση μετά την κατάρρευσή της τον Ιανουάριο, αυξάνοντας τις πιθανότητες να επιβληθεί εκ νέου άμεση διοίκηση από το Λονδίνο.