Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Οκτ-2017 10:42

  Τ. Πετρόπουλος για ΛΕΠΕΤΕ: "Να μην πιουν νερό, να μην φάνε ψωμί μέχρι να βρουν λύση"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τ. Πετρόπουλος για ΛΕΠΕΤΕ: "Να μην πιουν νερό, να μην φάνε ψωμί μέχρι να βρουν λύση"

  Της Μαρίας Νταλιάνη
   
  Με οργισμένο ύφος ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος κάλεσε την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να αναλάβει άμεσα δουλειά ώστε να επιλύσει μαζί με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους το πρόβλημα της αδυναμίας καταβολής επικουρικής σύνταξης.

  "Να μην πιουν νερό, να μην φάνε ψωμί, να ξημεροβραδιαστούν μέχρι να βρούνε μια λύση" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος. "Το ξέρω το θέμα, ζήτησα και ενημερώθηκα με λεπτομέρεια, είναι ανευθυνότητα και έλλειψη σοβαρότητας καθώς ούτε η σημερινή Διοίκηση κάθισε να διαπραγματευτεί με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους για το πρόβλημα" τόνισε ο υπουργός απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της Χαράς Καφαντάρη του ΣΥΡΙΖΑ.

  Η κ. Καφαντάρη αναφέρθηκε στο πρόβλημα μη καταβολής επικουρικής σύνταξης σε πάνω από 16.000 συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας από το ΛΕΠΕΤΕ, το ταμείο που είχε συστηθεί παλαιότερα με εισφορές της Τράπεζας και των εργαζομένων. "Από το 2010 δεν υπάρχουν νέες εισφορές. Οι 16.000 συνταξιούχοι και οι 4.000 εργαζόμενοι της Εθνικής έχουν σοβαρό πρόβλημα".

  Μάλιστα η κ. Καφαντάρη συνέδεσε το πρόβλημα με την καταβολή επικουρικής σύνδεσης με τον φόβο δημιουργίας και νέας γενιάς κόκκινων δανείων. Όπως είπε "πρέπει να σας πω ότι θα δημιουργηθεί και νέα γενιά κόκκινων δανείων  γιατί πολλοί έχουν δάνεια, κάρτες, που αδυνατούν να πληρώσουν.  Η ΕΤΕ έχει κάνει αθρόες προσλήψεις, χρυσά συμβόλαιο, δίνει outsourcing, ασφαλώς και μας ενδιαφέρει η βιωσιμότητα των Τραπεζών, πρέπει να κάνετε κάτι όμως γιατί οι εργαζόμενοι την πληρώνουν στο τέλος".

  Ωστόσο με την απάντησή του, πέραν των υψηλών τόνων, ο κ. Πετρόπουλος κατέστησε σαφές πως πρόκειται  για διμερές θέμα που αφορά την Διοίκηση και τους εργαζόμενους οι οποίοι θα πρέπει άμεσα να διαπραγματευτούν για να βρουν λύση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ