Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Σεπ-2017 12:40

  Να γίνει αποδεκτή η παραίτηση Κουρουμπλή ζητά ο Κ. Μητσοτάκης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Να γίνει αποδεκτή η παραίτηση Κουρουμπλή ζητά ο Κ. Μητσοτάκης

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:48

  Να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, κάλεσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέφθηκε το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, προκειμένου να ενημερωθεί για την οικολογική καταστροφή, η οποία συντελείται στο Σαρωνικό.

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που συνοδευόταν από δημάρχους της περιοχής, έκανε λόγο για βαριές ευθύνες και αμείλικτα ερωτήματα. "Ποιος έκρινε αξιόπλοο το καράβι; Πώς βουλιάζει το καράβι σε συνθήκες νηνεμίας μέσα στο λιμάνι; Γιατί άργησε ο κυβερνητικός μηχανισμός να κινητοποιηθεί; Κινητοποιήθηκαν όλα τα σκάφη του λιμενικού, όπως έπρεπε;", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

  "Υπάρχουν επιτέλους και πολιτικές ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν. Ακόμα και αν κάποιοι δεν έκαναν τη δουλειά τους, η ευθύνη τελικά βαραίνει τον πολιτικό τους προϊστάμενο και πρέπει να παραιτηθεί”, επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που καταθέτει επίκαιρη επερώτηση, με τις υπογραφές των γαλάζιων βουλευτών της Β' Αθηνών, της Ά και Β΄ Πειραιά και της Αττικής, προκειμένου να έρθει στο προσκήνιο ολόκληρη η αλήθεια.

  "Η κυβέρνηση πιάστηκε απροετοίμαστη για ένα ατύχημα που συνέβη μέσα στο λιμάνι. Σκεφτείτε τι θα είχε συμβεί αν είχε γίνει στην ανοιχτή θάλασσα”, ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

  "Δυστυχώς, η Αττική βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δεύτερη μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου μήνα στην Βορειοανατολική Αττική. Χρειάστηκαν δεκάδες χρόνια για να μπορέσει, επιτέλους, να καθαρίσει ο Σαρωνικός και να απολαμβάνουν οι πολίτες του Λεκανοπεδίου καθαρές παραλίες και, δυστυχώς, μια μέρα μόνο ανικανότητας, για να γίνει μια πολύ μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά”, σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, ανέφερε πως έχει ζητήσει από τους ευρωβουλευτές του κόμματος να διερευνήσουν τη δυνατότητα εξεύρεσης ευρωπαϊκών πόρων για να μπορέσουν να συνδράμουν στην αποκατάσταση, αλλά και από το επιτελείο του να θέσει επί τάπητος με ποιους τρόπους μπορεί να επικαιροποιηθεί ο σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης, έτσι ώστε να αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τέτοια περιστατικά.

  "Θέλω να συγχαρώ όλους τους δημάρχους, οι οποίοι κινήθηκαν με δικά τους μέσα και, χωρίς να υπάρχει κανείς απολύτως συντονισμός, έσπευσαν να αντιμετωπίσουν το πολύ μεγάλο πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε. Χρειαζόμαστε εξειδικευμένη υποστήριξη για να αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους ζητήματα και η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα είναι απολύτως επιβεβλημένη. Από εκεί και πέρα, εμείς ως Νέα Δημοκρατία θέτουμε στην διάθεση - το τονίζω - των ειδικών, τις δικές μας οργανώσεις και τους δικούς μας εθελοντές. Αλλά κάνω μια έκκληση: Μιλάμε για μια εξειδικευμένη διαδικασία και οι εθελοντές μπορούν να αξιοποιηθούν μόνο εφόσον κρίνουν οι ειδικοί ότι έχουν κάτι ουσιαστικό να συνεισφέρουν και να προσφέρουν. Να ευχαριστήσουμε και δημόσια όσες και όσους έσπευσαν να βοηθήσουν και συνδράμουν, αλλά αυτή τη στιγμή, αυτό το οποίο πρέπει να γίνει είναι δουλειά των ειδικών”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. "Ας κάνουμε όλοι - έστω και την τελευταία στιγμή - ό,τι περνάει από το χέρι μας να μειώσουμε την έκταση της ρύπανσης, να αποκαταστήσουμε τις ακτές μας το συντομότερο δυνατό, να καθαρίσουν οι ακτές. Αλλά να κάνουμε και αυτά τα οποία πρέπει για να προλάβουμε ένα αντίστοιχο περιστατικό στο μέλλον”, συμπλήρωσε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ