Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Σεπ-2017 09:37

  Συνάντηση Μητσοτάκη-Σαμαρά στην τελική ευθεία για ΔΕΘ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Συνάντηση Μητσοτάκη-Σαμαρά στην τελική ευθεία για ΔΕΘ

  Του Δημήτρη Γκάτσιου
   
  Το σύνθημα που θα εκπέμψει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, σε δύο εικοσιτετράωρα από σήμερα έχει σκιαγραφηθεί. "Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα". Εξίσου δομημένες είναι και οι βασικές γραμμές της παρέμβασης του κ. Μητσοτάκη προς τους παραγωγικούς φορείς, αν και οι προτάσεις που θα φέρει στο προσκήνιο και θα ξετυλίγουν το συνολικό και επικαιροποιημένο πρόγραμμα της γαλάζιας παράταξης για το "αύριο" της χώρας κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό. Η νέα γενιά θα βρίσκεται το προσκήνιο, καθώς αποτελεί κρίσιμη εκλογική μάζα, την οποία επιδιώκει να προσελκύσει η οδός Πειραιώς. Όπως και οι απαντήσεις στα καίρια προβλήματα των πολιτών επάνω στους άξονες της πραγματικής οικονομίας και της καθημερινότητας.

  Εκπεφρασμένη θέση της οδού Πειραιώς είναι πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Σαφώς, η αποδόμηση κάθε πτυχής της κυβερνητικής πολιτικής θα αποτελέσει ένα σημαντικό κομμάτι της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη.

  Ωστόσο, είναι τα θετικά μηνύματα προς την κοινωνία, μέσα από την ανάλυση της στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας που θα κρατήσουν το τέμπο, έχοντας ως βάσεις την εφαρμογή όλων εκείνων των πτυχών μίας πολιτικής, η οποία θα προωθήσει σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, θα προσελκύσει νέες επενδύσεις, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και, τελικά, θα ανοίξει το δρόμο για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τη μετάβασή της στη μετά-Μνημόνιο εποχή.

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήδη έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών του με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας, ενόψει της διήμερης παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, χθες είχε συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, ενώ σήμερα αναμένεται πως θα έχει τετ α τετ με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

  Το πλάνο Μητσοτάκη και Νέας Δημοκρατίας για την προσέλκυση επενδύσεων και την επιστροφή στο βιώσιμο κύκλο ανάπτυξης, όπως θα αναλυθεί από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, περιλαμβάνει οκτώ τομές:

  - Μείωση του φορολογικού κόστους και του κόστους εισφορών που επιβαρύνει την εργασία.
  - Συνολική φορολογική μεταρρύθμιση που θα διευκολύνει το επιχειρείν και θα προάγει τη διαφάνεια.
  - Βαθιά μετάλλαξη του Κράτους ώστε να εξυπηρετεί τον πολίτη και να στηρίζει την επιχειρηματικότητα, με αλλαγή πρακτικής και νοοτροπίας στην αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων.
  - Ριζική μεταρρύθμιση μηχανισμών διοίκησης, που αφορούν στην απονομή της Δικαιοσύνης και στην επίλυση διαφορών.
  - Βελτίωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος με εισαγωγή αρχών και πρακτικών καλής νομοθέτησης.
  - Αξιοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου ως εργαλείο για την προώθηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας.
  - Προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
  - Βελτίωση της στόχευσης και της αποτελεσματικότητας των φορολογικών ελέγχων.  

  "Πρώτη προτεραιότητα του κ. Μητσοτάκη είναι οι δουλειές για τους πολλούς. Στόχος να προσελκυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επενδύσεις στη χώρα μας. Ικανή και αναγκαία συνθήκη για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η μείωση της φορολογίας, η δημιουργία ρευστότητας μέσα από ένα υγιές τραπεζικό σύστημα, αλλά και η αποτελεσματική αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το ΕΣΠΑ. Και όλα αυτά, σε ένα επενδυτικό περιβάλλον απαλλαγμένο από γραφειοκρατία, διαφθορά και αγκυλώσεις", είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από την οδό Πειραιώς, στο παρά πέντε της μετάβασης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη συμπρωτεύουσα. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Ροή Ειδήσεων

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ