Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 13-Αυγ-2017 11:45

  Το ραντεβού του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και η αποδόμηση της κυβέρνησης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Το ραντεβού του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και η αποδόμηση της κυβέρνησης

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Σε πρώτο πλάνο κρατάει η Νέα Δημοκρατία το momentum της συνεχούς πίεσης προς το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η λογική της σκληρής κριτικής στα…έργα και τις ημέρες του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ορίζει τις κινήσεις της γαλάζιας παράταξης, όσο οι ημέρες μετά τις μίνι θερινές διακοπές του 15Αύγουστου θα φέρουν στο προσκήνιο την προετοιμασία για το επόμενο μεγάλο ορόσημο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό της ανόδου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από το βήμα της οποίας θα αναπτύξει το ανανεωμένο σχέδιο του κόμματος για την ανασυγκρότηση της χώρας και την έξοδο από την παρατεταμένη κρίση.

  Πέραν της πολιτικής και επικοινωνιακής μέγγενης, την οποία η οδός Πειραιώς στήνει πέριξ του κυβερνητικού στρατοπέδου, η Νέα Δημοκρατία θέτει σε πόστο πρωταγωνιστικό τις δικές της προτάσεις, οι οποίες και συνθέτουν ένα παζλ, κομμάτια σημαντικά του οποίου είναι η μείωση των φόρων, η προσέλκυση επενδύσεων, οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στην Παιδεία και στην Υγεία, η μείωση των δαπανών και το τρέξιμο σαρωτικών μεταρρυθμίσεων. Ένα μείγμα που, όπως διαμηνύουν οι γαλάζιοι, μπορεί να θέσει τελεία στην κρίση και να οδηγήσει την Ελλάδα πέρα και επάνω από τα Μνημόνια. "Η πρότασή μας δεν θα είναι μια κομματική διακήρυξη. Θα είναι ένα συνολικό σχέδιο για μια νέα εθνική επανεκκίνηση. Θα ανήκει στους πολίτες που θα έχουν την ευκαιρία να το συνδιαμορφώσουν. Και θα επιδιώξω τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις πάνω σε αυτό", είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.    

  Την ίδια ώρα, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάλλουν κατά του Μεγάρου Μαξίμου για το αδιέξοδο στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

  "Έσπειραν παντού ανέμους και θερίζουν θύελλες. Το ίδιο συμβαίνει τώρα και στη δημόσια διοίκηση, όπου η κυβέρνηση, κάτω από το βάρος των μνημονιακών δεσμεύσεών της, αναγκάστηκε να προχωρήσει στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά προσέκρουσε στις ιδέες που η ίδια καλλιεργούσε και απέτυχε παταγωδώς. Φαίνεται, μάλιστα, ότι μετά την περιφρόνηση που συνάντησαν οι διαδοχικές εγκύκλιοι της αρμόδιας υπουργού, σχεδιάζεται επανάληψη της προσπάθειας αυτή τη φορά με καρότο και μαστίγιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τώρα τις συνέπειες του λαϊκισμού και της ανευθυνότητάς του. Είχε φτάσει άλλωστε στο σημείο να ισχυρίζεται ψευδώς και συκοφαντικά ότι η αξιολόγηση θα οδηγούσε δήθεν σε απολύσεις. Με θράσος και πολιτική ανεντιμότητα τρομοκρατούσε τους δημοσίους υπαλλήλους και τους καλούσε να απέχουν της αξιολόγησης. Το αποτέλεσμα είναι ήδη γνωστό. Η συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης κάθε διαδικασίας αξιολόγησης τα προηγούμενα χρόνια έχει οδηγήσει την κυβέρνηση στα σημερινά αδιέξοδα", επεσήμαναν κύκλοι της οδού Πειραιώς.

  Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, μέσω παρέμβασής του στην προσωπική του σελίδα σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης, υπενθύμισε ότι από τη θέση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε καταθέσει σε δημόσια διαβούλευση τον Ιανουάριο του 2015, μια τολμηρή πρόταση για ένα πάγιο σύστημα αξιολόγησης με σημαντικές καινοτομίες που ανάμεσα στα άλλα περιελάμβαναν:

  -Σύνδεση της αξιολόγησης με συγκεκριμένα και συμφωνημένα παραδοτέα.

  -Αυτοαξιολόγηση του υπαλλήλου.

  -Επιβράβευση των καλύτερων με ταχύτερη μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή.

  -Θεσμοθέτηση ατομικού πλάνου ανάπτυξης των αδύναμων υπαλλήλων με έμφαση στην επιμόρφωση.

  "Ο εξορθολογισμός και η αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης πολεμήθηκε, λοιδορήθηκε, συκοφαντήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του…Οι δυνάμεις της αδράνειας, αυτοί που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στο Κράτος, βρήκαν στους σημερινούς κυβερνώντες τον πιο αδίστακτο συμπαραστάτη"…Η αξιολόγηση στο Δημόσιο θα εφαρμοστεί. Η κοινωνία τη θέλει και κανείς δεν έχει να φοβηθεί από αυτό.  Ούτε οι πολλοί και πολύ άξιοι Δημόσιοι Υπάλληλοι που, με αυταπάρνηση και κάτω από συνθήκες αντίξοες, τιμούν τον όρκο τους και γι’ αυτό αξίζουν τιμή και αναγνώριση για τον κόπο τους.  Ούτε και αυτοί που δεν αποδίδουν όπως πρέπει και γι’ αυτό πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να γίνουν καλύτεροι. …Γιατί οι καλύτεροι δεν επιλέγονται με κλήρωση…Και γιατί με ψέματα δεν γίνεται πολιτική", τόνισε, με τους στενούς συνεργάτες του να σημειώνουν πως η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να προωθήσει ως αυριανή κυβέρνηση ένα πάγιο σύστημα αξιολόγησης στη βάση της πρότασης που είχε καταθέσει ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι οι ισχυρισμοί ΣΥΡΙΖΑ για απολύσεις αποτελούν "θρασύτατη, αναίσχυντη και παντελώς αβάσιμη προπαγάνδα".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ