Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Αυγ-2017 08:46

  Κωδικός "ανάπτυξη της χώρας" από τον Κ. Μητσοτάκη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κωδικός "ανάπτυξη της χώρας" από τον Κ. Μητσοτάκη

  Του Δημήτρη Γκάτσιου
   
   
  Στη διάρκεια των περιοδειών που πραγματοποίησε τις τελευταίες εβδομάδες στην περιφέρεια, η κεντρική στόχευση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας παρέμενε σε όλο το πλαίσιό της δομημένη σε δύο κατευθύνσεις. Αρχικά, στην ανάδειξη των πισωγυρισμάτων της χώρας κατά τα τελευταία δυόμιση χρόνια και στη σκληρή καθημερινότητα που δημιουργεί για τους πολίτες η ατζέντα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων. Κατά δεύτερον, στην επικοινωνία της θετικής ατζέντας της γαλάζιας παράταξης, όπως αυτή έχει περιγραφεί από τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω των δημόσιων παρεμβάσεων και αναφορών του.

  Κωδικός για την οδό Πειραιώς, όπως θα παρουσιαστεί και από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, είναι ένα νέο και συνάμα δυναμικό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας. Ένα μοντέλο που θα περνάει μέσα από τη μείωση των φόρων, την προσέλκυση επενδύσεων, τις μεταρρυθμίσεις σε καίριους τομείς, όπως το κράτος, η Παιδεία και η Υγεία, τη μείωση των δαπανών. "Η πρότασή μας δεν θα είναι μια κομματική διακήρυξη. Θα είναι ένα συνολικό σχέδιο για μια νέα εθνική επανεκκίνηση. Θα ανήκει στους πολίτες που θα έχουν την ευκαιρία να το συνδιαμορφώσουν. Και θα επιδιώξω τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις πάνω σε αυτό", είναι το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και σε αυτή τη γραμμή, της αποτύπωσης ενός άλλου δρόμου, που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα πέρα και επάνω από την εποχή των Μνημονίων θα επιμείνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

  Πέρα από τα ζητήματα των αποκαλύψεων Βαρουφάκη και των όσων προηγήθηκαν ή ακολούθησαν το κρίσιμο πρώτο εξάμηνο του 2015, πέρα από την υπόθεση Καμμένου για την οποία η οδός Πειραιώς και ο κ. Μητσοτάκης έχουν ανανεώσει το...πολιτικό ραντεβού τους με το Μέγαρο Μαξίμου και τον κ. Τσίπρα στα τέλη του μήνα και σε σκηνικό Ολομέλειας, η πραγματική οικονομία και οι επιπτώσεις σε αυτήν των πολιτικών του οικοδομήματος Κουμουνδούρου-Ανεξάρτητων Ελλήνων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της γαλάζιας επιχειρηματολογίας.

  Διόλου τυχαία και λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά το πρώτο ραντεβού των πολιτών με την εφορία, η αξιωματική αντιπολίτευση ανέδειξε τους διαφορετικούς κόσμους, στους οποίους ανήκουν η Νέα Δημοκρατία και το Μέγαρο Μαξίμου. Αιχμή αυτή τη φορά στάθηκαν τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που ήρθαν για να καταδείξουν (σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση) ότι ακόμα και σε μήνες όπως ο Ιούνιος, με σχετικά μικρές φορολογικές υποχρεώσεις, τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ιδιωτών προς το κράτος συνεχίζουν να αυξάνονται. Στο στόχαστρο μπαίνει, για ακόμα μία φορά, το πικρό ποτήρι της υπερφορολόγησης.

  Με την οδό Πειραιώς να διαμηνύει πως με τους μισούς Έλληνες να χρωστάνε στην εφορία και να είναι αντιμέτωποι με κατασχέσεις, είναι σαφές ότι απέχουμε έτη φωτός από την επιστροφή στην κανονικότητα. "Η χώρα χρειάζεται μια άλλη πολιτική. Που θα αποκαθιστά την εμπιστοσύνη και θα προχωρά σε σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών επιβαρύνσεων με αντίστοιχη, στοχευμένη, μείωση δημοσίων δαπανών. Προϋπόθεση για αυτό αποτελεί η άμεση πολιτική αλλαγή”, σχολίασε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πάγιο γαλάζιο αίτημα για πρόωρη προσφυγή σε εκλογές.

  Άλλωστε, ο προβληματισμός στην Πειραιώς για τα μέτρα ύψους 5,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά και τις δεσμεύσεις σε λιτότητα δεκαετιών είναι διάχυτος, όσο η λογική της κατά μέτωπο αποδόμησης του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης από τον ίδιο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχιστεί μέχρις εσχάτων.  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ