Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Αυγ-2017 09:05

  Τα επόμενα στοιχήματα του Κ. Μητσοτάκη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τα επόμενα στοιχήματα του Κ. Μητσοτάκη

  Του Δημήτρη Γκάτσιου
   
  Οι πολιτικές μάχες στη Βουλή, με αφορμή τα καυτά ζητήματα της Παιδείας και της Υγείας ήρθαν και παρήλθαν. Όπως και η ολοκλήρωση του κύκλου των περιοδειών του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε Αττική και περιφέρεια, η επόμενη φάση του οποίου θα ανοίξει μετά το τέλος της μίνι θερινής διακοπής. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η προμετωπίδα της στρατηγικής εξακολουθεί να κινείται προς τρεις κύριες κατευθύνσεις. Πρώτον, στη συνεχή αποδόμηση λόγων και έργων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με αιχμή τα θέματα της πραγματικής οικονομίας και της καθημερινότητας. Δεύτερον, στην παγίωση αλλά και την περαιτέρω διεύρυνση του δημοσκοπικού αβαντάζ της οδού Πειραιώς έναντι της Κουμουνδούρου, καθώς και στην ανάδειξη του ισχυρού προβαδίσματος που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα, στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. Τρίτον, στην αποτύπωση των γαλάζιων θετικών μηνυμάτων προς την κοινωνία και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, μέσω των οποίων κυρίαρχη θέση κατέχει η φράση-κλειδί για την ύπαρξη ενός άλλου δρόμου. Ενός δρόμου, ο οποίος περνάει μέσα από τις μεταρρυθμίσεις, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τη μείωση της φορολογίας και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, ως δομικά χαρακτηριστικά μίας κίνησης, η οποία θα φέρει τη χώρα σε μονοπάτια εξόδου από την κρίση.

  Μπορεί το ορόσημο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης να παραμένει κομβικό στην ατζέντα του τρίτου ορόφου της οδού Πειραιώς, ωστόσο στο μεγάλο πλάνο τοποθετείται εξίσου και ο σχεδιασμός του χάρτη των επόμενων κινήσεων προς την κατεύθυνση ενός κρίσιμου πολιτικά και οικονομικά Φθινοπώρου. Όσο θέμα συζήτησης μεταξύ των γαλάζιων παραμένουν οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, καθώς ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί προνομιακό ακροατήριο για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του κ. Μητσοτάκη παραμένει η ανανέωση και διεύρυνση της παράταξης, τόσο σε επίπεδο προσώπων, όσο και σε επίπεδο πολιτικού λόγου. Τα σαφέστατα μηνύματα, άλλωστε, έχει φροντίσει να τα στείλει εδώ και εβδομάδες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν και από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος έδωσε το σύνθημα πως η Νέα Δημοκρατία προχωρά στην προγραμματική και στελεχική της ανανέωση και στη διεύρυνση της κοινωνικής και πολιτικής της απήχησης. "Τιμώ και σέβομαι όλα τα παλαιότερα στελέχη μας. Εξάλλου μας συνδέουν δεσμοί εκτίμησης και μνήμες κοινών αγώνων. Αλλά η ανανέωση είναι όρος πολιτικής ανασύνταξης του κόμματός μας. Και σήμερα η ανανέωση γίνεται πράξη. Τόσο στα όργανα του κόμματος, όσο και με το μητρώο στελεχών, μια πραγματικά καινοτόμο διαδικασία. Και η ανανέωση θα συνεχιστεί, γιατί ειδικά στο θέμα αυτό δεν πρέπει και δεν θα κάνω πίσω", είχε τονίσει ο κ. Μητσοτάκης. 

  Όσον αφορά στις εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς, το ενδιαφέρον της οδού Πειραιώς είναι δεδομένο, μετά και την ισχυροποίηση του μετώπου των μεταρρυθμιστών, όπως αυτό αποτυπώθηκε στις ψηφοφορίες για τα νομοσχέδια της Παιδείας και της Υγείας, αλλά και στα ομαδικά πυρά εναντίον του Μεγάρου Μαξίμου και του κ. Τσίπρα, με αιχμές την οικονομία, την ασφάλεια, τη Δικαιοσύνη και τα…άπαντα Βαρουφάκη και Βενεζουέλας. Άλλωστε, το πρόσωπο που θα κληθεί να αναλάβει τα ηνία του χώρου, μετά τις εσωτερικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν, θα αποτυπώσει και την οπτική των μελλοντικών συναινέσεων και μετεκλογικών στοχεύσεων, που θα σκιαγραφήσουν σε μεγάλο βαθμό το σκηνικό μετά τις επόμενες κάλπες. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ