Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Αυγ-2017 12:57

  Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Γαβρόγλου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Γαβρόγλου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:50

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Τη δέσμευση του ιδίου και της Νέας Δημοκρατίας πως όταν κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα καταργήσει το νόμο Γαβρόγλου για την ανώτατη εκπαίδευση επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Χαρακτηρίζοντας το σχέδιο νόμου ως "βίαιη επιστροφή στο παρελθόν”, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η πολιτική παρακμή της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποτυπώνεται στον τρόπο που νομοθετεί, ενώ από την κριτική του δε διέφυγε ούτε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, τον οποίο και κατηγόρησε πως είναι συνένοχος για τη νομοθετική παρακμή του Κοινοβουλίου.

  "Το νομοσχέδιο που θα ψηφίσουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σύντομα θα ανήκει στο παρελθόν. Από το παρελθόν έρχονται και οι αντιλήψεις που το νομοσχέδιο πάει να επιβάλει. Δεσμεύομαι πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα το καταργήσει. Θα αποτελεί στο μέλλον απόδειξη πως μία κυβέρνηση χωρίς σχέδιο και φραγμούς επιχείρησε να γυρίσει δεκαετίες πίσω την ανώτατη εκπαίδευση”, επεσήμανε, από το βήμα της Ολομέλειας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση σε τόνους ιδιαίτερα καυστικούς, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως το κυβερνητικό οικοσύστημα της Κουμουνδούρου και του κόμματος Καμμένου ρέπει προς τον αυταρχισμό. 

  "Η πολιτική παρακμή της κυβέρνησης και η ροπή της στον αυταρχισμό αποτυπώνεται στον τρόπο που νομοθετεί. Με νόμους-σκούπες και αναρίθμητες τροπολογίες. Η νομοθετική παρακμή του κοινοβουλίου έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Συνένοχος είναι και ο πρόεδρος της Βουλής. Το προαύλιο της Βουλής δε μπορεί να μετατραπεί σε χώρο για κάθε είδους διαμαρτυρία. Και όταν η αστυνομία κάνει τη δουλειά της να εγκαλείται από τον πρόεδρο της Βουλής. Αναρωτιέμαι εάν στη θέση του Ρουβίκωνα ήταν μία άλλη ομάδα τι θα έπραττε; Το πρόβλημα είναι σοβαρό. Αλλά σήμερα η προσοχή μας είναι στο μείζον ζήτημα της Παιδείας. Αλλά θα το ξανασυζητήσουμε, γιατί η νομοθετική πρωτοβουλία ευτελίζεται...”, ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η συγκυβέρνηση των κυρίων Τσίπρα-Καμμένου είναι επικίνδυνη για το παρόν και το μέλλον των νέων ανθρώπων. "Πολλοί από τους ΑΝΕΛ ως βουλευτές και στελέχη της ΝΔ είχατε στηρίξει πρωτοβουλίες σε εντελώς αντίθεση κατεύθυνση από το αυτό το νομοσχέδιο. Μαζί και ο πρόεδρός σας. Αλλά σήμερα, για μία θέση υπουργική θα ψηφίσετε ό,τι σας ζητηθεί. Αποτελείται μία συγκυβέρνηση επικίνδυνη για το παρόν και το μέλλον των νέων ανθρώπων. Σήμερα φέρνετε ένα νομοσχέδιο που υποβαθμίσει τα ελληνικά πανεπιστήμια. Που επαναφέρει την άκρατη κομματικοποίηση. Που ανασύρει την αναχρονιστική άποψη για το άσυλο. Που πνίγει τα μεταπτυχιακά προγράμματα. Που οδηγεί τους νέους επιστήμονες πιο κοντά στην ανεργία. Εξίσωση προς τα κάτω και ισοπέδωση φέρνετε. Φέρνετε ένα νομοσχέδιο με 30 τροπολογίες. Νομοθετείτε κ. Τσίπρα αγνοώντας το κλίμα συναίνεσης που κατακτήθηκε στον τομέα της εκπαίδευσης. Είπατε πως κάνατε διάλογο. Δε μας είπατε πως η ακαδημαϊκή κοινότητα εξέφρασε σοβαρές αντιρρήσεις. Που προκλητικά εσείς κ. Τσίπρα και ο υπουργός σας δε λάβατε υπόψιν σας”, επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.  

  Κρατώντας συνεχώς τέμπο δριμύτατου "κατηγορώ” κατά της συγκυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως το οικοδόμημα ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων κόβει το οξυγόνο από τα πανεπιστήμια, ενώ ανέφερε πως όλο το νομοσχέδιο διέπεται από οπισθοδρομική αντίληψη. "Θέλετε μία Ελλάδα που οι πολίτες θα ζουν με τους όρους που εσείς επιβάλετε. Αλλά η Ελλάδα θα πάει μπροστά. Δε θα γίνει όμηρος μίας παρέας που όταν δεν παρανομεί συκοφαντεί και όταν δε συκοφαντεί επιχειρεί να διχάσει. Η χώρα μαζί σας δεν έχει μέλλον. Η αποτυχία της κυβέρνησης δεν είναι αποτυχία της χώρας”, επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και έφερε στο προσκήνιο πέντε άξονες της γαλάζιας παράταξης για την επόμενη ημέρα της ανώτατης εκπαίδευσης:

  -Την ενίσχυση αυτοτέλειας των πανεπιστημίων.
  -Την αξιολόγηση. 
  -Την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος. "Πάταξη των φαινομένων βίας και ανομίας. Μικρές μειοψηφίες με φασίζουσες νοοτροπίες δε θα επιβάλουν τις απόψεις τους με τη βία”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
  -Τη σύνδεση εκπαίδευσης και έρευνας με την παραγωγική διαδικασία. 
  -Την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, ώστε να μπορούν να ιδρυθούν και στη χώρα μας ιδιωτικά πανεπιστήμια. 

  "Εδώ δε συζητάμε απλά για ένα νόμο. Αλλά για τον ίδιο το χαρακτήρα που θα έχει η Πατρίδα μας. Η Παιδεία είναι η ψυχή της χώρας και αυτήν την ψυχή δε θα σας επιτρέψουμε να την αμαυρώσετε. Ας βλέπετε χαμογελαστά πρόσωπα που υπάρχουν μόνο στη φαντασία σας. Τα πρόσωπα των Ελλήνων που αντικρίζουν τα εκκαθαριστικά της εφορίας και του ΕΝΦΙΑ δεν είναι χαμογελαστά. Ό,τι και να κάνετε, τα πεπραγμένα σας στην εξουσία θα εξακολουθούν να σας καταδιώκουν. Ο κ. Βαρουφάκης έφτασε στο σημείο να δώσει ακόμα και sms. Ήσασταν διατεθειμένοι να συζητήσετε κάτι που ήταν ανάθεμα για τα υπόλοιπα κόμματα. Την έξοδο από την ευρωζώνη. Αλλά όλα αυτά θα συζητηθούν στην εξεταστική επιτροπή που θα κάνουμε. Γιατί οι πολίτες θα μάθουν την αλήθεια”, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. "Είστε ο καλύτερος υπερασπιστής μίας μειοψηφίας της παρακμής. Ο νόμος Γαβρόγλου θα καταργηθεί και τα πανεπιστήμια θα ανασάνουν ξανά. Η Ελλάδα θα γίνει ξανά η χώρα των ίσων ευκαιριών”, είπε.  

  Λαμβάνοντας, εκ νέου, το λόγο μετά τη δεύτερη παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε στις αιτιάσεις του κ. Τσίπρα περί κακής νομοθέτησης στη διάρκεια των προηγούμενων κυβερνήσεων.

  "Κ. Τσίπρα χρειάζεστε διακοπές. Είστε αδιάβαστος. Όταν αναφερθήκατε σε κακή νομοθέτηση ζητήστε στοιχεία από τους συνεργάτες σας. Κανείς δεν αμφισβήτησε πως και σε προηγούμενες εποχές έγινε κατάχρηση της διαδικασίας τροπολογιών. Εσείς έχετε ξεπεράσει κάθε όριο. Από το 2012 μέχρι το 2015 σε 103 κυρώσεις διεθνών συμβάσεων κατατέθηκαν 14 τροπολογίες. Από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα κατατέθηκαν 80. Από την 1η Ιουνίου μέχρι σήμερα, μέσα σε δύο μήνες έχετε καταθέσει 159 τροπολογίες. Είναι η απόδειξη του τρόπου που έχετε επιλέξει να ευτελίζετε τη νομοθετική διαδικασία. Και οι πιο πολλές τροπολογίες είναι ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής”, ανέφερε.

  Όσον αφορά στο ζήτημα των αποκαλύψεων Βαρουφάκη, ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε πως ό,τι έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015 δεν ξεπλένεται από το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές του Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς. "Οι συνέπειες εξακολουθούν να μας συνοδεύουν. Capital controls έχουμε. Η οικονομία βούλιαξε. Το τρίτο μνημόνιο ήταν αποτέλεσμα αυτών των επιλογών. Το τέταρτο μνημόνιο, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι μειώσεις στο αφορολόγητο, είναι αποτέλεσμα της ανικανότητάς σας μετά το Σεπτέμβριο. Εκείνη η περίοδος δεν ενδιαφέρει τους ιστορικούς. Οι αποκαλύψεις είναι τέτοιες που αργά η γρήγορα θα μάθουμε την αλήθεια...Μεγαλύτερη ευθύνη έχετε εσείς που ανεχθήκατε τον κ. Βαρουφάκη επτά μήνες”, επεσήμανε.  

  Διαβάστε ακόμη: 

  Αύριο η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η ΝΔ στο ν/σ για την ανώτατη εκπαίδευση

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ