Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Ιουλ-2017 19:35

  Φ. Αραμπατζή: Καθυστερήσεις στην απονομή αγροτικών συντάξεων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Φ. Αραμπατζή: Καθυστερήσεις στην απονομή αγροτικών συντάξεων

  "'Από Αύγουστο Χειμώνα' θα πρέπει να περιμένουν τελικά χιλιάδες ασφαλισμένοι του πρώην Ο.Γ.Α. γεννηθέντες το 1950, για να λάβουν τη σύνταξή τους, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΕΦΚΑ", σημειώνει η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Αραμπατζή.

  "Οι πρώτοι 1.000 'τυχεροί'  σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, θα πάρουν τη σύνταξή τους τον Αύγουστο για να ακολουθήσει τμηματική η καταβολή στους υπόλοιπους 13.000 τους επόμενους τέσσερις μήνες", αναφέρει η κα Αραμπατζή και προσθέτει:

  "Τι έχει άραγε να απαντήσει ο αρμόδιος Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, που από το βήμα της Βουλής διαβεβαίωνε ότι οι αγροτικές συντάξεις θα ξεκινούσαν να καταβάλλονται από τον Ιανουάριο του 2017, σύμφωνα με το Νόμο Κατρούγκαλου (4387/2016), που ορίζει ως αφετηρία κατοχύρωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος τη ημερομηνία γέννησης;
   
  Τι έχει άραγε να απαντήσει στους γεννηθέντες το 1950, που ακόμη και με το παλιό καθεστώς από την 1 Ιουλίου, θα έπαιρναν πλήρεις συντάξεις;
   
  Ο κ. Υφυπουργός οφείλει να ξεκαθαρίσει αυτές τις "περίεργες αλχημείες”.
   
  Γιατί η καθυστέρηση;
   
  Και με ποια κριτήρια θα αποδίδεται τμηματικά  η σύνταξη στους δικαιούχους;
   
  Μετά την ατέρμονη καθυστέρηση και τον διαρκή εμπαιγμό, οι εξαπατημένοι απλήρωτοι συνταξιούχοι απαιτούν διαφάνεια, δικαιοσύνη, ισονομία.
   
  Έννοιες δυστυχώς άγνωστες για την Κυβέρνηση, που έχει "κάνει σημαία” της τον πολιτικό αμοραλισμό".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ