Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Ιουλ-2017 17:39

  Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση υλοποιεί σχέδια καθεστωτικού χαρακτήρα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση υλοποιεί σχέδια καθεστωτικού χαρακτήρα

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:09

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Με ευθείες βολές και δριμύ "κατηγορώ” κατά της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα μείζονα θεσμικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως η γαλάζια παράταξη θα ενώσει όλους τους Έλληνες και θα θωρακίσει τη Δημοκρατία. Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως το οικοδόμημα της Κουμουνδούρου και του κόμματος Καμμένου, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία απεργάζεται και υλοποιεί διάφορα σχεδόν καθεστωτικού χαρακτήρα σχέδια. "Οφείλουν όλοι να επιτελέσουν το δημοκρατικό τους καθήκον, σε όποια θέση βρίσκονται. Οι θεσμοί θα αντέξουν", ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

  "Διανύουμε το όγδοο έτος μίας παρατεταμένης κρίσης, το τελευταίο διάστημα και με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, η χώρα βιώνει μία κρίση θεσμών που απειλεί πια τα θεμέλια της Δημοκρατίας μας. Εν ενεργεία πρωθυπουργός χαρακτηρίζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας θεσμικό εμπόδιο. Πρόκειται για ωμή παραβίαση του Συντάγματος...Άλλη μία προκλητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Μία κατάλυση στην πράξη του κράτους δικαίου και της διάκρισης των εξουσιών. Εν ενεργεία υπουργός Εθνικής Άμυνας επικοινωνεί κατ' επανάληψη με ισοβίτη κρατούμενο για ναρκωτικά. Πράξη αδιανόητη που κανονικά την ίδια στιγμή της αποκάλυψής της θα έπρεπε να οδηγήσει είτε στην παραίτησή του, είτε στην αποπομπή του. Και οι προκλήσεις, δυστυχώς, συνεχίζονται. Η μέχρι πριν από λίγες ημέρες πρόεδρος του Αρείου Πάγου, μία εκ των κεφαλών της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, ανέλαβε καθήκοντα κυβερνητικού στελέχους ως νομική σύμβουλος στον πρωθυπουργό. Προφανώς, όχι για βιοποριστικούς λόγους. Ταυτόχρονα, τις τελευταίες ημέρες συνεχείς αποκαλύψεις από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης επαναφέρουν στο δημόσιο βίο τις προθέσεις που είχε αυτή η κυβέρνηση για παράλληλο νόμισμα ή και για έξοδο από την ευρωζώνη. Αυτό που εδώ και πολύ καιρό ονομάζαμε plan B", σημείωσε, στην ομιλία του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. "Με όλα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις και ο ελληνικός λαός οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως αυτή η κυβέρνηση, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία απεργάζεται και υλοποιεί διάφορα σχεδόν καθεστωτικού χαρακτήρα σχέδια. Δεν πρόκειται να τους το επιτρέψουμε. Θα ενώσουμε τους Έλληνες και θα θωρακίσουμε τη Δημοκρατία μας. Οφείλουν όλοι να επιτελέσουν το δημοκρατικό τους καθήκον σε όποια θέση βρίσκονται. Οι θεσμοί θα αντέξουν", διεμήνυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

  - Εμείς έχουμε το σχέδιο που αναζητούν οι πολίτες.

  Κάνοντας ειδική αναφορά στο κύμα των επαφών που είχε με το σύνολο της κοινωνίας στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τα στελέχη της γαλάζιας παράταξης να ξαναβγούν στο δρόμο και να σταθούν κοντά στους πολίτες. "Το συμπέρασμα είναι απλό. Η Ελλάδα ψάχνει διέξοδο. Οι Έλληνες ξέρουν πως η ζωή τους χειροτερεύει. Είναι ώρα να σηκώσουμε τα μανίκια. Να ξαναβγούμε στον κόσμο. Η θέση μας είναι δίπλα στους πολίτες. Αναζητούν ένα σχέδιο. Εμείς το έχουμε. Εμείς μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή. Γιατί είμαστε ανοιχτό κόμμα και γιατί θέλουμε μία ανοιχτή οικονομία σε μία ανοιχτή κοινωνία", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  - Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και η διακυβέρνησή του αποδείχθηκε πολιτική απάτη.

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η ηθική γύμνια της κυβέρνησης είναι πια φανερή. "Μία πολιτική παράγκα φτιαγμένη με λάσπη και με ψέματα τρίζει και κλονίζεται. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και η διακυβέρνηση των δυόμιση τελευταίων ετών αποδείχθηκε μία τεράστια πολιτική απάτη. Δε θα κουραστώ και δεν πρέπει να κουραστούμε όλοι να λέμε τι έγινε. Γιατί η αλήθεια πρέπει να ακουστεί και στην τελευταία γωνιά της Ελλάδας. Υποσχέθηκαν το τέλος της λιτότητας και το σκίσιμο των μνημονίων. Και υπέγραψαν δύο μνημόνια, δεσμεύοντας τη χώρα σε λιτότητα για μισό αιώνα. Εξελέγησαν με υποσχέσεις παροχών 12 δισεκατομμυρίων ευρώ και επέβαλαν μέτρα 14 δισεκατομμυρίων. Όλα αυτά, σε βάρος των μη προνομιούχων. Αυτών που υποτίθεται ότι θα προστάτευαν. Με αύξηση φόρων, κόψιμο συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ. Και όλα αυτά, ενώ η πραγματική οικονομία υποφέρει και τα λουκέτα αυξάνονται", επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημείωσε πως η κυβέρνηση "που κατά τα άλλα παριστάνει την αδέκαστη" αρνείται και σήμερα τη σύσταση εξεταστικής για όσα συνέβησαν το πρώτο εξάμηνο του 2015.

  - Δε θα υπάρξει συγκάλυψη.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κράτησε εμφατικά στο προσκήνιο την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για εξεταστική, στέλνοντας μήνυμα στους ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες πως αυτή θα γίνει. "Ας το γνωρίζουν καλά, η εξεταστική αυτή θα γίνει. Και οι ίδιοι θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα γίνει σε αυτήν τη Βουλή που έχουν την πλειοψηφία ή στην επόμενη που την πλειοψηφία θα έχει η Νέα Δημοκρατία. Συγκάλυψη δεν πρόκειται να υπάρξει", σημείωσε.  

  Εστιάζοντας στα της οικονομίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως η πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup ήταν ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα των αποτυχιών της συγκυβέρνησης και του κ. Τσίπρα. "Ο πρωθυπουργός δεν πέτυχε κανένα στόχο που είχε θέσει. Αναρωτιέμαι αν έχει υπάρξει άλλοτε τέτοιο φιάσκο σε διαπραγμάτευση. Μόνο που αυτό το φιάσκο το πληρώνουν οι Έλληνες, που δουλεύουν για το κράτος, για να πληρώνουν παράλογους φόρους", είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως στήνει τη δική της εικονική πραγματικότητα. "Δε λένε τίποτα για το πόσο πίσω μας πήγαν. Εκεί που θα έπαιζαν τα νταούλια, σήμερα γίνονται συναντήσεις με διεθνείς τραπεζικούς οίκους μπας και με μία περιορισμένη έξοδο στις αγορές καλυφθεί η τεράστια αποτυχία τους. Όμως, με μία ανταλλαγή ομολόγων, η οποία ενδεχομένως να επιτευχθεί, δεν επέρχεται αλλαγή του κακού κλίματος στην οικονομία, ούτε της θλιβερής κατάστασης στην αγορά", πρόσθεσε.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να πει αυτό που έλεγε ο πρωθυπουργός το Μάρτιο του 2014. "Ο κ. Τσίπρας έλεγε "θα πρόκειται για μία στημένη έξοδο, με προσυμφωνημένη αγοραπωλησία, με συγκεκριμένο οίκο". Εμείς θα πούμε "μακάρι να βγούμε στις αγορές. Το καλό της χώρας μας ενδιαφέρει. Αναρωτιέμαι, πάντως, εάν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ νιώθουν κάποια ντροπή για αυτά που έλεγαν τότε", τόνισε και σημείωσε πως στο πεδίο όπου ο κ. Τσίπρας έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανεντιμότητας είναι, όταν μιλάει για ανάπτυξη και επενδύσεις, παρουσιάζοντας ως δικά του επιτεύγματα όσα η προηγούμενη κυβέρνηση έφερε στο προσκήνιο. "Δεν υπάρχει ούτε ένα αναπτυξιακό έργο, ούτε μία επένδυση στη χώρα που να έχει ξεκινήσει επί δικών μας ημερών και δεν την έχει πολεμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ", τόνισε και ανέφερε πως η μετάλλαξη του κ. Τσίπρα σε υπέρμαχο των επενδύσεων δεν πείθει κανέναν. 

  - Ανοίγει τη Νέα Δημοκρατία σε όλους τους πολίτες.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας σε τέμπο διεύρυνσης της γαλάζιας παράταξης, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες να έρθουν κοντά στη Νέα Δημοκρατία.

  "Όσοι νιώθετε αγωνία για το μέλλον σας και το μέλλον των οικογενειών σας. Όσοι υποφέρετε από τα βάρη που σας έχει φορτώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όσοι ανησυχείτε για τον αυταρχισμό και την υποβάθμιση της Δημοκρατίας μας. Όσοι νοιώθετε εξαπατημένοι από μια αναξιόπιστη και ανίκανη κυβέρνηση. Όλοι εσείς ελάτε μαζί μας. Ελάτε να βρούμε πώς να αλλάξουμε μαζί την Ελλάδα. Κι ας είστε όσο αυστηροί θέλετε", επεσήμανε.

  "Δεν μας νοιάζει από πού προέρχεστε. Μας αρκεί ότι θέλετε να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Διχαστικά μηνύματα, περιφρόνηση των πολιτών για παλιότερες επιλογές τους, λογικές ρεβανσισμού και παρωχημένη αλαζονεία δεν χωράνε στη Νέα Δημοκρατία. Όταν εγώ ανοίγω τις πόρτες του κόμματος κανείς δεν μπορεί να τις κλείσει. Αυτήν την εντολή έλαβα στις 10 Ιανουαρίου 2016. Ανανέωση, διεύρυνση, ισχυροποίηση της παράταξης. Είμαστε εδώ για να συνθέσουμε, για να κάνουμε διάλογο και για ενώσουμε τους Έλληνες. Και δεν έχουμε δικαίωμα να απογοητεύσουμε κανέναν. Ούτε τους παραδοσιακούς μας υποστηρικτές, αλλά ούτε όσους αρχίζουν να προσβλέπουν σε εμάς. Και δεν θα τους απογοητεύσουμε. Θα βγάλουμε τη χώρα από την κινούμενη άμμο της κρίσης. Θα φέρουμε ανάπτυξη για όλους στον τόπο. Θα θυμίσουμε σε όλους ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι μια κανονική χώρα, με δουλειές, ευκαιρίες και ασφάλεια στους πολίτες της. Αυτός είναι ο αγώνας μας. Σας θέλω όλους στην πρώτη γραμμή. Για να ξανακάνουμε την πατρίδα μας μια αισιόδοξη χώρα με αυτοπεποίθηση. Για να δώσουμε στους πολίτες την ελευθερία να καθορίσουν οι ίδιοι το μέλλον τους, το δικό τους και των παιδιών τους", σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ