Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Ιουλ-2017 09:27

  Κ. Μητσοτάκης: Ο κύκλος της πολιτικής τοξικότητας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να κλείσει

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κ. Μητσοτάκης: Ο κύκλος της πολιτικής τοξικότητας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να κλείσει

  Του Δημήτρη Γκάτσιου
   
  Η στρατηγική των ανοιγμάτων προς τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου ξεδιπλώνεται σταθερά στη διάρκεια των τελευταίων μηνών από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

  Εξίσου και τα μηνύματα της γαλάζιας παράταξης προς τις ομάδες εκείνες των ψηφοφόρων που είτε επέλεξαν την οδό της αποχής από την κάλπη, είτε τοποθετήθηκαν υπέρ της Κουμουνδούρου και πλέον αναζητούν το πολιτικό εκείνο αφήγημα, που εδράζεται σε ένα σχέδιο ικανό να ωθήσει τη χώρα σε μονοπάτια εκτός κρίσης.

  Όσο το αντιπολιτευτικό τέμπο της οδού Πειραιώς ανοίγει ένα προς ένα τα χαρτιά του και εστιάζει στην καυτή ατζέντα της οικονομίας και στα καίρια ζητήματα της καθημερινότητας, το καίριο στοίχημα της γαλάζιας παράταξης είναι η περαιτέρω διεύρυνση της εκλογικής δεξαμενής της.

  Και αυτό ακριβώς το στοιχείο αναμένεται να αναδείξει από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, που συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα, ο κ. Μητσοτάκης. Την ανάγκη, δηλαδή, μέσα από τον κύκλο των επαφών με τους πολίτες και της επικοινωνίας του κυβερνητικού προγράμματος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ενώσει όλους τους Έλληνες ανοίγοντας τις πόρτες του, μακριά από διχαστικά μηνύματα. Χωρίς λογικές ρεβανσισμού. Χωρίς ίχνος αλαζονείας.

  Όπως επισημαίνουν στενοί συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, η νέα παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα βασιστεί επάνω σε δύο άξονες. Ο πρώτος σχετίζεται με το μέτωπο της οικονομίας. Ο δεύτερος με το μέτωπο της Δικαιοσύνης και των θεσμών.

  Στόχος κυρίαρχος η περαιτέρω αποδόμηση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σε ένα περιβάλλον ασφυκτικό, κατά τους γαλάζιους, το οποίο ορίζεται από απανωτές…μαύρες τρύπες για το οικοδόμημα του Μεγάρου Μαξίμου.

  Ο κ. Μητσοτάκης θα αναδείξει εμφατικά την παροιμιώδη αποτυχία της κυβέρνησης στην οικονομία, καθώς και τη βαθιά βλάβη που προκαλεί η παραμονή της στην εξουσία στη λειτουργία του Κράτους και των θεσμών. "Το οικοδόμημα της Κουμουνδούρου και του κόμματος Καμμένου χτίστηκε πάνω σε ψέματα, λάσπη και δημαγωγική ανευθυνότητα. Και θα καταρρεύσει με τρόπο παταγώδη και εκκωφαντικό", αναμένεται πως θα διαμηνύσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθυνόμενος στα μέλη του ανώτατου οργάνου της παράταξης, τα οποία και θα καλέσει σε πανστρατιά.

  "Η χώρα γύρισε πίσω και τώρα τρέχει να καλύψει ένα μικρό μέρος της τεράστιας ζημιάς που έχει γίνει", θα τονίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ έντονη θα είναι η κριτική προς το οικοδόμημα των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων για την τακτική της…ακατάσχετης υποσχεσιολογίας, που είχε ως βασικό μενού τη ρητορική περί του τέλους των μνημονίων και της λιτότητας.

  Ιδιαίτερη αναφορά αναμένεται πως θα πραγματοποιήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στον κρίσιμο τομέα της ανάπτυξης. Ο κ. Μητσοτάκης, που θα εξαπολύσει εφ’ όλης της ύλης επίθεση κατά του Μεγάρου Μαξίμου και του κ. Τσίπρα, θα επισημάνει πως δεν υπάρχει ούτε ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, ούτε μια μεγάλη επένδυση που να γίνεται αυτή τη στιγμή στη χώρα, η οποία δεν είχε ξεκινήσει επί των ημερών διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

  Όσον αφορά στη βλάβη στη λειτουργία του Κράτους και των θεσμών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαλέσει ευθέως τον πρωθυπουργό, αλλά και τα κυβερνητικά στελέχη για τις επιθέσεις τους εναντίον της Δικαιοσύνης.

  ."Πρόκειται για επιθέσεις που αποκαλύπτουν την πιο σκοτεινή πλευρά μίας κυβέρνησης, που εκτρέπεται στον αυταρχισμό", θα σημειώσει, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες και θα ξεκαθαρίσει πως η γαλάζια παράταξη δε θα επιτρέψει να κλονιστεί η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στη Δικαιοσύνη.

  "Κάθε σχέδιο επηρεασμού ή χειραγώγησης της Δικαιοσύνης θα βρει τη Νέα Δημοκρατία απέναντι", θα είναι το μήνυμα που θα απευθύνει.

  Ζητώντας από τα στελέχη της οδού Πειραιώς να μην εφησυχάσουν στιγμή, αλλά να ανεβάζουν καθημερινά τον πήχη της κριτικής τους, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ξεκάθαρος ότι ο  κύκλος της πολιτικής τοξικότητας των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων πρέπει να κλείσει καθώς η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα μια μεγάλη πολιτική αλλαγή.

  "Παρά το μεγάλο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, απαιτείται προσήλωση στη σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα για να δημιουργηθεί μια πλατιά κοινωνική συμμαχία που θα πάει τη χώρα μπροστά. Αυτό θα επιτευχθεί με αναβάθμιση του στελεχιακού δυναμικού με σεμινάρια και επιμορφωτικές δράσεις κατάρτισης, με εξυγίανση των οικονομικών του κόμματος και με παρουσίαση του προγράμματος και των θέσεών του", θα τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας τον επόμενο κύκλο της στρατηγικής της οδού Πειραιώς, που θα έχει ως κορύφωση το ορόσημο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ