Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 10-Ιουλ-2017 13:51

  Σε εκδήλωση κατά του νόμου Γαβρόγλου ο Κ. Μητσοτάκης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Σε εκδήλωση κατά του νόμου Γαβρόγλου ο Κ. Μητσοτάκης

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Μετά το κάλεσμα της συστράτευσης που απηύθυνε, προκειμένου να μην περάσει ο νόμος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κινείται και πάλι προς την κατεύθυνση αποδόμησης των κυβερνητικών επιλογών σε ένα από τα πλέον καυτά θέματα της καθημερινότητας των πολιτών.

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει σήμερα το απόγευμα το "παρών” σε εκδήλωση "κατά της οπισθοδρόμησης που επιχειρείται με το Νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την Ανώτατη Εκπαίδευση και την Έρευνα". Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Πρωτοβουλία για την Παιδεία και την Ανάπτυξη και σε αυτή θα βρεθούν ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αλλά και η Άννα Διαμαντοπούλου, δημιουργώντας έτσι ένα κοινό μέτωπο ενάντια στις προβλέψεις του νομοσχεδίου Γαβρόγλου.

  Στο άρθρο-παρέμβαση στην Καθημερινή, ο κ. Μητσοτάκης εστίασε στα τρία μεγάλα προβλήματα της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα. "Πρόβλημα πρώτο, η περιορισμένη χρηματοδότηση, κάτι που δεν συναρτάται μόνο με την κρατική επιχορήγηση, αλλά και με τη δυνατότητα των πανεπιστημίων να βρίσκουν οικονομικούς πόρους. Πρόβλημα δεύτερο, η κακή κατάσταση των υποδομών αλλά και των συνθηκών λειτουργίας των κτιριακών συγκροτημάτων των ελληνικών πανεπιστημίων. Πρόβλημα τρίτο, το ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας των Α.Ε.Ι. που συχνά φτάνει μέχρι το σημείο ουσιαστικής της κατάργησης της αυτονομίας και αυτοτέλειάς τους”, σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

  "Είναι σημαντικό να συνδεθούν τα Α.Ε.Ι. με την παραγωγή, κάτι που θα βοηθήσει και τους φοιτητές να έρθουν σε επαφή με την πραγματική οικονομία…Εξίσου κρίσιμη είναι η υλοποίηση προγραμμάτων που να φέρουν φοιτητές και έσοδα από το εξωτερικό, όπως, παραδείγματος χάριν, τα ξενόγλωσσα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα καλοκαιρινά τμήμα σπουδών", επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης. "Δε μπορούμε άμεσα να οικοδομήσουμε καινούργιες εγκαταστάσεις, αλλά μπορούμε άμεσα να κάνουμε τις υπάρχουσες να λειτουργούν καλύτερα. Με περισσότερη τάξη, καθαριότητα, και φυσικά μεγαλύτερη ασφάλεια για όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Με εσωτερικούς κανονισμούς που θα γίνονται σεβαστοί.  Και με σεβασμό στο πανεπιστημιακό άσυλο ως θεσμό κατοχύρωσης της ελεύθερης έκφρασης και όχι ως εργαλείο συγκάλυψης έκνομων συμπεριφορών...Μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας των Πανεπιστημίων στη χώρα μας. Μπορούμε να αποβάλλουμε τον κρατισμό και τις ιδεοληψίες του χθες ώστε να δώσουμε χώρο στην ελευθερία σκέψης, στην αξιοκρατία, στην εξωστρέφεια, στην αυτονομία και στην αυτοτέλεια”, ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ