Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Ιουν-2017 16:59

  ΣΥΡΙΖΑ: Να λυθεί το πρόβλημα με τα ανασφάλιστα ΙΧ χωρίς ταλαιπωρία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΣΥΡΙΖΑ: Να λυθεί το πρόβλημα με τα ανασφάλιστα ΙΧ χωρίς ταλαιπωρία

  Το Τμήμα οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά να ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες χωρίς να υπάρξει ταλαιπωρία των πολιτών. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

  "Με αφορμή τα προβλήματα που έχουν αναδειχθεί στο θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων, επισημαίνουμε:

  1. Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να επιλυθεί οριστικά το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων, γιατί η υποχρεωτική ασφάλιση τους είναι αναγκαία προϋπόθεση για την κυκλοφορία τους. Αποτελεί δε, σημαντικό βήμα για την προστασία των πολιτών και τη διασφάλιση υγιών συνθηκών στο χώρο των Ασφαλιστικών επιχειρήσεων. Τα όποια προβλήματα εμφανίστηκαν στην πρώτη διασταύρωση, δεν πρέπει να μας απομακρύνουν από το στόχο.

  2. Η όλη προσπάθεια πρέπει να στηριχθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ειδικά από όσους αδράνησαν τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά από το 2013 που παρά την ψήφιση του σχετικού νόμου, προκλητικά δεν έκαναν τίποτα.

  3. Τα συναρμόδια Υπουργεία πρέπει να εξασφαλίσουν την μέγιστη δυνατή συνεργασία και να αξιοποιήσουν κάθε διαθέσιμο στοιχείο από τις βάσεις δεδομένων τους, καθώς και από αρχεία που δυστυχώς ακόμη δεν έχουν μηχανογραφηθεί.

  4. Το Δημόσιο ολιγώρησε πολλά χρόνια στο θέμα αυτό. Ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να πιέζονται οι πολίτες με ασφυκτικές ημερομηνίες, διότι αυτό το διάστημα, είναι ήδη βεβαρυμμένο με πολλές φορολογικές υποχρεώσεις.

  5. Θα πρέπει να ανασχεδιασθούν οι διαδικασίες και να ορισθούν απλές και σύντομες, ώστε να διορθώσουν τα προβλήματα που ενέσκηψαν  από τη διασταύρωση του 2017 και να υπάρξει  πρόνοια για τις επόμενες διασταυρώσεις, ώστε να μην εμφανισθούν αντίστοιχα προβλήματα  (π.χ. εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, ομογενείς κλπ).

  6. Όσοι έχουν ανασφάλιστα οχήματα, έχουν τη δυνατότητα και οφείλουν να τα ασφαλίσουν χωρίς επιπλέον πρόστιμα.

  7. Όσοι δεν έχουν ανασφάλιστα οχήματα, αλλά έχουν συμπεριληφθεί στην αρχική διασταύρωση, πρέπει να προχωρήσουν σε όλες εκείνες τις τυπικές-διαδικαστικές ενέργειες ώστε να δηλωθεί η πραγματική κατάσταση του οχήματος στις αρμόδιες υπηρεσίες (κλοπές, κληρονομιές, ακινησίες, καταστροφές κλπ). Σε όσες όμως περιπτώσεις οι πολίτες έχουν ήδη προσκομίσει σχετικά δικαιολογητικά σε Δημόσιες Υπηρεσίες, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΕΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ή ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ. Προτείνουμε με ένα απλό e-mail να ενημερώνουν συγκεκριμένο e-mail Υπουργείου και αφού ακολουθήσει ο σχετικός έλεγχος-διασταύρωση-διαδικασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες, να πληροφορηθεί ο πολίτης για τα αποτελέσματα.

  8. Από τη διασταύρωση αυτή αναδείχθηκε αυτό που χρόνια επισημαίνεται,  η έλλειψη ουσιαστικής διαλειτουργικότητας των συστημάτων και  των βάσεων δεδομένων των Υπουργείων, παθογένειες ενός αμαρτωλού παρελθόντος που έχουμε την ευθύνη και την υποχρέωση να αποκαταστήσουμε,  με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση και προστασία των πολιτών παράλληλα με  τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος.

  9. Επειδή αναμφισβήτητα η μείωση των ανασφάλιστων οχημάτων, πέραν των άλλων σχετίζεται άμεσα με την αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών εταιρειών, θα πρέπει να γίνει προσπάθεια για τη γενική μείωση των ασφαλίστρων των οχημάτων των λαϊκότερων στρωμάτων (π.χ. των αυτοκινήτων παλαιότητας μεγαλύτερης των 10 ετών και κυβισμού μικρότερου των 1400 κυβικών)".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ