Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Ιουν-2017 12:19

  ΝΔ: Να δοθούν εξηγήσεις για τις επαφές Καμμένου με ισοβίτη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΝΔ: Να δοθούν εξηγήσεις για τις επαφές Καμμένου με ισοβίτη

  Να δοθούν εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης για τις επαφές του κ. Καμμένου με ισοβίτη ζητάει, μέσω ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

  Στην ερώτηση του κ. Παναγιωτόπουλου, με αφορμή δημοσίευμα για παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας σε ποινική υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος, σημειώνεται πως ανακύπτει "σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα από το δημοσίευμα της Εφημερίδας "Καρφί” της 17ης Ιουνίου, το οποίο εμφανίζει τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο να εμπλέκεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες με ισοβίτη, προκειμένου ο τελευταίος να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένου επιχειρηματία, με στόχο να τον εμπλέξει σε υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος". Παράλληλα, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι "ο εν λόγω ισοβίτης σε συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε στο φύλο της Κυριακής, 28/5/2017 της Εφημερίδας "Real News”, είχε ισχυριστεί, μεταξύ άλλων, ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του στη φυλακή και του ζήτησε να καταθέσει ενώπιον Εισαγγελικής λειτουργού κατά τρόπο, ώστε να επηρεάσει ουσιωδώς την έκβαση συγκεκριμένης ποινικής υπόθεσης μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος, με αντάλλαγμα τη στήριξη της Κυβέρνησης, ώστε ο ίδιος να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης".

  Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ, αφού αναφέρει ότι η προφανής αυτή παρέμβαση "επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό Άμυνας σε χθεσινή του ανακοίνωση", ερωτά τον κ. Κοντονή εάν "είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ως προς την παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας" και "εάν έκανε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να προστατεύσει το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης από τέτοιου είδους απαράδεκτες παρεμβάσεις αναρμόδιων Υπουργών".

  Διαβάστε ακόμη:

  Γεγονός ήσσονος σημασίας η παρέμβαση Καμμένου σε ισοβίτη κατά τον υπουργό Δικαιοσύνης

  *Στη Βουλή η επικοινωνία Π. Καμμένου με κρατούμενο

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ