Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Απρ-2017 18:48

  Ομάδα "53" για την συμφωνία: Δεν ζητάμε εκλογές

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ομάδα "53" για την συμφωνία: Δεν ζητάμε εκλογές

  Για "αυθαίρετες ερμηνείες" που εκθέτουν όσους δημοσιογράφους "έσπευσαν με κατηγορηματικό τρόπο και με βαρύγδουπους τίτλους να αναφέρουν ότι οι 53 και άλλοι απαιτούν εκλογές" κάνουν λόγοι οι "53" του ΣΥΡΙΖΑ στον ιστότοπό τους commonality. 

  Αναρτώντας το κείμενο των "13" υπό τον Νίκο Φίλη που κατατέθηκε στη συνεδρίαση της Κ.Ε, οι "53" σχολιάζουν στον ιστότοπό τους ότι: "Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να απαντήσει σε ένα πολύ σκληρό δίλημμα που αφορούσε την κυοφορούμενη συμφωνία με τους δανειστές. Ωστόσο, τα ζητήματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση είχαν εύρος και δεν περιορίστηκαν αποκλειστικά στα της διαπραγμάτευσης. Αυτό επιχείρησε το κείμενο των 13 μελών που κατατέθηκε στη συνεδρίαση για προβληματισμό και κρίση".

  Απολύτως διακριτό το κείμενο

  Και εξηγούν: "Το κείμενο, απολύτως διακριτό σε σχέση με αυτό της πολιτικής απόφασης της ΚΕ, με στοιχεία κριτικής και αυτοκριτικής για τη συνολική πορεία του κόμματος και της κυβέρνησης, δεν αποφεύγει να δώσει απαντήσεις στο κρίσιμο ζήτημα της "συμφωνίας”, αλλά ταυτόχρονα επεκτείνεται και σε άλλα, που αφορούν τη λειτουργία, τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, τις ολιγωρίες και τα λάθη που έχουν γίνει".

  Παράλληλα, όπως εξηγούν, το κείμενο: "Επιχειρεί, επίσης, μιλώντας για την ανάγκη μιας συνολικής αριστερής στροφής, να περιγράψει ένα σχέδιο, που θα επανασυνδέει τον ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία των πολλών και τα ριζοσπαστικά κοινωνικά κινήματα".

  Και καταλήγοντας, επισημαίνουν: "Ασφαλώς, ο καθένας μπορεί να κρίνει, να αξιολογήσει και να το ερμηνεύσει με το δικό του τρόπο, όμως στα περισσότερα σημεία του έχει σαφήνεια, ανεξάρτητα αν συμφωνεί κάποιος ή όχι. Οι αυθαίρετες, λοιπόν, ερμηνείες περί εκλογών, για παράδειγμα, δεν προκύπτουν και εκθέτουν ορισμένους συντάκτες δημοσιογραφικών μέσων, που έσπευσαν με κατηγορηματικό τρόπο και με βαρύγδουπους τίτλους να αναφέρουν ότι οι 53 και άλλοι απαιτούν εκλογές.

  Τις επόμενες ημέρες οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητήσουν διεξοδικά τόσο την απόφαση της ΚΕ, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, όσο και το κείμενο των 13 μελών, που αναμφίβολα εκφράζει ένα ευρύ φάσμα της ΚΕ και συνολικά του κόμματος".

  Κριτική ναι εκλογές όχι

  Σημειώνεται πως σε σχετικό δημοσίευμά του  με τίτλο: "Το παρασκήνιο της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι και γιατί είπαν "όχι" στη συμφωνία της Μάλτας", το Capital.gr, ανέφερε: μεταξύ άλλων: "Οι "13", έκαναν σφοδρή κριτική στην κυβερνητική λειτουργία, ιδιαίτερα στα πεδία του Προσφυγικού ( φωτογραφίζοντας τον Γιάννη Μουζάλα) και της Δημόσιας Ασφάλειας ( η καμπάνα χτυπά για τον Νίκο Τόσκα).

  Τα "σκάγια" πήραν επίσης αλλά... ξώφαλτσα και τους κκ Κοντονή και Σπίρτζη, καθώς υπήρχαν επικριτικές αναφορές και για Δικαιοσύνη- Δημόσια έργα. 

  Κατά τα λοιπά, κι ενώ στο κείμενό τους υπάρχει η ρητή αναφορά πως "τελικός κριτής είναι ο λαός", κατά την παρέμβαση του Ν. Φίλη στην ΚΕ, ξεκαθαρίστηκε ότι οι υπογράφοντες δε ζητούν εκλογές. Μάλλον προς "ανασχηματισμό" δείχνει η παρέμβασή τους. Κατά τα λοιπά, κι ενώ στο κείμενό τους υπάρχει η ρητή αναφορά πως "τελικός κριτής είναι ο λαός", κατά την παρέμβαση του Ν. Φίλη στην ΚΕ, ξεκαθαρίστηκε ότι οι υπογράφοντες δε ζητούν εκλογές. Μάλλον προς "ανασχηματισμό" δείχνει η παρέμβασή τους.".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ