Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Μαρ-2017 17:00

  Π. Σκουρλέτης: Τα μέτρα πρέπει να συζητηθούν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Π. Σκουρλέτης: Τα μέτρα πρέπει να συζητηθούν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

  Απαιτείται σύγκλιση όχι στο 80% των ζητημάτων για να κλείσει η συμφωνία, αλλά στο 100% και ιδιαίτερα όταν το υπολειπόμενο αφορά ζητήματα που εμείς τα θεωρούμε καθοριστικά και αφορούν τα αντίμετρα, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης,

  Σε συνέντευξή του στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι, "ένα από τα χαρακτηριστικά των τελευταίων εβδομάδων είναι ότι το ΔΝΤ έχει ξεπεράσει τα όρια που θέτει η ίδια η συμφωνία., λες και δεν έχει υπάρξει όλος ο προηγούμενος ενάμισης χρόνος". Ξέρουμε, πρόσθεσε ο υπουργός, ότι υπάρχει μία κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΝΤ μέσα στον Απρίλιο. Εκεί θα αποτυπωθεί ποια είναι η επίδραση της εκλογής Τραμπ και κατά πόσο θα επηρεάσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

  Ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι, αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να κλείσει η συμφωνία το ταχύτερο δυνατό και με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πρόσθεσε ότι, "εάν δεν διαμορφωθεί το ισοζύγιο μέτρων -αντίμετρων που θα οδηγήσουν στο μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, τότε η συμφωνία είναι ετεροβαρής, αποκτά άλλα χαρακτηριστικά και είναι έξω από τις επιδιώξεις τις δικές μας".

  Σχετικά με την πρόσφατη δήλωσή του ότι καλό θα είναι τα μέτρα να έχουν διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι τελικά η διατύπωση αυτής της σκέψης τροφοδότησε μια σειρά δηλώσεις από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων που ήταν αποκαλυπτικές για τις στάσεις τους. Θεωρώ, τόνισε, ότι ανέδειξε όλες τις αντιφάσεις , ειδικά στη ΝΔ. Με εκφράζει απολύτως η δήλωση Μεϊμαράκη περί τζάμπα μαγκιάς, καταλάβαμε πόσο ανεύθυνη και επικίνδυνη είναι η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση.

  Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ακόμη ότι, υπάρχει ρητή και σαφής δέσμευση από την προηγούμενη την ΚΕ ότι τα μέτρα που θα συμφωνηθούν πρέπει να συζητηθούν σε αυτό το κομματικό όργανο, πριν κλείσει οριστικά ο κύκλος των διαβουλεύσεων. Η στοιχειώδης δημοκρατική τάξη και ευαισθησία επιβάλλει να υπάρξει αυτή η διαδικασία, τόνισε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ