Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Μαρ-2017 15:23

  Ερώτηση Μ. Κεφαλογιάννη για τις αντιευρωπαϊκές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ερώτηση απευθύνει ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, Πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. - Τουρκίας και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών με τις οποίες απειλεί ανοικτά την Ευρώπη με μαζικές αποστολές προσφύγων και μεταναστών.

  "Αν οι απειλές αυτές γίνουν πράξη, η Ελλάδα ως πρώτη χώρα εισόδου των προσφύγων και των μεταναστών από την Τουρκία θα περιέλθει σε δυσμενέστατη θέση και η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας θα καταρρεύσει με απρόβλεπτες συνέπειες", σημειώνει ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης.

  Αναλυτικά η ερώτηση: 

  "Ένα χρόνο μετά τη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση με άνοιγμα των τουρκικών συνόρων. Που σημαίνει κατά τον Τούρκο αξιωματούχο, ότι η χώρα του ενδέχεται να αφήνει να φεύγουν για την Ευρώπη 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες κάθε μήνα.

  Οι αρνητικές και εν πολλοίς προκλητικές αυτές δηλώσεις έρχονται να προστεθούν στις επιθέσεις που δέχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της από Τούρκους αξιωματούχους. Και μπορεί να θεωρηθούν ως απάντηση στη σαφή και ξεκάθαρη δήλωση του Προέδρου Γιούνκερ ότι η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη.

  Αν οι απειλές αυτές γίνουν πράξη, η Ελλάδα ως πρώτη χώρα εισόδου των προσφύγων και των μεταναστών από την Τουρκία θα περιέλθει σε δυσμενέστατη θέση και η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας θα καταρρεύσει με απρόβλεπτες συνέπειες.

  Ερωτάται η Επιτροπή:

  - Είναι σε γνώση της οι παραπάνω δηλώσεις και πώς τις σχολιάζει; 

  - Πώς προτίθεται να βοηθήσει τα κράτη μέλη που θα επιβαρυνθούν δραματικά από μία κατάρρευση της Συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες;".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  11:08 21/09

  Ερώτηση στη Βουλή καταθέτει η ΝΔ για τον Γκλεν Κιμ

  Διευκρινήσεις για την ιδιότητα, τη σχέση εργασίας, αλλά και τις αμοιβές που λαμβάνει ο Γκλεν Κιμ, (συνεργάτης του κ. Βαρουφάκη στην κατάρτιση του... plan X) που παραμένει ακόμη σύμβουλος του υπουργού ...

  17:22 20/09

  ΝΔ: Ερώτηση Κ. Παπακώστα για την προστασία της πρώτης κατοικίας οφειλετών

  Η βουλευτής αναφέρει πως από την 1/1/2015 στην χώρα μας δεν υπάρχει νόμος ο οποίος προστατεύει την πρώτη κατοικία από κατασχέσεις, εκτός αν υπάρχει η δυνατότητα ένταξης στον νόμο Κατσέλη, ο οποίος...

  09:18 19/09

  Τα επόμενα στοιχήματα του Κ. Μητσοτάκη

  Άνοιγμα του κόμματος σε νέες δεξαμενές ψηφοφόρων, ανανέωση και επικοινωνία του προγραμματικού σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία, οι αιχμές της οδού Πειραιώς.