Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Δεκ-2016 09:26

  ΝΔ: Ανησυχία για την αξιολόγηση, στήριξη της επιχειρηματικότητας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΝΔ: Ανησυχία για την αξιολόγηση, στήριξη της επιχειρηματικότητας

  του Δημήτρη Γκάτσιου 
   
  Στρατηγική δύο αξόνων οριοθέτησε και ακολούθησε στη διάρκεια του τελευταίου εικοσιτετραώρου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Όσο στην οδό Πειραιώς διαβάζουν με εμφανή ικανοποίηση τα αποτελέσματα μίας ακόμα δημοσκόπησης, αυτής του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας, που δίνει αέρα 16 εκατοστιαίων μονάδων στην αξιωματική αντιπολίτευση έναντι της Κουμουνδούρου, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε μέσω δύο δημόσιων παρεμβάσεων, να στείλει τα δικά του μηνύματα. Το πρώτο αφορούσε στην πορεία της δεύτερης αξιολόγησης της Αθήνας από τους πιστωτές.

  Το δεύτερο ήρθε και εστίασε στην ανάκαμψη της οικονομίας και των επενδύσεων, μέσα από τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες, όπως διαμηνύουν οι γαλάζιοι, βιώνουν συνθήκες απόλυτης ασφυξίας, ελέω της ακολουθούμενης από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων μνημονιακής πολιτικής.

  Από το βήμα του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε ιδιαίτερα οξύς έναντι του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

  Εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για το όλο μοτίβο της διαπραγμάτευσης με τους επικεφαλής των θεσμών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέπεμψε σήμα κινδύνου, όταν τόνισε πως νέα επώδυνα μέτρα βρίσκονται προ των πυλών, σε περίπτωση κατά την οποία η συγκυβέρνηση των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου δεν ολοκληρώσει άμεσα τη συμφωνία.

  "Εκφράζω τη βαθιά ανησυχία μου γιατί έχει αποδειχθεί, μέχρι σήμερα, ότι οι συνεχείς καθυστερήσεις οδηγούν πάντα σε νέα επώδυνα μέτρα. 14 μήνες διήρκεσε η πρώτη αξιολόγηση και μας προέκυψαν τελικά πρόσθετα φορολογικά μέτρα, ο δημοσιονομικός "κόφτης” και το υπερταμείο. Και κάθε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα επιτείνει το κλίμα αβεβαιότητας και θα καθυστερήσει και άλλο την απαραίτητη ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης", επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Για την οδό Πειραιώς, άλλωστε, η υιοθέτηση της τακτικής του σκληρού ροκ έναντι των μαξιμινών στο πεδίο της διαπραγμάτευσης είναι στίγμα ξεκάθαρο των τελευταίων ημερών, με τη Νέα Δημοκρατία να…καίει από την αρχή τόσο τα σενάρια της συναίνεσης, όσο και τη φημολογία που αναπτύσσεται περί της πιθανότητας σχηματισμού μίας οικουμενικής κυβέρνησης, μετατοπίζοντας ολόκληρο το βάρος των ευθυνών στην Ηρώδου Αττικού. 

  Στη δεύτερη χθεσινή παρέμβασή του, αυτή τη φορά από το βήμα της 1ης τελετής βράβευσης των Growth Awards, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έστειλε μήνυμα προς την επιχειρηματική κοινότητα της χώρας πως μόνο μία κυβέρνηση μεταρρυθμιστών, υπό τη Νέα Δημοκρατία, μπορεί να διασφαλίσει συνθήκες ανάπτυξης και προσέλκυσης επενδύσεων. Ο κ. Μητσοτάκης αφού υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση υποβάλλει τις επιχειρήσεις σε "εξοντωτική φορολογία", "αυξημένες εισφορές", "μεγάλη γραφειοκρατία" και "έλλειψη ρευστότητας", σημείωσε πως για κάθε ένα από τα προβλήματα αυτά, η οδός Πειραιώς έχει παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις.

  "Οι προτάσεις αυτές εκτιμούμε ότι σε πολύ σύντομο χρόνο μπορούν αλλάξουν το κλίμα στην ελληνική οικονομία…Με ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που περιλαμβάνει λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες και αλλαγές στο Κράτος, ώστε η χώρα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις", ανέφερε και, οριοθετώντας τους τρεις βασικούς άξονες της γαλάζιας στρατηγικής, έκανε λόγο για:

  -Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών με παράλληλο περιορισμό της δημόσιας σπατάλης και του κομματικού-πελατειακού κράτους.
  -Τολμηρή υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων στο Κράτος και στην οικονομία. 
  -Ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία, μέσω της άμεσης αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες,  της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του προβλήματος των κόκκινων δανείων και της αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  15:24 18/10

  ΝΔ: Κάτω από τον πήχη περνάει ο Α. Τσίπρας

  Ξεκίνησαν οι συναντήσεις του Κ. Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες. Το γαλάζιο σχέδιο και η καυτή ατζέντα των πρωτογενών πλεονασμάτων. Η κυβέρνηση να ενημερώσει τις πτυχές της συμφωνίας για τα F-16.