Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Δεκ-2016 17:32

  Φ. Γεννηματά: Η λύση για τον τόπο βρίσκεται σε μια νέα κοινωνική συμφωνία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Φ. Γεννηματά: Η λύση για τον τόπο βρίσκεται σε μια νέα κοινωνική συμφωνία

  Όλες οι αλλαγές και οι ανατροπές που είναι απαραίτητες να γίνουν για να βγει η χώρα από την κρίση και τα μνημόνια, μπορούν να γεννηθούν μέσα στη "μήτρα" της αυτοδιοίκησης και να υλοποιηθούν από τους εκπροσώπους της, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ κάλεσε τους δημάρχους της χώρας να "συνειδητοποιήσουν τη μεγάλη δύναμη που διαθέτουν" και "να υψώσουν το πολιτικό τους ανάστημα".

  "Η λύση για τον τόπο δεν είναι η συνέχιση της λιτότητας και σε καμία περίπτωση δεν είναι ο εργασιακός μεσαίωνας που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση, η λύση βρίσκεται σε μια νέα κοινωνική συμφωνία, μια νέα σχέση ανάμεσα στο κράτος, την οικονομία και την αγορά, μια σχέση συνεργατική και όχι αντιπαλότητας", υπογράμμισε και απευθυνόμενη στους συμμετέχοντες στο συνέδριο επισήμανε: "Η λύση θα έρθει από εσάς, γιατί εσείς πρέπει να συνειδητοποιήσετε τη μεγάλη δύναμη που έχετε στα χέρια σας, να υψώσετε το πολιτικό σας ανάστημα και να διεκδικήσετε για τους δημότες σας αυτά που πραγματικά αξίζουν, να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας και να ξεκινήσετε να χτίζετε την Ελλάδα από την αρχή".

  Τόνισε ότι όλες οι αναγκαίες για τον τόπο αλλαγές και μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς τη συνεργασία της αυτοδιοίκησης, ενώ κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν ανέφερε ότι όποια αυτοδιοικητική τομή κι αν φέρουμε στη μνήμη, σχεδιάστηκε από τη δημοκρατική παράταξη, μαζί με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις. "Από την καθιέρωση της οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ, τα συμβούλια περιοχής, τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, τον Καποδίστρια, τον Καλλικράτη, τη Διαύγεια, τα ΚΕΠΕ. Δεν υπάρχει διοικητική μεταρρύθμιση στο χώρο της αυτοδιοίκησης, αλλά και της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα, που να μην έχει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ", επισήμανε.

  Η κ. Γεννηματά εξάλλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις πολιτικές της έφερε τους Δήμους σε "σημείο ασφυξίας", είπε ότι η αυτοδιοίκηση έχει υποστεί τη "βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή" και συνέχισε λέγοντας: "Η συγκυβέρνηση ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ έχει εδώ και καιρό σχεδιάσει να υπονομεύσει αυτό το θεσμό, γιατί διαπιστώνει καθημερινά ότι είναι ένας θεσμός που δεν μπορεί να τον ελέγξει και δεν φτάνει που σας υπονομεύει, συνεχίζει να σας εξαπατά και σας εμπαίζει".

  Καταθέτοντας τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την επόμενη μέρα στην τοπική αυτοδιοίκηση, είπε, μεταξύ άλλων, ότι απαιτείται ενίσχυση της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των Δήμων, με φορολογική και δημοσιονομική αποκέντρωση, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση των δημοτών, επαναπροσδιορισμός των αρμοδιοτήτων όλων των επιπέδων διοίκησης, ενίσχυση της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των δύο βαθμών, εφαρμογή κινήτρων επιβράβευσης, Δήμων, οργάνων, υπαλλήλων που αποδεδειγμένα έχουν πετύχει πολύ θετικά αποτελέσματα και δυνατότητα υποβολής στη Βουλή νομοθετικών προτάσεων από τους ΟΤΑ.

  "Για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη η Αυτοδιοίκηση είναι θεσμός, πριν απ’ όλα για την τόνωση της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας, της τοπικής επιχειρηματικότητας, της παραγωγής και φάνηκε στα χρόνια της κρίσης ότι έχει τη δυνατότητα να απορροφά πόρους και να τονώνει τις τοπικές οικονομίες", κατέληξε η κ. Γεννηματά.

  Στο μεταξύ, προσερχόμενη στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, έκανε την παρακάτω δήλωση: "Μπροστά στα αδιέξοδα που δημιουργεί, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αναζητά συνενόχους για να διασωθεί. Από την άλλη μεριά ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στη γραμμή φύγε εσύ να έρθω εγώ και βλέπουμε. Και οι δύο εξακολουθούν να επιμένουν σε ένα τεχνητό δίπολο σε βάρος της χώρας και των Ελλήνων πολιτών.

  Εμείς επιμένουμε στην ανάγκη για εθνική συνεννόηση και εθνική γραμμή, για να βγει η χώρα από την κρίση και τα μνημόνια. Κλειδί είναι η αλλαγή των συσχετισμών και η δική μας καθοριστική ενίσχυση, για να μπορέσουμε να τα επιβάλουμε. Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες αυταπάτες και ψευδαισθήσεις".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  22:42 20/10

  Φ. Γεννηματά: Στις εκλογές, οι αγρότες θα σας "περιποιηθούν" κύριε Τσίπρα, θα ανταποδώσουν την κοροϊδία

  Δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, τόσο για την γενικότερη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όσο ειδικότερα για την αγροτική της πολιτική, άσκησε το βράδυ από τη Λάρισα η Φώφη Γεννηματά.

  16:11 19/10

  Την ανάγκη να καταστήσει η Κεντροαριστερά "καθαρές" τις διαφορές με τη Δεξιά τόνισε η Φ. Γεννηματά

  Την ανάγκη να καταστήσει η Κεντροαριστερά "καθαρές" τις διαφορές με τη Δεξιά τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, προσερχόμενη στη Προσύνοδο του...

  17:11 17/10

  Φ. Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας να επιστρέψει από τις ΗΠΑ με χειροπιαστά αποτελέσματα

  "Όταν ο πρωθυπουργός είναι στην Αμερική, όλο το πολιτικό σύστημα και όλοι οι Έλληνες οφείλουν να θέλουν χειροπιαστά αποτελέσματα. Και αυτό ακριβώς ζητάμε από τον κ. Τσίπρα: χειροπιαστά αποτελέσματα....

  22:22 16/10

  Φ. Γεννηματά: Τέρμα οι βαρόνοι και οι φεουδάρχες, ο λόγος και οι αποφάσεις στα μέλη της Παράταξης

  "Δεν δώσαμε τέλος στην πολυδιάσπαση, για να πέσουμε σε βαρονίες και τιμάρια. Οι βαρόνοι και οι φεουδάρχες τέρμα. Ο λόγος και οι αποφάσεις στα μέλη, στην ίδια τη βάση του νέου φορέα. Σε σας." Αυτό...

  22:50 12/10

  Καθαρή εντολή ζήτησε η Φ. Γεννηματά για την ανάδειξη του πρόεδρου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

  "Από το Ηράκλειο στο Νέο Ηράκλειο είμαστε κάθε μέρα πιο δυνατοί, πιο ενωμένοι, πιο αποφασισμένοι" ανέφερε. η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε συγκέντρωση φίλων και στελεχών της παράταξης στο Νέο...

  21:32 11/10

  Φ. Γεννηματά: Δημιουργούμε τη νέα μεγάλη σύγχρονη Κεντροαριστερά, ένα νέο πλειοψηφικό ρεύμα

  "Η μεγάλη προοδευτική παράταξη σπρώχνει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία στο αληθινό μέγεθος και στις πραγματικές θέσεις τους, στα δύο συντηρητικά άκρα της πολιτικής σκηνής. Οι επόμενες εκλογές θα...