ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:40

Για περίεργες οχλήσεις και συνακροάσεις, κάνει λόγο το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι έχει ενημερώσει επ' αυτού τον πρόεδρο της Βουλής, τον Νίκο Παππά και τους υπεύθυνους των κομμάτων που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, το γραφείο Τύπου του Κόμματος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

"Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο "κέντρο".

Ουσιαστικά, η παρέμβαση του "τρίτου κέντρου" στο οποίο αναφέρεται το ΚΚΕ είχε ως αποτέλεσμα να ακούγονται γραμμές του Ποταμιού, της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ.

"Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Το ΚΚΕ ενημέρωσε ήδη για το γεγονός αυτό τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά και τους υπεύθυνους των υπολοίπων κομμάτων που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα", καταλήγει η ανακοίνωση.

Τζανακόπουλος: Εξαιρετικά σοβαρές οι καταγγελίες του ΚΚΕ

Οι καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της ΝΔ είναι εξαιρετικά σοβαρές, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως τονίζει "η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνησή τους. Ήδη έχουν δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους, ώστε να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης".

ΣΥΡΙΖΑ: Θα διερευνηθούν οι καταγγελίες

Η Κουμουνδούρου, απαντώντας στις καταγγελίες του ΚΚΕ, εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως: 

"Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ.Παφίλης επικοινώνησε σήμερα με τον γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ρήγα για να τον ενημερώσει σχετικά με τις καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις των τηλεφωνικών κέντρων των κομμάτων ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Ποτάμι. Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ.Ζαμπίρα, καθώς και με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Τόσκα, ώστε να διερευνηθούν οι σοβαρές αυτές καταγγελίες και να μην υπάρχει καμία υπόνοια ως προς την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών".

Ν.Δ: Πολύ σοβαρή καταγγελία

Στο μεταξύ, η Πειραιώς, χαρακτηρίζει πολύ σοβαρή την καταγγελία του Περισσού και ζητεί να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. 
 
"Η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ν.Δ, έχει ως εξής: 

"Η καταγγελία του Κ.Κ.Ε. είναι πολύ σοβαρή. Είναι αδιανόητο στην εποχή μας να γίνονται παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών, οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, αλλά και κάθε πολίτη.
 
Είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. 
 
Η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση". 

Ποτάμι: Καλεί την κυβέρνηση να διερευνήσει την υπόθεση

"Από το ΚΚΕ υπήρξε ενημέρωση στο Ποτάμι για περίεργες συνακροάσεις τις τελευταίες μέρες με τα τηλεφωνικά κέντρα του Κομμουνιστικού Κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του Ποταμιού. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη επισημάνθηκε η σοβαρότητα του ζητήματος και η ανάγκη να δοθούν απαντήσεις.

Το Ποτάμι καλεί την κυβέρνηση να διερευνήσει την υπόθεση ώστε να αποκαλυφθεί τι συμβαίνει. Παρακρατικές πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στην Ελλάδα του 2016" τονίζει από την πλευρά του το Ποτάμι.

ΟΤΕ: Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία

Ανακοίνωση με αφορμή της καταγγελίες του ΚΚΕ εξέδωσε και ο ΟΤΕ, στην οποία σημειώνει πως από τους μέχρι στιγμής τεχνικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία και πως η διοίκηση της εταιρείας ενημέρωσε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος για τις ενέργειες που απαιτούνται προς τις αρμόδιες αρχές για την περαιτέρω νόμιμη διερεύνηση της καταγγελίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΤΕ:

"Δόθηκε εντολή για την άμεση τεχνική διερεύνηση του θέματος. Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία. Ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται.  

Η Διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη ενημερώσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για τις ενέργειες που απαιτούνται προς τις αρμόδιες αρχές  για την περαιτέρω νόμιμη διερεύνηση της καταγγελίας".