Με τις ψήφους κομμάτων της αντιπολίτευσης θα περάσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης περί ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως φύλου κλπ, καθώς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εμμένουν στην καταψήφισή του. 

Ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης, μιλώντας στην Ολομέλεια, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, υποστήριξε ότι ακόμη και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης ενός ανθρώπου πρέπει να υπόκειται σε οριοθετήσεις και αναρωτήθηκε τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός μικρού παιδιού εάν η δασκάλα του προβεί σε εγχείριση αλλαγής φύλου και την επόμενη χρονιά, εμφανιστεί ως δάσκαλος. "Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός;".

Η τοποθέτησή του δημιούργησε αντιδράσεις με αναφορές άλλων βουλευτών ακόμη και στο... IQ  του, ενώ υπήρξε και διαξιφισμός με τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Μάριο Γεωργιάδη. "Οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά λεπτές", είπε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, προς τον κ. Γεωργιάδη, και επέμεινε ότι  το κόμμα του, πιστό στις θρησκευτικές του αντιλήψεις, θα καταψηφίσει.

"Μεσαιωνικό σκοταδισμό" καταλόγισε στον Κώστα Κατσίκη ο Μάριος Γεωργιάδης που θίχτηκε από τη φράση του βουλευτή των ΑΝΕΛ για το IQ του. "Ο καθένας έχει IQ και μπορεί να κρίνει", σχολίασε ο αντιπρόεδρος Γιώργος Βαρεμένος.

Μαρία Νταλιάνη

Διαβάστε ακόμη:

-Στ. Κοντονής: Δεν έχουμε κρύψει τις διαφωνίες μας με τους ΑΝΕΛ σε επιμέρους ζητήματα