Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Οκτ-2016 19:40

  Δ. Τζανακόπουλος: Απαραίτητο βήμα η τροπολογία Παππά

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Δ. Τζανακόπουλος: Απαραίτητο βήμα η τροπολογία Παππά

  Η διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες προχωράει κανονικά καθώς δεν υπάρχει προς το παρόν εμπόδιο από κάποια δικαστική απόφαση, ανέφερε ο κ. Δ. Τζανακόπουλος, διευθυντής γραφείου πρωθυπουργού στο δελτίο ειδήσεων του Ant1.

  Ερωτηθείς για την επαναφορά της τροπολογίας Παππά που προβλέπει "μαύρο" ντός 5 ημερών από την δημοσίευση του νόμου σε ΦΕΚ για τα κανάλια που δεν έχουν πάρει άδεια, διευκρίνισε πως αποτελεί απαραίτητο βήμα για να συνεχιστεί η προσπάθεια ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου.

  Ο κ. Τζανακόπουλος εξήγησε πως στο νέο τοπίο δεν νοείται να λειτουργούν σταθμοί άνευ άδειας, όπως συνέβαινε τα τελευταία 27 χρόνια.

  "Όποιος τηλεοπτικός σταθμός δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμπει σε πανελλαδική εμβέλεια μέσω του δημόσιου φάσματος ραδιοσυχνοτήτων" εξήγησε, προσθέτοντας πως θα υπάρξει μέριμνα για απορρόφηση εργαζομένων από τους υπόλοιπους σταθμούς.

  Σε ερώτηση τι θα συμβεί εάν ο νόμος Παππά κριθεί αντισυνταγματικός, ο κ. Τζανακόπουλος απέφυγε να κάνει κρίση για το τι θα μπορούσε να αποφασίσει το ΣτΕ. "Θα περιμένουμε με ηρεμία και σύνεση την απόφαση", είπε.

  Ξεχωριστά, ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού υπεραμύνθηκε των δύο ενεργειών του υπουργού Δικαιοσύνης στο ζήτημα της υποκλοπής αλληλογραφίας αντιπροέδρου του ΣτΕ ο οποίος φέρεται να βοήθησε υποψήφια να ενταχθεί στο δικαστικό σώμα. Τονίζοντας το απαραβίαστο του ιδιωτικού βίου οποιουδήποτε, ο κ. Τζανακόπουλος εξήγησε πως ο υπουργός Δικαιοσύνης ορθώς κίνησε πειθαρχική διαδικασία που αφορά το θέμα της ανάδειξης δικαστών και ταυτόχρονα ελέγχεται εάν υπάρχει παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Είναι "δύο διαφορετικά ζητήματα που δεν πρέπει να συγχέονται", είπε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ