Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θέτει στο μικροσκόπιό της η Νέα Δημοκρατία, με τις συσκέψεις που πραγματοποιούνται από το πρωί στο κτήριο της οδού Πειραιώς να εστιάζουν στην επόμενη ημέρα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφραζαν πριν λίγα λεπτά την ελπίδα πως το κυβερνητικό οικοσύστημα του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα σταματήσει να…ρίχνει λάδι στη φωτιά, μετά την απόφαση της Διάσκεψης του ΣτΕ να μπει στην ουσία και να κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά. "Να αφήσει τη Δικαιοσύνη να πάρει την απόφασή της ανεπηρέαστη και όχι υπό την απειλή νέας νομοθετικής ρύθμισης που θα ρίξει "μαύρο" στην ενημέρωση και θα δημιουργήσει μη αναστρέψιμες καταστάσεις, οδηγώντας χιλιάδες εργαζομένους στην ανεργία. Είναι εντελώς ανεπίτρεπτο, ύστερα και από την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε παραδεκτές τις προσφυγές και αναγνώρισε ότι υπάρχει έννομο συμφέρον των τηλεοπτικών σταθμών, να επαναφέρει η κυβέρνηση την τροπολογία Παππά", επεσήμαναν κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπενθυμίζοντας με έμφαση την ισχυρή του Κυριάκου Μητσοτάκη να σταματήσει η κυβέρνηση τις αντιδημοκρατικές της συμπεριφορές.

"Εάν η κυβέρνηση συνεχίσει τέτοιου είδους πραξικοπηματικές παρεμβάσεις είναι βαριά υπόλογη για αντιδημοκρατικές εκτροπές που δεν θα μείνουν αναπάντητες από την δημοκρατική ελληνική κοινωνία", ανέφεραν οι γαλάζιες πηγές. 

Δημήτρης Γκάτσιος